Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
143935
View
2499
Reply

Aku ISTERINYA Adaptasi Novel: AKU BUKAN MISTRESS (AKASIA - BERMULA 2 APRIL 2014)

 Close [Copy link]

Author: cess       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2013 01:10 AM | Show all posts |Read mode


Saksikan Drama Ini Bermula 2 April 2014

Aku ISTERINYA

Adaptasi Novel: Aku Bukan Mistress


Izzue Islam Mikail

Anzalna Mya Arlissa



Sinopsis:
Mya Arlissa terperangkap dengan permainan dunia yang kejam. Dia tercampak ke dunia yang kelam dan gelap tanpa kerelaan hatinya. Tangan yang disangka boleh memimpinnya ke arah yang lebih lurus, rupanya tidak berbeza seperti lelaki lain yang hidup berajakan nafsu. Dirinya tergadai kepada Mikail, lelaki tampan yang kaya-raya dan menjadi buruan ramai wanita.

Dua tahun menghamba diri di dalam penjara yang dibina oleh Mikail dengan bertemankan dosa, Mya mula mencari arah hidupnya. Kehadiran Adam yang kejam, Shamil  yang menagih janji silam, Suzanne yang menyakitkan hati dan Datin Adiba yang sinis membuatkan hidup Mya semakin sempit. Sikap Mikail yang semakin aneh dari sehari ke sehari membuatkan Mya keliru. Dalam resah ada debar, dalam benci ada rindu, dalam marah ada tenang. Mikail mendera hati dan perasaannya.

Sampai kemuncaknya, Mya tekad. Dia mahu menoktahkan semua catatan noda dan dosa dalam diari hidupnya sebagai seorang perempuan simpanan, tapi bagaimana? Kaki ingin berlari menjauhi Mikail, tetapi hati mengikat janji secara sembunyi.

Mengapa membina harapan jika penghujungnya tidak seindah impian? Dan cukupkah tempoh dua tahun untuk memastikan debaran di hati mereka melagukan rentak yang sama?





Sumber info: https://www.facebook.com/pages/Aku-Bukan-Mistress/590224671032179?fref=ts






























Last edited by cess on 1-4-2014 01:09 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 02:04 AM | Show all posts
mikael tuh jahat ke?// bapak ayam ke???

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 02:38 AM | Show all posts
omg!
cerita mcm ni lagik!!!!
so pas jd pompuan simpanan, tetiba jtuh chenta
yelah dah asyik tidur same jek, xkan xsuke kann

aish...cerita2 melayu skrg xde moral!!!
sbb tu org skrg dah xkesah berzina,maklumlah nnt jd suami isteri jugak

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 08:05 AM | Show all posts
Big TQ... sayang @cess ketat2...

@hasniey aah crita yg moralnya xsesuai ... ni novel 1st acik lana.. pernah baca dulu acik bgtau dia xnak mana2 novelnya diadaptasi ke drama, telemovie or filem, hilang eksklusifnya gitu... tp tup2 dah nk dibuat drama.. maybe dh semakin banyak novel dari geng si Kaki Novel yg diadaptasi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 08:38 AM | Show all posts
nur_pearl posted on 21-11-2013 08:05 AM
Big TQ... sayang @cess ketat2...

@hasniey aah crita yg moralnya xsesuai ... ni novel 1st a ...

heheh thanks laling inform...tak sabar nk tgk chemistry anzalna ngn izzue...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 08:44 AM | Show all posts
hmmmm... Izzue Islam kembali lagi dengan adaptasi novel....
dah la tajuk lebih kurang ngn Sebenarnya Saya Isteri Dia....
ku geli hati bila ada yg kata dorang ni tak sesuai sbb Anzalna tinggi....
adehh.. anzalna tu kecik je org nya.... tak tinggi pun..... tinggi dlm tv je... n pakai kasut berinci2....
Izzue pun badan sedang2..... fizikalnya mmg sesuai ngn anzalna.. walau org kata dlm novel, watak si mikail ni tinggi n tough badannya..... well, izzue can always go to the gym to toughen his body...
so shouldn't be a problem....

now kena tunggu mcamana chemistry Izzue n Anzalna la......
adakah akan kebaboom mcm chemistry dia ngn Tiz Zaqyah yg tiada tandingnya dlm SSID? (stetmen biased sbb ku fan tegar SSID)
dr drama LYMA, ku suka chemistry Anzalna n Keith Foo walau scene dorang cket je.....

apa2 pun.. kita tunggu dan lihat tahun hadapan....
insyaAllah.....



Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 08:47 AM | Show all posts
https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater
(maaf xpandai nk tepek gambar, dh cuba tp xberjaya)

crita ni mcm reunion sebenarnya aku isteri dia ja.. datin (mak mikail) marissa yasmin datuk eizla yusof.. pastu ada uqasha utk watak suzanne tp xkompom lagi si uqasha tu.. ada shira ayob.


ni ada link blog penulis novel ni.. acik lana
http://aciklananovel.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 08:58 AM | Show all posts
wahh kire reunite laa nih...
yg pasti nk tgk anzalna yg syomel lead cite nih
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tak sabar nak tau sapa bawak watak sbg adam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 09:10 AM | Show all posts
satu   lg  ...  hehehe  pa pon  citer   best ...  

jln  citer  mcm  biasa ..  last  ending   kawen   .. hidup  bahagia ....

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 09:19 AM | Show all posts
anzalna ok.... tapi tak suka izzue untuk watak Mikail....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 09:24 AM | Show all posts
nat12 posted on 21-11-2013 09:19 AM
anzalna ok.... tapi tak suka izzue untuk watak Mikail....

aah mcm xsesuai ja.. tp kalau bukan izzue sapa ye..iolss dok mmbayangkan remy ishak.. sebab suka lakonan dia.. beto pon suka jugak..


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 10:28 AM | Show all posts
nur_pearl posted on 21-11-2013 09:24 AM
aah mcm xsesuai ja.. tp kalau bukan izzue sapa ye..iolss dok mmbayangkan remy ishak.. sebab suka l ...

iols suka remy... tapi bukan untuk watak ni..
kalau Keith Foo ok gak. sebab chemistry heols dgn Anzalna cute jugak dlm LYMA.

at least orang tu mesti seseorang yg iols boleh bayangkan Anzalna panggil dia 'abang'.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 10:35 AM | Show all posts
adusshhh...citer niee x mberi teladan yg baik lorrrrrrrrrrrr.....kna letak 18SX gitoooo..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 10:39 AM | Show all posts
nat12 posted on 21-11-2013 10:28 AM
iols suka remy... tapi bukan untuk watak ni..
kalau Keith Foo ok gak. sebab chemistry heols dgn A ...

tu la remy tu, watak yg dia ambil semua menjadi n meninggalkan impak pada peminat ... menanti dengan penuh sabar 2014 utk melihat gandingan anzalna yg santek n izzue tu.. harap dgn title suami mematangkan izzue.. (xbrapa berkenan dgn watak dia, Firash, mcm dibuat2 sangat suka dngan watak Merah)
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 11:28 AM | Show all posts
@cess ....kak lang baru je tgk ig Anzalna tadi....

best tak novel ni? dengar nya best....apa pendapat hantu novel mcm kak uda?

mmg x sabar nk tgk ni....sbb minat sangat dgn Anzalna.....

minat gak dgn abe izzue...tapi kena ada misai wehhhh...kalau x de mcm budak bawah umo je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 11:35 AM | Show all posts
nat12 posted on 21-11-2013 10:28 AM
iols suka remy... tapi bukan untuk watak ni..
kalau Keith Foo ok gak. sebab chemistry heols dgn A ...

wemy mcm x pnh kann blakon ngn anzalna...ok jgk tu kalo digandingkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 11:41 AM | Show all posts
moller posted on 21-11-2013 11:28 AM
@cess ....kak lang baru je tgk ig Anzalna tadi....

best tak novel ni? dengar nya best....apa pend ...

kak langg....novel ni kire 1st dibukukan dari penulis acik lana..
pendpt kak uda..buku ni best...byk part yg suprise n tak jangka..
kite makin tak sabar nak tau scene seterusnyaa..walaupon cite ala2 mcm ombak rindu..tp olahan penulis novel ni bwk cite ni..mmg beza kak lang..
kak uda tak sabar nk tgk anzalna bwk watak mya nih..hrp laa anzalna berjaya bwk watak ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 11:48 AM | Show all posts
cess posted on 21-11-2013 11:41 AM
kak langg....novel ni kire 1st dibukukan dari penulis acik lana..
pendpt kak uda..buk ...

okehhh......tengkiu kak uda....
nnt ada masa kak lang carik.... G pun lambat g tayang kan...
harap2 bestlah nanti.....
dengarnya pengarah dia erma fatima...betul ke?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 11:51 AM | Show all posts
moller posted on 21-11-2013 11:48 AM
okehhh......tengkiu kak uda....
nnt ada masa kak lang carik.... G pun lambat g tayang kan...
har ...

eh ye ke kak lang..tak tau laa..adehh hrp laa semenggah cite ni dia buat..
sbb tu ari katanya nk wat drama ombak rindu..
takpe kak lang..cite ni start 2014..so lambat lagi
kire kak lang bole abeskan buku yg ada tu dulu...hasil hasutan kak uda
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 11:58 AM | Show all posts
cess posted on 21-11-2013 11:51 AM
eh ye ke kak lang..tak tau laa..adehh hrp laa semenggah cite ni dia buat..
sbb tu ...

hahahaha.....kak lang suka hasutan tu.....x kan nk susun je novel yg x di baca kat rumah tu kan
tapi kan....kalau novel yg adaptasi derama ni mmg laju je kak lang baca

haaa....kak lang google tadi....jumpa tweet erma fatima kata projek drama dia yg baru cite ni lah
harap2 oklah dia buat.....jangan ke laut sudah

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 12:03 PM | Show all posts
asyik ambik story dr novel org je buat drama..
dah beku & abis idea dah ke skalian penerbit, penulis skrip dan yg sewaktu dgnnya di Malaysia nih??

crita pulak..pi mai pi mai tang tu..
a) Lelaki kaya..hensom...tp kejam or playboy...or ego
b) Pompuan..cantik...miskin....tp terpaksa kawin/kapel/cinta
c) Ada watak mak kejam
d) Ada watak pompuan perampas...harus gedik dan seksi

- scene rasmi drama Melayu
a) Meja Makan
b) Dlm bilik tidur
c) Kat ofis - bilik besar giler...
d) Rumah ala2 Istana..
e) Kereta sumer import mari..


hmm...jauh beza sungguh dr drama2 Korea..
sgt natural..pelakon pun xkayu..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2013 12:07 PM | Show all posts
moller posted on 21-11-2013 11:58 AM
hahahaha.....kak lang suka hasutan tu.....x kan nk susun je novel yg x di baca kat rumah tu kan:lo ...

tak pon..kak lang baca kat blog yg @nur_pearl   ada bg link tu...
mana tau kak lang suka plk kann..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 12:17 PM | Show all posts
cess posted on 21-11-2013 11:35 AM
wemy mcm x pnh kann blakon ngn anzalna...ok jgk tu kalo digandingkan

ada @cess remy belakon dgn anzalna.. tp sebagai pakwe yg kena reject ngn anzalna sebab xcukup kaya n beralih ke afiq muiz.. n gandingan depa pon sat ja..
ni link trailer dramanya http://www.youtube.com/watch?v=-AwNyqEenqU
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2013 12:29 PM | Show all posts
nur_pearl posted on 21-11-2013 10:39 AM
tu la remy tu, watak yg dia ambil semua menjadi n meninggalkan impak pada peminat ... menanti deng ...

Firash dgn Merah? dlm cita Merah tu watak dia Firash ke?
iols tak tengok citer tu.
tapi iols tau watak dia Firash dlm SSID.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068110s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list