Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2124
View
38
Reply

Penghantar Makanan Dikecam Sebab Suruh Pelanggan Pakai Bra Masa Ambil Makanan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2021 07:40 AM | Show all posts |Read mode
Tangkap layar satu pesanan ringkas yang dihantar oleh seorang penghantar makanan di Thailand kepada pelanggan wanitanya  menjadi tular di internet dengan ramai netizen mengaitkan perbualan tersebut sebagai gangguan seksual, lapor akhbar Bangkok Post hari ini.


Menerusi perbualan tersebut, penghantar makanan itu mengingatkan pelanggannya supaya memakai bra ketika datang untuk mengambil makanan yang dipesan.


Kepada pelanggan. Apabila anda datang untuk mengambil makanan, sila pakai bra. Saya berasa tidak selesa (jika anda tidak memakai bra), tulis penghantar makanan berkenaan.




Foto: Unox




Bagaimanapun, menurut laporan, penghantar makanan tersebut mengaitkan pesanan itu dengan insiden lain di mana terdapat pelanggan yang tampil mengambil makanan daripadanya tanpa memakai bra.


Tangkap layar yang dimuat naik itu mencetuskan perdebatan dalam kalangan netizen dan menerima kecaman terutamanya daripada golongan wanita yang menyifatkan mesej tersebut berbaur lucah.


Sama ada seseorang wanita itu memilih untuk memakai coli atau tidak, itu adalah hak individu. Tiada sesiapa boleh memalukan atau mengganggunya, tulis seorang netizen.


Seorang lagi netizen wanita menyokong pelanggan tersebut dan berkata, sesetengah perempuan tidak suka memakai bra ketika berada di rumah kerana ingin berasa lebih selesa.


Menurutnya, mereka tidak akan memakainya untuk seketika hanya semata-mata untuk mengambil makanan daripada penghantar makanan.


Bagaimanapun, sebilangan pengguna lain tidak bersetuju dengan kenyataan tersebut dengan beberapa penghantar makanan berkongsi pengalaman mereka serta mendakwa bahawa ada pelanggan wanita yang sengaja tidak memakai bra kerana ingin menggoda.


Tambah mereka, tabiat tidak memakai bra mungkin perkara biasa di negara Barat, namun tidak di Thailand di mana kes jenayah seksual kerap berlaku.


Selain itu, mereka turut meminta agar pelanggan wanita melindungi diri sendiri daripada jenayah seksual.


Dalam pada itu, syarikat penghantaran makanan tersebut kemudiannya membuat permohonan maaf secara terbuka dan berjanji akan menyiasat perkara itu serta menghukum pekerjanya yang terlibat. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:27 AM | Show all posts
Tetiba aku teringat cerita geng sekolah.. cerita ni diceritakan masa reunion sesi throwback suka duka ada sorang mamat ni dia memang tak boleh lansung teransang maksud aku klu tgh tgk tv kat TV room asrama tu ada adegan peluk2 ker kiss2 biasa tu tetiba dia kan hilang sekejap.. rupanya member aku cakap dia pergi toilet utk melampiaskan keterujaan nya.. maybe mamat ni tak selesa sebab klu dia hantau makanan sekali nampak pai ayam terjojol mana nak pegi takkan tgh2 jalan nak On..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:36 AM | Show all posts
ingatkan di Malaysia......
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
penghantar makanan tu patut rephrase, kalau hang ambik makanan dari aku tanpa pakai bra, aku report hang nak buat kelucahan dekat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:59 AM | Show all posts
Grab ke FP?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:04 AM | Show all posts
lelaki ni mata korang ni memng akan pandg dada perempuan ke?  Memng le setgh ppuan kat rmh tak pkai bra.    Bagi le bernapas sikit. Cam aku kalau balik rmh mak atau suami kt kg. Memang akan pakai. Malu lah adik ipor ayah metua ado ooiiiii. Kang tjojol nampak. Malu iiii . Biras aku, adeh.. boleh dia x pakai... Dah le beso... Maluu aku.. Nak tegur kang terasa ati plak
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:22 AM | Show all posts
yum3 replied at 15-9-2021 10:04 AM
lelaki ni mata korang ni memng akan pandg dada perempuan ke?  Memng le setgh ppuan kat rmh tak pkai  ...

tmpt plg utama utk santapan mata depa
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun jenis suka free tak pakai bra{:run tapi aku letak kaftan tebal satu kat living room so bila orang hantar barang,aku sarung je kaftan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:45 AM | Show all posts
thailand ape yang pelik.. itu biasa
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:55 AM | Show all posts
Pompuan buat gangguan seksual kat laki xpe, jgn laki buat gangguan seksual kat perempuan....
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:30 PM | Show all posts
Beso ke pon kopek pelanggan heolls tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau yg bertudung sorok la blkg tudung
abam panda/ grab kat malaysia ni semua ok kot..xsempat la nk scan pun..dorg kejar order
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:48 PM | Show all posts
yum3 replied at 15-9-2021 02:04 AM
lelaki ni mata korang ni memng akan pandg dada perempuan ke?  Memng le setgh ppuan kat rmh tak pkai  ...

kalau kecik macam tempurung kelapa tu tiada masalah.
tapi besar macam watermelon pastu baju putih jenis besar.
yang ni mmg sesuatu sangat.
kalau thailand ni banyak yang operated.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sian penghntr mknn tu, dia yg kena sexual harassment
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:06 PM | Show all posts
kalau tak pakai bra pun, pakai lah pakaian yang senonoh sikit.
ni dah lah yang dalam tak pakai, yang luar plak acah2 macam model sekeping bertatu tak laku.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:30 PM | Show all posts
pompuan ni, dah suruh pakai bra, pakai je laa.. karang si penghantar makanan tu tak tahan, jadi cam dalam porn baru deme tahu

cuba terbalik penghantar makanan perempuan, lelaki yg buka pintu tapi pakai boxer ketat....mau terbeliak mata perempuan tu cakap laki tu pervert
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg tak pakai bra kt rmh ni tak risau ke tektek londeh nt....
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:04 PM | Show all posts
bukan ke kt thailand tu senang nak cari whore kt tepi2 jln jerr
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Also pesan kat lelaki ambil parcel jgn hanya berseluar dalam.

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
yum3 replied at 15-9-2021 10:04 AM
lelaki ni mata korang ni memng akan pandg dada perempuan ke?  Memng le setgh ppuan kat rmh tak pkai  ...

Errrkkkk..biras awk tu mksdnya menantu kat rumah tu la kan? Biar betik tak pakai bra.
Sy kat rumah dgn anak2 pun pakai..anak semua lelaki, yg sulung darjah 4. Malu pulak kalau tak pakai, nk tido br bukak.same thing kat kmpg rumah parents or in law.
Tp adik bongsu iols kat rumah kdg tak pakai bra ayoooo...dahla ada abg dgn ayah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list