Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
506
View
11
Reply

mana jodoh

[Copy link]

Author: MinahMalang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
hi smua..nak tanya kenapa susah sangat nak cari jodoh..saya dah umur 30 taun nie..kawan2 semua da nak kawin..saya da kawan dengan macam2 laki semua tak kena..ingatkan jadi dengan kawan kerja still tak jadi jugak..tak tau da mana nak cari..ada tak tips pape ke..mcm mana uolls dpt jodoh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai lawa lawa.
Free hair or pakai tudung pun okay.
Senam.
Selalu ke kedai untuk seeing people.
Outing dgn kawan kawan tempat best sikit.
Mamak okay.
Setarbubb okay.
Ikea okay.

Selalu bersiapkan diri.
Jgn serebeh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dulu mak asik tny2 je
sampai iols ckp betul2 mmg xd3 pakwe suruh mak iols carikan aje
lagipun iols bukan jenis sng di approach
jadi, kakak ipar i kenenkan dgn srg laki, budak uni dia dulu..
dlm masa yg sama kakak i bgtau kwn dia pny kwn nak berkenalan utk kawen so dia add i kt fb dan ada la mesej2 kt phone tp dia tny sepatah i jawab sepatah sbb xtau nak borak apa sbb totally stranger

tp kenalan kak ipar i tu dia advance sket, dia dtg jumpa parent i je terus
i pun setuju je wehhh sbb malas da nak pikir2 sbb nk tu i cari mmg xcari da kot umur 27thn masa tu
bg i kalau parent i ok, so i ok je
maka kawenlah kami..gitu la jodoh i yg dikenenkan oleh kak ipar i tu

maybe u boleh suruh parent / adik beradik / kwn yg boleh dipercayai utk carikan jodoh u..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni nk cerita
Mase aku 22-27
Aku mmg tk jaga imej sangat selekeh.
Aku pn tak tau cantik tu camne mgkn aku ni bendul sikit..

Time tu aku agak chubby .
Sampai la 1 hari umur 23thn
Ada budak sales person panggil aku makvcik
Laki aku dia pggil aku abg
Pastu kat tmpt kerja budak2 line yg tua dr aku pamggil aku akak...

Baru aku sedar aku tk pandai jaga imej..
Wlhal aku duk opis ...baju2 aku wlpn uniform
Tiap2 tahun bertukar elegance la gak tp
Tk membuatkan aku npk segak sbb badan aku chubby

Aku anak ke 3 baru aku galak jaga badan
Sampai laaaa...

Dn time ank 3 tu lakkk laaa
Ujian menimpa ...

Sampai ada org nk berkenal kenalan
Yelah dh pasang badan kan...

Kesimpulan ...kena jaga imej..lelaki tk suka sgt pempuan bare face sebenarnya ...melainkan kalau dh jd bini..diorang nk tgk yg muka berseri
Bkn la nk kena mekap macm Mua tu.

Selekeh pn tak mau..

1 lg ko kena aktif kat mana2 socmed
Aku nya pm bersepah pm2 nk kenal

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh family carik lah dik oiii...mane tau jumpa. Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kutip tips
tt i xblh nk komen lelebih sbb i belum kawin lg..
gud luck ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sissssss
Iol pun sama macam sisssss!
Iol pun nak masok 30 next year
Kawan2 da siap bertambah hanak
Iol ada anak mata anak tekak sajork
Lelaki dengan iol bagai kryptonite!
Selalu tak menjadik
Agaknya dulu bukan mandi air bunga, tapi air longkang
Haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols pon umur 30 bru sampai jodoh...selepas dah fed up nak mencari last2 datang sendiri...

Btw cakap sal mandi bunga maybe boleh try sbb ada kawan mandi bunga lepas tu jumpa jodoh...tak perlu guna bomoh mak bidan pe bagai...buat sendiri jer 7jenis bunga kalau tak silap...boleh gugel caranya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mencari jodoh ni penting tapi jangan mulakan dengan game2 menduga kesabaran seseorang. Nak menduga2 macam musang berjanggut, tapi memisahkan beras tak menjatuhkan maruah sesiapa.

Perempuan tak kawin umur berapa sekalipun, jangan sekali2 orang boleh timbang2 maruah kita macam timbang bola. Selepas orang camni amik kesempatan, takkan dia nak pilih kau pulak. Diorg claim pompuan ni tak kena dengan jiwa diorg so they left the game.

Bezakan lelaki yang serius dengan yang main2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 05:49 PM | Show all posts
Cuba tukar cara u dress up n bercakap dgn lelaki. Try pakai yg fashionable sikit, gaya org muda2. Rajin2 la aktif update, comment dlm socmed, join group2 hobi. Klu suka main games, tryla main pubg, skrg kan ramai dapat jodoh dlm pubg.

N lg satu, buat bodoh2 sikit mcm yg muhaya cakap. Btw iols pon tak kawin lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 06:03 PM | Show all posts
Edited by Hana at 14-9-2021 06:12 PM

orang lelaki suka
1.  kurus/slim wp dia tu gemuk gemepul.
2.  lawa - ini subjective sket la. ikut mata lelaki tu. tapi yang pasti ko kena  mekup la. nnt aku bagi gambar kat bawah.
3. bergaya sket tau.
4. ppuan pandai/rajin masak.
5. ppuan tu boleh pikul 100% tanggungjawab urusan umahtangga. keh keh keh keh..ini orang lelaki  pandai tengok. aku rasa2 dari naluri aku lepas kawen.
no.4 & 5 ini aku tengok & pemerhatian aku kat adik2 ipar aku yang dpt jodoh senang gila cam petik jari. aku cam ha? gituk..

tapi yang aku heran..apesal chef Anis Nabilah tak kawen2 lagi? itu aku heran tu..Dia semua ada..complete pakej gitu.


#aku pun kawen lambat sbb aku out dari list yang aku listkan kat atas. kah kah kah kah..


nah..ini guideline..mekup dari mata orang lelaki. kah kah kah kah

https://ibb.co/NV4YKKX

tak jadi pulak tempek kat sini..nnt tgk link tu..kelakar weyy...






Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:33 PM | Show all posts
Edited by iminidin at 16-9-2021 06:35 PM

aku rasa, jgn byk sgt bercakap.. maksud aku sembang byk.. org laki tak suka perempuan membebel tak tentu hala.

just kau sembang isu yg boleh dibawak sembang sama ngan dia je.. tunjuk minat. tp jgn melebih2.. appreciate pendapat dia. hargai pertolongan dia, caring dan selalu tanya khabar. tunjuk la sikit, ko ada bila2 masa..

selain itu, wangi dan kemas.. itu penting.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list