Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22366
View
161
Reply

[Dunia] Lelaki Mengaku Pengembara Masa Datang Dari Tahun 5000, Dakwa Bandar LA Akan Tenggelam, Siap Beri Bukti Bergambar

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-7-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki mendakwa bahawa dirinya seorang penggembara masa yang datang dari tahun 5000 dan mengatakan seluruh bandar di Los Angeles (LA) akan ditenggelami air kerana perubahan iklim, malah dia juga mengaku memiliki bukti bergambar mengenai kejadian itu.

Menurut Daily Star, lelaki itu telah memberitahu perkara tersebut kepada kru kamera dari ApexTV. Dia mendakwa bahawa dia merupakan sebahagian daripada eksperimen penggembaraan masa yang dirahsiakan pada tahun 2004 dan telah dihantar ke 3,000 tahun ke depan.

Dia mendakwa pernah bekerja di sebuah makmal di LA dan diberikan tugas untuk pergi ke masa depan dan mengambil gambar.

Dakwanya lagi, ketika tiba di masa depan itu, dia disajikan dengan pemandangan bandar LA yang ditenggelami oleh perairan yang dasyat.

Kononnya untuk melindungi identiti, wajah lelaki itu ketika diwawancara telah dikaburkan dan suaranya juga disunting.

Saya akan menceritakan kisah yang mengejutkan anda, saya tiba di suatu lokasi yang semuanya diperbuat daripada kayu, selepas itu baru saya sedar bahawa ia merupakan bandar LA tetapi telah ditenggelami air, katanya.

Dia juga mendakwa telah bercakap dengan orang yang tinggal di sana dan mereka memberitahu bahawa banjir besar telah berlaku akibat dari pemanasan global.

Sumber: Daily Star
https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/time-traveller-year-5000-claims-24631471


IMG_20210731_012911.jpg
IMG_20210731_012929.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dkt tiktok ada banyak acc claimed as time traveller. Seronok tgk depa dok bawa berita masa depan
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mst terpengaruh cerita filem ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:15 AM | Show all posts
Masa tu covid ada lg tak? Ke ada penyakit lain plak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:30 AM From the mobile phone | Show all posts
cool story bruh
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia pi 3000 tahun ke depan dan tmpt yg dia pi tuh dah tenggelam, bkn ke dia akan mati lemas? Kena makan jerung ka apa..?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 31-7-2021 06:24 AM
Kalau dia pi 3000 tahun ke depan dan tmpt yg dia pi tuh dah tenggelam, bkn ke dia akan mati lemas? K ...

dia pakai diver suit mungkin
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
angan2 mat saleh nk kembali ke masa depan,kembali ke masa lampau. hakikatnya mmg x bleh.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Khabarnya waktu tu Mahathir masih ada dalam kabinet.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Ermmmm....ermmmmm....ok apa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kiranya dia dtg tgk LA tahun 5004 lah kan.
Sebab
1. Katanya eksperimen tahun 2004
2. Dia dihantar ke tahun 3000 kedepan.
3. LA waktu tu dah jadi kota kayu kn. Jadi kota atas air.

Eh kg air brunei dah 700 taun keh..x yah nak tunggu tahun 5004


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:54 AM | Show all posts
ini semua poyo.

kalau boleh time travel, mudah la manusia boleh tebus dosa awal2..

tak guna dah hari akhirat.


hanya nabi rasul je diberi kelebihan tengok masa lampau atau depan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 07:58 AM | Show all posts
ultra78 replied at 30-7-2021 11:38 PM
Khabarnya waktu tu Mahathir masih ada dalam kabinet.

hahaha
sambil duduk layan kopi dalam kabinet be like

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai betul manusia gila
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Theoretically, time travel ke masa hadapan adalah mustahil. The timeline is not there yet. Kalau masa silam, mungkin boleh sbb timeline tu da ada. Tapi kalau ubah events masa timeline tu, apa da jadi sekarang tak berubah cuma akan create timeline yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 08:49 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 31-7-2021 06:24 AM
Kalau dia pi 3000 tahun ke depan dan tmpt yg dia pi tuh dah tenggelam, bkn ke dia akan mati lemas? K ...

paling dia menyesal pg tahun 2021, terus kena PKP & mesti ada surat nak bergerak...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia mimpi kot...thn 2021 pon dah cenggini, x yah ckp la thn 4+++...skrg pon dah x tentu dah....bleh dikatakan setiap bln ada saja yg " mengagumkan" umat manusia...semua negara tgh sibok skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku lagi x faham wartawan gila percaya cerita dia ni buat news...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 09:56 AM | Show all posts
aku minat betul filem2 time traveller ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list