Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
28152
View
320
Reply

Polis Dalam Proses Rakam Keterangan Caprice Dan Nadir

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2021 01:27 PM | Show all posts |Read mode
Polis dalam proses untuk merakam keterangan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dan penyanyi rap, Ariz Ramli atau Caprice berhubung misi kemanusiaan di Semenanjung Gaza, Palestin, baru-baru ini.


Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, percakapan berkenaan bagi membantu siasatan susulan laporan dibuat pendakwah terkenal, Ebit Lew yang mendakwa difitnah beberapa individu berkaitan misi itu menerusi media sosial.


"Kita belum rekod percakapan dua individu itu dan belum ada tarikh lagi. Polis sedang berusaha untuk berbuat demikian.


"Setakat ini, hanya Ebit yang sudah diambil keterangan. Saya akan maklumkan jika ada perkembangan lanjut berkaitan kes ini," katanya, hari ini.




Kredit foto: Harian Metro





Kes disiasat mengikut Seksyen 500 serta 504 Kanun Keseksaan, selain Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.


Pada 22 Julai lalu, Ebit dilaporkan hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju untuk dirakam percakapan berkaitan isu terbabit.


Sebelum ini, pendakwah terkenal itu dipetik menafikan dakwaan Muhammad Nadir yang pihaknya membayar ratusan ribu dolar kepada syarikat Hala untuk memasuki Gaza.


Ebit turut menyifatkan dakwaan dibangkitkan Ketua Pegawai CGM itu sebagai fitnah melampau.


Pembantu peribadi Ebit, Arief Farhan pula dikatakan mempersoalkan tindakan Caprice yang disifatkan mencemar nama baik pendakwah itu.


Arief mempersoalkan mengapa Caprice perlu membangkitkan perkara remeh seperti alat permainan yang diagihkan kepada kanak-kanak, berbanding bantuan bernilai jutaan ringgit kepada penduduk Gaza. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh popcorn {:iwant
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtau la kalau polis atau AG office rasa ada kes kat Nadir. Sebab so far baca xdok pon Nadir fitnah apa kat dia. Pasal Hala tu betullah ratus ribu kan. Usd2.5k sorang, tim dia berapa orang?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Meolls masih lagi #teamnadiratembam
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni PA mana? Hat yg kes jilat tu ke?

Pembantu peribadi Ebit, Arief Farhan pula dikatakan mempersoalkan tindakan Caprice yang disifatkan mencemar nama baik pendakwah itu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ebiet Irawan sila lapor polis berkenaan video lucah yg berterbangan di angkasaraya. Mudah mudahan polis dpt buat siasatan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:37 PM | Show all posts
x faham kenapa kes antara nadir & el perlu melibatkan polis...kalau isu yg tngh hot pasal video dll tu munasabah la jgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa Nadir kena waknat
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:45 PM | Show all posts
TEAM tu mmg dlm bahasa melayu ditranslate TIM ke? rengsa sgt iolss....sebut je la PASUKAN .tp x sure la mmg dah didewan bahasakan jd TIM..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 29-7-2021 01:30 PM
Xtau la kalau polis atau AG office rasa ada kes kat Nadir. Sebab so far baca xdok pon Nadir fitnah a ...

Katanya yg dapat masuk Gaza 10 orang je, tak ingat baca kt thread mana sbb banyak sgt thread
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian Nadir. Tapi yg +ve ramai dah tau gerak kerja nadir.

OT... MakJah mana? dah berapa hari tak nampak.  
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Annaquinn009 replied at 29-7-2021 01:37 PM
x faham kenapa kes antara nadir & el perlu melibatkan polis...kalau isu yg tngh hot pasal video dll  ...

Dah jadi kes polis sbb EL yg pi report tetibe haritu maybe sbb nak tahan kepris dari spill tea kat live 21hb tu... Bila dah ade report, polis kena siasat jugaklah nak tak nak pun... Mesti dia rasa dah terpaling hebat la tu dapat buat report, alih2 makin terciduk
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:51 PM | Show all posts
sis tetap setia dengan teamnadirtembam juaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Follow. Popcorn on
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 29-7-2021 01:48 PM
Dah jadi kes polis sbb EL yg pi report tetibe haritu maybe sbb nak tahan kepris dari spill tea kat ...

Abistu video call dia tk senonoh tu tkde siasatan ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dorotheas replied at 29-7-2021 01:58 PM
Abistu video call dia tk senonoh tu tkde siasatan ke

Kannn menunggu jugak ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tak nampak apa masalahnya kat nadir. Apa yg nadir fitnah, mcm takde je. Mcm sekadar tegur manja kepada semua NGO
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:08 PM | Show all posts
caner polis nak siasat nadir yg jauh tu. bideo call kah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:15 PM | Show all posts
Dah kenapa nadir yg kena. Duk diam pun kena sebijik.
Bodoh punya ebelit ckp berbelit
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:16 PM | Show all posts
Duit tabung tu xdak ka org nk repot polis. Tu xdak polis nak siasat lak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list