Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6757
View
82
Reply

[Tempatan] Sikap tunjuk lagak Dan Tunjuk pandai Punca Covid Jadi Haru Biru di SELANGOR

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Haru biru covid yang berlaku di Selangor sekarang bagi saya bukan sesuatu yang mengejutkan.

Malah dari awal2 kes covid dulu saya telah jangkakan satu hari akan berlaku keributan. Ternyata hari ini benar.

Awal2 kita PKP tahun lepas Kerajaan Selangor telah menimbulkan masalah dgn Pusat. Masa itu MKN kata kedai2 yg bukan kategori perlu tidak boleh dibuka. Selangor pula beri kebenaran kepada kedai spare part beroperasi. Telah timbul sedikit masalah dengan MKN.

Kemudian mereka tubuh task force sendiri. Kononnya nak tunjuk mereka cerdik dan hebat. Sedangkan negeri2 lain kerajaan negeri bekerjasama rapat dengan Jabatan Kesihatan Negeri.

Apabila KKM perkenalkan MySejahtera, mereka pula perkenalkan Selangkah. Timbul masalah pula mengenai data2 dgn KKM. Bergaduh pula dgn KKM.

Kemudian mereka umumkan bahawa mereka lebih baik mengawal covid. Poyo tahap gaban.

Sampai masa vaksin pula, mereka pula nak buat sistem vaksin sendiri.

Apakah mereka ini fikir mereka bukan dalam Malaysia ?

Pulau Pinang walaupun diperintah DAP, mereka bekerjasama rapat dgn Pusat. Awal2 dulu mereka ada juga buat aplikasi sendiri. Kemudian mereka selaraskan dgn MySejahtera.

Pengarah Kesihatan Negeri Pulau Pinang tidak ada masalah untuk berkerjasama rapat dgn Ketua Menteri. Tidak pula kerajaan negeri mereka tubuh task force sendiri.

Sampai masa vaksin, pun tidak ada masalah. KJ turun ke sana, Ketua Menteri sediakan tempat dan bawa tunjuk semua tempat2 yg disediakan untuk pusat vaksin.

Sebab itu walaupun P.Pinang kilang banyak, ianya tidak menjadi masalah besar. Kerana Kerajaan Negeri mereka tidak berlagak untuk tunjuk pandai.

Johor dan Pahang pun banyak juga kilang. Tetapi masalah mereka tidaklah seteruk Selangor. Sebab semua mereka kerjasama rapat dgn Pusat.

Dalam kita nak berperang lawan musuh, kita tidak boleh ada dua atau tiga kepala. Harus ikut satu kepala sahaja.

Apabila buat kepala sendiri, inilah padahnya. Apabila keadaan makin parah, tuding jari kepada orang lain.

Hari ini task force covid Selangor telah merosakkan Malaysia secara keseluruhan. Kerana angka2 yang tercatat serta situasi yg berlaku di Selangor telah mencacatkan Malaysia.

Syabas PKR. Tahniah PAN

https://www.facebook.com/100006619860393/posts/2994878534076113
IMG_20210718_133409.jpg
IMG_20210718_133203.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasar penjilat punya artikel. Selangkah tu lebih awal dari mysejahtera
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:44 PM | Show all posts
sesi salah menyalahkan......
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
"kita olang mising kalau lu olang potong pokok lulian..tada kacau kita olang punya kilang..kita olang tiam2...'wa caya sama lu olang'"-Lulian Man
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima la kenyataan kerajaan negeri selangor mmg sesuatu lol. Dia ingt dia blh manage sendiri covid ni. Tp bila da out of control terus point ke pusat. Selangor skrg da sehbt zaman jemin dulu.

P/s: ni x bermakna aku sokong jemin. Tp pemerintahan dia dulu at least lbh baik dr skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:56 PM | Show all posts
Bermulalah blaming games
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo nak ikutkan kl paling teruk kes covid per jumlah penduduk..tapi ofkos lah xde berita buruk pasal kl sbb kl bawah federal
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 18-7-2021 01:44 PM
Dasar penjilat punya artikel. Selangkah tu lebih awal dari mysejahtera

Utk apps, Selangor mmg lg advance.  SELangkah dah ada awal dari MySejahtera.  Nampak benar penulis x buat homework, fact ke laut.  Point lain no comment, krn x follow sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
WHO kata tak perlu buat mass swabtest pd yg xberjelaga
tp selangor pandai buat
ujung dpt apa? mass hysteria seluruh negara... ekonomi lokkdown seluruh negara
dan dri data kkm sdri apa dpt? 98% tahap 1-2... kurang 2% tahap 345.... negara hancur sbb histerika 2%
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:46 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 18-7-2021 02:40 PM
WHO kata tak perlu buat mass swabtest pd yg xberjelaga
tp selangor pandai buat
ujung dpt apa? mass ...

haaaa ini betul, sokong
pehtu bila positip, berbondong2 penuhkan cac, penuhkan maeps, sambil MB sgor tesenyum sinis  

pehtu dah la rege vaccine sinovac letak rm350/dua dose

rega yahudi nasrani meols mintak quotation dari bulan mei sampai la ni tak dapat2 utk staff

last2 memasing dapat thru MS jeee

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:46 PM | Show all posts
Apabila KKM perkenalkan MySejahtera, mereka pula perkenalkan Selangkah. Timbul masalah pula mengenai data2 dgn KKM. Bergaduh pula dgn KKM.


apps selangkah ni dibuat rasa nya sebulan kot seblum MYSJ dilancarkan

aku antara yg terawal install, kendian kuar MYSJ, aku install MYSJ.... tp MYSJ masa tu lagging teruk benor...., aku uninstall.....

last2 Bila semua kena wajib pakai MYSJ, aku install balik MYSJ.... selangkah ni yg bagus nya dia ada tayang kawasan mana yg merah, kawasan mana yg low risk... feature ni MYSJ pun patut ada...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 18-7-2021 02:40 PM
WHO kata tak perlu buat mass swabtest pd yg xberjelaga
tp selangor pandai buat
ujung dpt apa? mass ...

Masa puasa tu mmg kerajan selangor buat swab test rmai2. Tp skrg ni kkm pon makin galak buat swab test
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Yupp memang Selangkah lagi awal dari sejahtera.
Yang lain no komeng
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 18-7-2021 03:42 PM
Yupp memang Selangkah lagi awal dari sejahtera.
Yang lain no komeng

Da kkm pon galak buat swab. Pastu yg tkde simptom pon kena buat positif pastu positif kena beratur rmai2 dkt CAC stadium tu. Pakar2 tk bole ke bersuara yh tkde simptom tu tayah beratur dkt stadium or yg ada gejala ringan. Yela klo buat cmtu tak nmpk la havoc nye covid ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by caprut at 18-7-2021 04:00 PM
AbukRokok replied at 18-7-2021 02:40 PM
WHO kata tak perlu buat mass swabtest pd yg xberjelaga
tp selangor pandai buat
ujung dpt apa? mass ...


Buat rtk positif trus pesakit kena call ahli kluaga lain buat swab pcr gak. Tp staff positif covid suruh kjer. Pesakit sruh dduk diam2 kt umah. Pastu yg positif tkde simptom pon kena beratur rmai2 dkt stadium nk kena jumpe doktor smpi yg betol2 sakit masa tggu lama. Bgosnya kkm ni.


Yg selangor buat mass testing tu da habes ye masa puasa. Skrg kkm yg galak buat swab test rmai2
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 18-7-2021 02:46 PM
haaaa ini betul, sokong
pehtu bila positip, berbondong2 penuhkan cac, penuhkan maeps, sambil MB s ...

Skrg cac swasta pon da ade. Sng betol kjer kkm punya org atas fikir. Bile org ckp tkde gejala tkyah buat swab tkmo dengar. Pastu kena beratur rmai2 dkt stadium. Ujung2 buat cac swasta pesakit kena kluarkan duit je. Haha. Bgos kan kkm punye org atas fikir
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 18-7-2021 03:51 PM
Da kkm pon galak buat swab. Pastu yg tkde simptom pon kena buat positif pastu positif kena beratur ...

ada fikir gitu jugak, yang masih ok terus kena sapu rata dengan yang memang ada gejala teruk. mana tak bertemasya kobid nya tapi tu laa sape je nak dengar cakap marhaen
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg aku ingat betul masa mkn suru lockdown kilang, dia xmo
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantak lah malas nak fikir ..yg penting tiap bulan aku ada income tetap...amin..kematian tu sampai masa tetap akan mati...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list