Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
104461
View
1262
Reply

"Di Dunia Kita Boleh Berlakon,"- Ustaz Firdaus Wong Teguh Sokong Caprice

   Close [Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-7-2021 02:25 PM | Show all posts |Read mode
Sekarang ini tengah hangat isu Cparice dan Ustaz Ebit Lew.


Walaupun ramai yang meneyebelahi Ebit, namun pendakwah Cina Muslim, Firdaus Wong Wai Hung nampaknya menyokong Caprice.




Foto: FB




Melalui Facebook, Firdaus kata dia tahu Caprice akan tabah dengan rekasi orang selepas kenyataan yang dibuatnya.


"Insya-Allah saya dengan anda. Amar makruf nahi mungkar. Di dunia kita boleh berlakon tetapi bila jumpa Munkar dan Nakir, lakonan kita di dunia yang mempersonakan dan memperdayakan manusia akan menjadi penyesalan," tulisnya.


















Firdaus juga ada memuat naik beberapa screenshot yang memaparkan hantaran di IG DAN IG Story Caprice yang mendakwa mahu membongkat apa yang berlaku di Gaza.


Sementara itu Firdaus juga menegaskan dirinya dan NGO Multiracial Reverted Muslims (MRM) berpegang teguh dengan prinsip yang betul tetap betul dan salah tetap salah tanpa mengira sesiapa.








Isu itu mendapat perlbagai rekasi dari netizen.


Antara komen yang diterima:


"ada saya ini bukan isu siapa salah siapa betul. Kalau kita terlalu taksub memang tak akan nampak pencerahannya. Lapangkanlah dada untuk menerima. Lagipun, di Gaza itu pun saudara kita juga. Tidakkah kita mahukan yang terbaik untuk kehidupan mereka?"


"Rasanya tak perlu kot sebagai orang agama yang menjadi idola orang ramai untuk terlibat dalam isu yang belum nampak degan jelas. Tiba-tiba dengan yakin terus buat sokongan secara terbuka. Hati-hati."


Jadi korang team Ebit ke Caprice? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dewa sayu


dewa nangis
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 17-7-2021 02:36 PM
dewa sayu



Dragon ball ade 7 biji semuenye....

1.dewa sayu
2.dewa nanges
3.
4.
5.
6.
7.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mostly gambar kapris ni posing mendongak. Tak boleh ke pose biasa2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AbukRokok at 17-7-2021 02:45 PM
Nham22 replied at 17-7-2021 02:39 PM
Dragon ball ade 7 biji semuenye....

1.dewa sayu


dua dua dewa org berbeza
but powerful public figure
klu kacau will shake the very foundation if mass believe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pun seronok la menyebok walaupunnnnn. nak tengok gak apa yang the truth sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Topinasi nak ramai2 tgk 21hb ka?
Tolong update yachh kat porem
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi kita kene support caprice ke UEL?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Xmenyokong mana2
Cume hebat sgt Capri smpi die plak bole bersihkan nama msia
Menteri luar Ade if dh teruk pepandai la die settlekn
Byk gak vvip buat hal kt oversea docover baik oleh politicians yg berkempetingan

Capri whoo
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Presiden PAS x sentap ke since heols duta timur tengah apa benda la sesama diaorang pon nk bergaduh isu xdpt masuk gaza. Dkt malaysia ni mcm2 masalah lg berat
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa.. FW ada pesan.. Panggil dia Bro.. Dia pernah update yg dia x layak dipanggil ustaz.

Aku opkos team FW
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
hanya terfikir....palestin,arab,cap,el.......mereka dr 'kalangan yg sama'....tidak perlu barat@kafir laknatullah....dgn 'sesama mereka'...pon...boleh saja 'tercetus/terciptanya peperangan'.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
firdaus wong pernah tulis pasal crocodile tears dulu..go figure la sapa yang rajin duk nanges sayu2 semua tuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
At the end bkn islam lawan israel. tp islam lawan islam sendiri.

Aku rs tentera israel pun pening tgk apa jadah gang2 islam ni buat? Aku x hntr bom pun lg ni da nak gado?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:28 PM | Show all posts
msel replied at 17-7-2021 02:41 PM
Mostly gambar kapris ni posing mendongak. Tak boleh ke pose biasa2 je.

Bak kata pepatah, "Ibarat padi. Makin berisi, makin tunduk ke bumi"

So, u figure out sendiri lah which is which
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
FW pn bukan betul sgt pn. Xsemestinya nak tegakkan islam tu nak kena melolong, cari gaduh, terpekik2 soal agenda yahudi semata2. Ramai dh fed up dgn konsep dakwah ni kena paksa2 jd perfect maksum dan xbole buat salah langsung. Sbb tu ramai org jahil mula cari Tuhan bila tgk ada dakwah yg subtle mcm ebit ni. Ikutkan FW dgn ridhuan tee pn sama terlebih melayu dari melayu. Depa akan cuba jd juara mcm isu adib, UEC, ruu355 ms jd pembangkang. Tp senyap bisu bila dh dpt position n marah bila ada yg dpt buat kerja lbh drpd dorg. Bg meols Ebit or whatever dewa sayur uol bagi nama pn, dia dh cuba turun satu malaysia utk bantu org ssh. Kalau ada sponsor besar di blkg dia pn, at least dia mmg dh bantu gila2 within his very own capacity. Kalau ada penyelewangan dlm bentuk dana, sila buat police report. Kalau betul ada kes money laundering or unsur scam, sila bagi bukti yg jelas kalau stkt acah2 nk spill tea tp habuk pn tarak, baik xpyh
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lagi sekor. Poyo max
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2021 03:11 PM
Aku rasa.. FW ada pesan.. Panggil dia Bro.. Dia pernah update yg dia x layak dipanggil ustaz.

Ak ...

org berilmu kan fw
x slh pun pgil ustaz@ cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2021 03:11 PM
Aku rasa.. FW ada pesan.. Panggil dia Bro.. Dia pernah update yg dia x layak dipanggil ustaz.

Ak ...

Aku pun team FW.. dewa sayu aku mmh rengsa sikit..bukan sikit..banyaaakkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 17-7-2021 03:28 PM
At the end bkn islam lawan israel. tp islam lawan islam sendiri.

Aku rs tentera israel pun pening ...

Israhell tepuk tangan je islam same islam gadih. Belum tgk yg dlm forum ni lg mau party terus diorg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list