Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5549
View
77
Reply

[Tempatan] COVID-19. Berita 24 Jun. Masih paras 5,000. Hari ni 5,841. Selangor tertinggi setiap hari. +2,072

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-6-2021 02:35 PM | Show all posts |Read mode
Sehingga 24 Jun 2021: Jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 5,841 kes (716,847 kes)

Pecahan setiap negeri (Kumulatif):
Selangor - 2,072 (235,120)
WPKL - 552 (73,196)
Johor - 346 (69,174)
Sabah - 203 (68,232)
Sarawak - 581 (62,147)
Negeri Sembilan - 781 (41,007)
Kelantan - 135 (34,086)
Pulau Pinang - 108 (33,593)
Perak - 120 (25,469)
Kedah - 271 (24,064)
Melaka - 247 (16,799)
Pahang - 162 (12,618)
Terengganu - 29 (11,046)
WP Labuan - 212 (7,507)
WP Putrajaya - 17 (2,209)
Perlis - 5 (580)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 02:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
udahnya..Selangor jer PKP pas 28 ni....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lockdown yg berkenaan je la..
kesian yg putus pendapatan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:54 PM | Show all posts
N9 totap la tgi jgk.penat la camni
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:54 PM | Show all posts
Selangor sampai bila tak turun.
Tempat aku ni lepas office hour meriah mcm hapa org dok beli makanan. Gerai durian lagi lah, beratur serupa nak masuk tesco, dah la tepi jalan.

Putrajaya yg terkurung tu pun ramai ya positif
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ari tu siapa kemain kata 5,800 ni sikit lagi nak sampai 4,000 aku senyum je
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 24-6-2021 02:51 PM
lockdown yg berkenaan je la..
kesian yg putus pendapatan

Itula...kesian sgt biz yg xdpt open tu..kwn aku ada cc dan photostat,.sepatut biz okay sbb org byk dtg print photostat bagai  memandangkan pdpr ni..termenung gak dia..hr tu berani2 dia buka sempit.dtg org majlis sound..nasib xkena saman.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:03 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 24-6-2021 02:55 PM
Ari tu siapa kemain kata 5,800 ni sikit lagi nak sampai 4,000 aku senyum je

hehhe nak tumpang gelak sekali bang

dia ingat dari 5000 ke 4000 tu macam 1 lepas tu 2 hahaha

ni memang tak berganjak la kita ke next phase...silap2 sambung lagi PKP sampai ujung tahun


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:03 PM | Show all posts
serius lockdown total gagal . kejayaan lockdown pertama sebab TOTAL LOCKDOWN bukan half lockdown macam sekarang. ingat jasa jemin pintu belakang. pru
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa nak jadi ni malaysiaa ku sayang..bertambah ramai la hilang income, hilang arah, bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu, ingat 5000 sehari tu mcm 500 ke? Kalau 500 pun dah level bahaya dah. Kerajaan plak xde buat apa. Maunya rasa putus harapan dgn gomen
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
apa keperluan mass testing kat selangor..sampai bila2 pon memang tak turun kes
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:29 PM | Show all posts
frust tgk figure ari2 ... x jugak nak susut2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau negeri2 lain pun buat mass testing, tak tahulah berapa ribu pulak kes 1 hari
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:32 PM | Show all posts
gitu jelah turun naik ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pkp apa jadah tah..sume bebas macam xde apa je..kedai n sektor xde kaitan pun selamba je bukak. Pastu lebih masa lagi..lagi nk sembang kata total lockdown..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahlahh...lockdown pon jalan jem je kat area rumah aku ni...menyampah aku
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
hoiiiii org kedah bila mau turun satu digit?

hancus la lu org
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomen sedang mengkaji katanya. Berapa ribu pulak nak taburr untuk "research purpose". Lockdown kat Malaysia terang2 tak membantu mana pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list