Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
56707
View
841
Reply

[Tempatan] No. 730 "Saya sudah dapat kerja... terima kasih rakyat Malaysia" - Ibu tunggal M40. 'Ada masa saya tiada beras, terpaksa meminta kepada yang ada' - Ibu tunggal M40

[Copy link]

Author: Makcik.Kiah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-6-2021 03:36 PM | Show all posts
wirazam replied at 28-6-2021 05:39 PM
Wahh best nya JUSA..I am honoured being chatting to JUSA ....betul ke ura ura ckp kalau dah post J ...

yg pencen dpt 100% tu kategori turus.atas lagi dr jusa.biasa high level people mcm ketua setiausaha negara, ketua polis negara
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 30-6-2021 03:50 PM
SPACENUT replied at 28-6-2021 05:31 PM
I agree with you. I perasan ramai Chinese buat macam ni. I ada kawan yang mak dia simpankan duit d ...


Chinese memang way advance pemikiran.

Masa aku kat U, budak2 bumi course aku masing2 result SPM sendu je walaupun katanya dari aliran Sains tulen dari MRSM, SBP bagai (ade gak la 5A ke atas).

Bebudak Chinks ni SEMUANYA (less than 10) ambik aliran SASTERA tapi straight As (kecuali sorang chinks dari Sarawak yang merayu bermatian nak masuk course aku walaupun tak layak. 2 minggu mak dia urus merayu, ujung2 dapat juga) kerana seblom SPM lagik meka dah berfikir tentukan hala tuju memasing dan tahu apa meka nak (memasing tak mau jadik doktor, blaja Add Maths, Fizik segala sebab benci STEM).

Abis U, chinks2 ni sambung blaja sampai PhD kat obersea, jadik lecturer, language trainer, masuk bidang entertainment (buat keja blakang tabir), etc. Yang jadik cikgu, 2 orang ja.

Point aku adelah - huntong meka takyah penat2 blaja perah otak masuk aliran STEM semasa sekolah menengah seperti budak2 bumis berangan yang akhirnya hujung2 masuk kerja di aliran sastera jua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list