Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
17287
View
154
Reply

[Tempatan] Engineer dakwa kad kredit disalahguna. Bil sampai RM40,000

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-6-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-6-2021 08:21 PM
Report biasa nya within same month kan?

Pastu kalo transaction tu berlaku tp blum appear dlm m ...

Sama la kaka, iols punya tu pun Playstation Network JP

Lama dulu iols ada report transaction yang berlaku 5 bulan lepas tapi dapat je duit balik. Kalau pengguna tu beli dari company2 digital macam Topap semua tu memang boleh dapat balik duit. Kecuali yang barang2 duit deorang kena release pada seller. Paypal pun lepas 3 bulan dah tak boleh retrieve duit tu. Kalau dalam tempoh tu masih boleh report dan duit memang akan dapat balik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
byknya kad kredit limit..
aku punya rm8k je tu pun pernah mengalami krisis cc
lpas dr tu da tobat. jenuh jugak nak byr

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
x bini anak la tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 23-6-2021 06:24 PM
Auta je lebih....OTP tu klau ko x masuk camne pymnt blh lps?

Saya pernah beli antivirus untuk laptop. Masa pembelian kali pertama je ada minta OTP yg seterusnya takde dah. Rugi sbb bila renew automatik, takde diskaun. Lagipun, saya nak tukar antivirus lain sebenarnya.

Lepas tu, saya terus cancel kad tu. Buat kad lain. Sejak tu, saya berani guna CC untuk swipe2 je.

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 23-6-2021 08:27 PM
Saya pernah beli antivirus untuk laptop. Masa pembelian kali pertama je ada minta OTP yg seterusny ...


Pastu laptop personal u pakai antivirus apa? Aiyo thanks for sharing.. i ni baru berkira2 nak renew antivirus sbb baru beli lappy last month
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-6-2021 08:29 PM
Pastu laptop personal u pakai antivirus apa? Aiyo thanks for sharing.. i ni baru berkira2 nak re ...

Avira. Saya ingatkan nak tukar kpersky lepas tamat tempoh.

Nampaknya terpaksa la teruskan guna.

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Overseas punya transaction tak perlu otp. Aku pernah beli kat iherb, pastu takde otp terus successful. Called bank, bank cakap overseas memang takde otp. Bos aku kena 7k ada orang guna kat France beli handbag. Gelabah dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 23-6-2021 07:59 PM
my hubby pny cc otp dia p kat hp aku..
aku yg p tukar dlm internet banking dia...

Suami sis layak mendapat syurga!
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru je kena bulan ni, transaction in yen kalau convert ke myr dalam Rm1k+
Dapat mesej transaction successful, terus call public bank report..
Bank cancel kad, deliver kad baru..
Lepas few days bank telefon balik bgtau dah cancel transaction & refunded..
Legaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
takut pulak dgr cerite org2 pakai cc ni, untung iols xde cc, xpayahla nak glamer2 pakai cc ni, bhy menanti anda..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
courtney_xo replied at 23-6-2021 11:56 PM
Suami sis layak mendapat syurga!

ya btollll
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 23-6-2021 08:47 PM
Overseas punya transaction tak perlu otp. Aku pernah beli kat iherb, pastu takde otp terus successfu ...

Betull tapi biasanya bank akan terus notify dan call untuk pastikan memang kita yg buat transaction tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk 40k tu, mau nanges nk byr. Dahla bkn kita yg belanja.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 06:48 AM | Show all posts
Kalau dah daftar kad tu dalam your own acc, contoh mcm dalam shopee, mmg xde kod dah.
DIe topup auto je, tp... pas topup die akan mesej.
Ni mesti ade orang tukar die punye phone detail dekat cc die.
That's why kene cek no tepon yang didaftarkan utk your CC.
Kot ade yang 'tolong' tukarkan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols bru je kna tgh tido plak plak tu pkul 12:56 pagi  dpt sms hanat mna ntah shopping beg kt Tory Burch harga 900usd...
Mamai2 nk kna call bank pkul 1 pagi, nsib baik bank call trus tnya n trus block..kejadian weeknd lps, smlam dh dpt replacement kad... padahal gna cc tu buat topup grab je pn dh xleh beli tiket flight kn tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
40k mana nak cekau oiiiii
Kalau betul x salah harap x kena bayo laaa

Member i aritu kena cc sotong dia kena cas sbb iklan fb....x dpt notif gak....sedar bila dia cek acc saja2
Mujur dpt refund

I penah dpt sms notif (bukan otp) cc sotong i diguna utk beli beskal budak kat china 2 3 thn lepas....bila cek online, mmg dah cas pon....call sotong report. Nasib dpt refund. Then sotong tukar kan cc tu...mmg x la i nak aktifkan...buat bodo jer....biasa guna cc utk isi mnyk je pun...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 23-6-2021 08:47 PM
Overseas punya transaction tak perlu otp. Aku pernah beli kat iherb, pastu takde otp terus successfu ...

I tak tahu lah mende ni membantu or not.. tp iherb and lazada, i akan delete payment option lepas beli apa2... iherb tu i ada la pakai dalam 3-4 bulan sekali... biasa just buy in bulk apa2 family consume.. nak free shipping je and discount...  lazada tu hanya function time PKP, sbb xleh keluar rumah.. if not, tak kuasa install... pun i delete payment option lepas beli...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 23-6-2021 06:24 PM
Auta je lebih....OTP tu klau ko x masuk camne pymnt blh lps?

Tak perlu otp pun boleh buat transaction
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-6-2021 08:01 PM
Rasanya pakcik tu tak pandai IT kot. Umo kan dah 44 dalam artikel. Tapi kata2 tak pandai IT, entah ...

44 now superb IT lah zaman zaman ni.
Kat opis I nu, masing2 pandai.

Bukan zaman 1998 pocit 40an tak tahu apa apa, zaman analog.

OT jap. FP tu mahallah kan. If kfc website beli 9 ketul rm58. If FP 9 ketul rm67. Belum  lagi delivery charge lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Diluar sana..memang ada sindiket/org yang curi maklumat kad kredit org lain untuk buat pembelian.

Yang paling best..walaupun kredit limit korang cuma rm20k....geng2 ni pandai boleh beli barang sampai 30k.

Modus operandi ..diorg akan beli barang dari obersea guna nombor kad kredit yang dicuri. Pastu guna pejabat pos ambik barang, pastu guna ic palsu/salinan /guna keldai utk ambik.
Nanti diorg akan jual balik barang tu dgn harga murah sikit

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list