Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14161
View
163
Reply

Ada Orang Busuk Hati, Lan Solo Kena Saman Lagi

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2021 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Lan Solo kecewa apabila masih ada individu tidak berpuas hati dengan perniagaannya sehingga terpaksa berdepan saman sekali lagi.


Kejadian tersebut berlaku pagi tadi ketika Lan melakukan kerja-kerja memunggah stok yang baru tiba di kedainya di Puchong Prima, Selangor sebelum didatangi dua orang penguasa Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ).


Dakwa MPSJ, Lan disaman atas alasan lori kontena yang menghantar stok menghalang lalu lintas.


Foto: Kosmo


MBSJ datang lagi. Puas hati kau wahai pengadu? Waktu aku angkut barang dari kontena, masa itulah ada orang buat aduan dan MBSJ terus datang buat kerja. Allahuakbar.


Katanya aduan mengganggu lalu lintas! Kat mana yang aku ganggu lalu lintas? Pagi buta sesak tang mana? Keadaan kedai agak sibuk tu aku faham lah. Yang kau mengadu tak habis-habis tu dah kenapa! Jadi disebabkan ada aduan, mereka tetap kena keluarkan saman. Terima kasih @sjcitycouncil, tulisnya pada ruangan kapsyen video yang dimuatnaiknya sebentar tadi.




Foto: IG






Dalam rakaman video berkenaan, Lan jelas kelihatan kecewa kerana tidak semena-mena disaman dan dituduh mengganggu lalu lintas sedangkan keadaan jalan di hadapan kedainya pada waktu itu agak lengang.


Dedah bekas vokalis kumpulan Kristal itu lagi, ini bukan kali pertama dia dikenakan saman oleh MBSJ dan pengadu yang membuat aduan tersebut merupakan orang di sekelilingnya.


  



  



  



Tak tahu nak cakap apa. Apa masalah kau sebenarnya. Aku cari makan je kot. Dahlah musim PKP macam ni, jualan pun tak menentu.


Sekarang cerita dia, kalau kau rasa tak puas hati dengan aku, dengan kedai aku, beritahu je. Kau tak payah nak buat aduan kepada MBSJ sampai susahkan mereka kena datang tengok dan keluarkan saman.


Aku tak kisah sebab mereka buat kerja. Tapi masalahnya kau tu dah kenapa tak habis-habis. Orang Melayu kot nak meniaga. Tolonglah. MBSJ dah ambil tindakan, kau puas hati kan? Terima kasih banyak-banyak, semoga urusan kau dipermudahkan dunia akhirat, luahnya.


  



  



Lan atau nama sebenarnya Mohd. Razlan Mohamed Yusof, 36, membuka kedai Solo Borneo Mart yang menjual produk makanan kering dari Sabah dan Sarawak sejak tahun lalu.


  



Bagaimanapun pada November tahun lalu, isteri Lan iaitu Nur Sheila Hassim mendedahkan kedai mereka sudah berkali-kali diserbu penguatkuasa kerana menerima aduan tanpa mengetahui motif sebenar pengadu.-CARI


Sumber: Kosmo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkejut tgk rambut anak2 die.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mntk maaf ckp, terkezut aku tgk ank2nya.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai area situ kedai apa je..
Bengkel banyak la
Ke bengkel2 tu yang mengadu?
Depan tu prima.walk..pagi buta.pung tak.bangun.lagi...
Baru semalam.lalu depan kedai lan solo ni..hajat nak beli sirap sun valley tu ..iols suka sangat..hahaha
Tapi tak jadi..sebab rushing nak cari kedai kunci..haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih blonde lagi ke anaknya? Onty teringatkan cek non je bila terpandang budak2 tu. Maafkan onty.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:42 PM | Show all posts
penampakan anak2 dia tenggelamkan isu utama thread ni  hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian anak2 mcm bajau laut Patutnya mak ayah dia nasihatkan anak2 yg kecil tu kalau nak warna rambut kene sesuai ikut warna kulit. Entahlah mak ayah ni haih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
purplelilac replied at 22-6-2021 05:44 PM
Kesian anak2 mcm bajau laut  Patutnya mak ayah dia nasihatkan anak2 yg kecil tu kalau nak warna r ...

Hahahaha tegelak i mmg betullah mcm anak2 bajau laut rambut gitu. Atleast anak2 bajau laut rambut original tau. Ni siap g salon sana nk warnakan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Astaga pesal la dye rmbt ank2 cmtu.. dh rupa org asal..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat anak2 heols warna rambut macam pilak

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Bileh x heols sorok ank tu seketika ? I xnk buat dosa. Lintasan hati pon berdosa. Xbaik kutuk ciptaan Allah . Ank Black dlu pon aku x ada sekelumit rasa nk kutuk tp yg ni, hmm betul2 mcm Mo***t.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm.. gambar yg anak2 ngan bini jelir lidah tu.. mcm x terucap kata lah.. kalau ckp takut kecik hati.. haih!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya tuhan. Rambut anak anak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:03 PM | Show all posts
Pada pendapat aku, saman SOP dan main undang2 ni mmg pendapat aku kat porum pun. Belajar main undang2 as i said. Cuma cikgu diorg ni mickey mouse amik buat silibus.

Jijang ni masih lg cikgu scammer yach. Sebelum ni dia ajar anak buah make mischieve macam hajah sampai kena pangkah dgn netizen. Gigih la fam jahsaman buat hal sampai reputasi hancur.
Now dia improvise sikit ajar berdrama raih simpati anak yg tertukar, eksiden moto etc.

Heol memang celake yach..umpama surgeon yg offer teknologi face reconstruction yg belum berkembang di zaman 90an. Ramai2lah mak datin buat muka ponen dengan dia. Sekarang cosmetic surgery Korea lg advance. Tapi nak baiki muka jahanam dah takboleh. Camtulah perumpamaan amik ilmu dia.

Bertahun2 dah nama jahsaman tu rosak. Apa yang tinggal pun taktau

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong tukar warna rambut anak2 kau boleh.
Malas nk komen panjang, kang insult terus jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo xde traffic nape mpaj keluarkn saman tu jgk?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Tuhan.. berkerak nya anak2 kamu., kamu sedar ke tidak naturally blonde ini hanya sesuai dengan kulit putih? Thats why tuhan tak pernah cipta blonde di kalangan asians & black, sbb huduh bila berpadanan dgn warna kulit yang tidam cerah. Dan juga huduh utk hidung penyek. Tak sesuai dekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi byk komen pasal rambut ank anaknya dari komen pasal saman kedai
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 06:58 PM | Show all posts
Bodo la warnakan rambut anak2 tu.
Serious tindakan yang sgt bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 07:06 PM | Show all posts
wowww anaknya keturunan english people mungkin mengikut dari susur galur moyang yang terdahulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list