Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1609
View
8
Reply

Kelihatan Pelik Dan Menyeramkan, Episod Teletubbies Ini Diharamkan

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-6-2021 12:21 AM | Show all posts |Read mode
Kelihatan Pelik Dan Menyeramkan, Episod Teletubbies Ini Diharamkan




Teletubbies adalah salah satu rancangan televisyen kanak-kanak yang paling legenda dan ikonik, namun untuk beberapa sebab ia kelihatan benar-benar aneh dan pelik.

Rancangan Teletubbies ini mengisahkan tentang Tinky-Winky, Dipsy, Laa Laa dan Po yang menghabiskan hari mereka dengan penuh keseronokan. Meraka akan bermain-main, ketawa, menari dan menyanyi sehingga matahari terbenam.

Namun, terdapat satu episod yang diharamkan dari disiarkan di televisyen kerana ia telah menakutkan kanak-kanak, seperti yang dilaporkan oleh NME.



Episod yang dipersoalkan itu menampilkan singa dan beruang yang diperbuat daripada potongan papan yang boleh bergerak. Tetapi watak kedua binatang ini tidak disengajakan untuk nampak sangat pelik. Selepas diuji dengan kanak-kanak, episod yang bertajuk See Saw telah diharamkan daripada disiarkan.

Lakaran dalam episod ini khususnya menjadi kontroversi kerana penampilan yang menakutkan dan tidak sesuai. Tonton di sini:




Akibatnya, segmen tertentu dari episod ini telah dikeluarkan dan lakaran yang baru telah disunting, namun yang baru masih diharamkan di negara lain, seperti Amerika Syarikat.

Selepas menoton video ini, anda pasti tidak boleh menafikan ia adalah sedikit pelik.

Sumber:https://plus.wiser.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
agak creepy la jugak mcm sore cik ponti
boring giler cartoon zaman ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Malas nk pasang sore pepagi, so x paham apa yg creepy
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tah x rasa takut ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 08:42 AM | Show all posts
betul seram
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
aduhaiii teringat masa kecik dulu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 06:40 PM | Show all posts
apalah aku tengok time kecik2 dulu nihh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 02:58 PM | Show all posts
None68 replied at 20-6-2021 07:21 AM
Tah x rasa takut ke apa..

Kanak2 yang rasa takut, bukan orang dewasa.


Kita mmg la tak rasa pape dah. Dah kertu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya memang dari dulu takut tengok Teletubbies. Sorry la kepada peminat, bagi saya mereka ni menakutkan... Tak tau la mana comel..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list