Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
34731
View
293
Reply

Panaz: Bapa mertua bidadari syorga bergelar 'Datuk Seri' dikompaun langgar SOP?

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2021 10:29 AM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 19-6-2021 01:24 PM

Ampang: Dua belas lelaki yang dikompaun kerana berkumpul di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana, di sini untuk solat Jumaat berjemaah, dipercayai berada di premis itu kerana bekerja.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Mohammed Farouk Eshak berkata, daripada itu, lima lelaki adalah pekerja tempatan dan enam lagi warga asing yang semuanya berkhidmat dengan syarikat pembersihan, kawalan keselamatan dan urusan kargo milik seorang usahawan tempatan berusia 60 tahun.

Beliau juga mengesahkan usahawan itu yang turut berada di premis ketika serbuan pada 1.30 tengah hari Jumaat, bergelar Datuk Seri dan merupakan bapa mentua kepada selebriti tempatan.

"Ketika serbuan didapati mereka berkumpul dengan tiada penjarakan fizikal dan menjalankan aktiviti yang tidak dibenarkan (ketika Perintah Kawalan Pergerakan).

"Untuk itu, kompaun dikenakan dan ia baru sahaja dikeluarkan (pada Jumaat), jadi mereka belum membayarnya lagi," katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Terdahulu, Mohammed Farouk berkata, usahawan berkenaan dikompaun RM11,500 dan pekerja masing-masing dikompaun RM1,500 setiap orang.

Kompaun dikeluarkan mengikut Peraturan 17 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021.


Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 185 Users voted View Voters

Poll is finished

39.93% (117)
1.02% (3)
11.26% (33)
21.16% (62)
26.62% (78)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:56 AM | Show all posts
SIAPAAAAAA ni dik nonnn. betulke bapak mertua kak jah? mcm mana boleh tahu????
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong paste gambar kat sini nak tengok jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:11 PM | Show all posts
gambar interior office ketika di serbu...



gambar dekat fb page

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bapak borek anak rintik ler ni khen
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:18 PM | Show all posts
yuhuuu sape tu... dan pakai uniform apa tu...

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:21 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sia2 je hajah laki bini n mamatut buat penyucian minggu lepas. Tup2 minggu ni naik nama fil langgar sop! Mmg sekufu family ini. Sepadan! Semoga tilljahanam!

Like father like son!
Like mother like daughter!

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 19-6-2021 02:31 PM
Cash!!!!!family Yang dilaknat

Indeed, kifarah sgt.

Jgn jahlop nak perasan konon nama sentiasa disebut2, bad publicity still a publicity gitu. Jahlop semakin di kanselkan oleh nusio2 di alam nyata dan di alam maya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
lepasni penyucian apa lg nak kena buat agaknya? katil dah ayam 3 ekor dah..agak2 kalau tetiap hari kontroversi mau botak jgk family dorang ni asyik nak kena buat penyucian sedekah2 je
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Essential service ke? Netizen marah kata solat dgn kawan satu office pun salah. Bila kluster tempat kerja makin bertambah, netizen juga mengelabah. Ni la salah satu cara penyebaran di opis
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MentariSenja at 19-6-2021 03:52 PM
BoongaKertas replied at 19-6-2021 03:29 PM
Kalau 12 org tu kira solat jumaat ke? Bukan kena 40 org? Allahu. Time2 covid ni pakcik, solatlah kat ...


Orang yg holier than thou ramai kat dunia ni boonga....dia fikir ibadat dia jer..dia tak fikir kesannya pada org lain. Rasanya Allah terima ke ibadah kita bila dibuat atas dasar pentingkan diri sendiri ni? Syuben kaka dan anak2 elok jer sembahyang kat umah. Never complained. Bersyukur atleast masih boleh sembahyang, masih ada makanan atas meja.....some people sampai bunuh diri tertekan hilang kerja. Kalau kes tak turun2, mco sambung lagi sebab ada org selfish tak nak follow sop, bayangkan berapa banyak lagi kes bunuh diri yg kita nak hadap? Bila ibadah kita mendatangkan mudarat kepada org lain secara lansung atau tak lansung, rasanya berkat ke ibadah kita tu? Tepuk dada tanya iman
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la sape suruh ko menganjeng el sgt bagi tudung bebanyak .pehtu tinikentut lak nganjeng alam flora bg 3 ekor ayam jer.kang dah kena cash. Nampak kan doa teraniaya ni angkat oleh Allah. X cukup lagi si tinikentut aniaya pa kes hina raja.Siyel la anak beranak ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 19-6-2021 01:44 PM
iols baru tau ayah PU Riz ni ropernye datuk seri...
mesti ada org report khen... kalau kene tangkap ...

Ada forumers dah check status Datuk Seri bapa PU Riz online... Takde dalam senarai.. @MsCinderella itu hari siap offer tacang sapa yg boleh confirmkan status Datuk Seri bapa PU Riz... Tetap takde..

Public kalau dah benci / sakit hati dengan kebusukan / kesombongan JahZouk n family... Dengan family In-laws dia public selongkar... Jenis tak ikut SOP punya perangai ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 09:12 AM | Show all posts
MentariSenja replied at 20-6-2021 08:46 PM
Entahlah sis, bagi meols kan org yg betul2 tinggi ugamanya, dia akan merendah diri, tunjuk taulada ...

betul... merendah diri itu sifat orang soleh.
sebab tu bila kita tanya ulama soalan, dia akan cakap tak pandai dan dia akan suruh tanya orang lain. sebenarnya dia bukan tak tahu tapi dia nak kita menuntut ilmu dengan seramai yang boleh.

baik cemana pun kita, solat dan zikir beribu sehari pun bukan alasan untuk kita menyombong diri. kalau mufti dah kata tak boleh maka kita kena ikut sebab mereka tu ahli dalam bidang masing2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang giliran Pak mertua pulak. Dah kena sumpahan famili Jah ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa... Tak, dak klue sgt
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Confirm je mertua Hah?
Business apa mertuanya?
Tapi sedih jugak la nk solat pun dah x leh mcm dulu sb C19
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
sapekah iteu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
I tgok ig laki bini ni terus xd da gambar bapak dia ni. Dorg delete ke? Sblm ni ada jugak i tgok dlm ig anak laki dia gmbr masa merisik xsilap
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Penat jah bgi bantuan sana sini nk cover balik aura jahat last x kemana..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 19-6-2021 11:20 AM
I tgok ig laki bini ni terus xd da gambar bapak dia ni. Dorg delete ke? Sblm ni ada jugak i tgok dlm ...

Delete pun buang masa jerrr, google kan hadooo
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bapa mentua sapa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau btol lah okg tu seperti tekaan smua, no wonder berjodohan. Sekufu dari setiap segi. Rupa paras, background & business family, perangai.. Part langgar sop pun nk sama jugak eh?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 19-6-2021 11:20 AM
I tgok ig laki bini ni terus xd da gambar bapak dia ni. Dorg delete ke? Sblm ni ada jugak i tgok dlm ...

Serious la.. Kalau betul la.. Mcm mana hati diorg yer.. Sedangkan dorang sendiri byk kali buat hal berturut2 pulak tu.. Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:06 PM | Show all posts
miszclassique replied at 19-6-2021 11:49 AM
Delete pun buang masa jerrr, google kan hadooo

Ada lg gambar
tak kena delete
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:08 PM | Show all posts
caca_eric replied at 19-6-2021 12:06 PM
Ada lg gambar
tak kena delete

ko ni pentaksub jahbughittttt
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:25 PM | Show all posts
Ada anak haram dalam sini komen lepas tu delete

takut kena sontot jubor ke pentaksub jahbughit nakharom celaka mama tini janda anak berderet???
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang datosri ke bapak mentua ninja tu? Bukan ke orang porem csi, nama dia tak de pun dalam database?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:55 PM | Show all posts
emera replied at 19-6-2021 04:51 AM
Memang datosri ke bapak mentua ninja tu? Bukan ke orang porem csi, nama dia tak de pun dalam databas ...

Ketinggalan bask la u..







Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul.ke pak mertua dia? Kalu betul..nk padankan muka jahkulop shj..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapakah ittew
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list