Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4269
View
86
Reply

[Tempatan] Puak LGBTQ Malaysia sudah melampau, jual T'shit Allah is gay, gambar Kaabah warna pelangi dan Nabi bercium dengan Jesus

[Copy link]

Author: Makcik.Kiah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 10:17 PM | Show all posts |Read mode
Allah dihina pendukung LGBT, Atheis di media sosial
June 9, 2021



BENTONG: PAS Kawasan Bentong bersama Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) Negeri Pahang telah membuat laporan polis berkaitan satu lukisan grafik yang menghina Allah di Ibu Pejabat Polis Daerah Bentong, di sini pagi tadi.

Lukisan grafik Kaabah berwarna-warni yang tertera tulisan Allah Is Gay yang dicetak pada sehelai baju-t putih berlatar belakangkan lambang Atheist Republic itu dimuat naik di laman Facebook Love Of LGBTQ Malaysia pada 3 Mei lalu.

Muat naik dipercayai oleh pemiliknya itu dilihat disengajakan yang bermotif penghinaan dan provokasi untuk dicetus oleh golongan ini bagi menaikkan kemarahan orang ramai khususnya penganut agama Islam di negara ini.

Mengapa pilih untuk berkurang ajar seperti ini? Jangan ingat kami akan berdiam diri. Saya, mewakili PAS Kawasan Bentong berkolaborasi bersama UMMAH Pahang mahu kerajaan dan agensi penguat kuasa bertindak tegas dan serius terhadap penghinaan ini.



Kita mesti ajar puak-puak yang kurang ajar ini kerana mereka secara jelas semakin hari semakin bertambah berani menghina Allah dan mempermain-mainkan kesucian agama islam, tegas Timbalan yang Dipertua PAS Bentong, Ustaz Roslan Mad Esa.

Beliau yang juga merupakan Pengerusi Ummah Pahang hadir membuat laporan polis ditemani Ahli Jawatankuasa PAS DUN Ketari, Fairuz Masuri dan wakil Assabiqun PAS Bentong, Mohd Jamel Kassim.

Untuk rekod, UMMAH sudah lama memantau individu bernama Armin Navabi berbangsa Yahudi; dipercayai pengasas Atheist Republic, sebuah NGO yang mempromosikan kelompok lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) serta hak asasi manusia.

Beliau pernah memuat naik satu video menggunakan tajuk yang sama Allah Is Gay di laman mukabuku beliau sekitar tahun 2018. C HARAKAHDAILY 9/6/2021

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:18 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lgbtq ni cenderung jadi pedo.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lgbtq bodoh suka paksa orang terima ideology sampah mereka
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I x suka la lgbtq ni dok ambik warna pelangi buat sbg trademark dorang
Eeeiiii
I suka kot warna pelangi
Ni nk guna pelangi pun mcm jd salah n berisiko dituduh sbg penyokong dorang plak
Menyampahlah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:45 PM | Show all posts
clarizsa replied at 10-6-2021 10:38 PM
I x suka la lgbtq ni dok ambik warna pelangi buat sbg trademark dorang
Eeeiiii
I suka kot warna pe ...

i kenal sorg cikgu gay ni..
dia warna ruang tv dia warna rainbow.. kebetulan sgt...(3 thn lepas)

harap dah berubah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Astaghfirullahalazim....nauzubillahminzalik
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:47 PM | Show all posts
jiwa kacau

lepastu sentuh sensitiviti agama Islam.

konon nak berdamai padahal jaid pencetus perang.

perang saraf?????? aku xde saraf.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:53 PM | Show all posts
kenapa dl byk2 tempat situ yg diaorng nk attack... apa untung digambarkan kaabah tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 10-6-2021 10:45 PM
i kenal sorg cikgu gay ni..
dia warna ruang tv dia warna rainbow.. kebetulan sgt...(3 thn lepas)
...

Haa ini la yg i x suka
Asal pelangi je skrg org akan fikir geng dgn dorang ni
Haishhh

Padahal warna pelangi cantik sgt n x patut jd hak eksklusif lgbtq pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak mensemburit tu buat je la korg2..yg smpi kacau kaabah dan kacau agama islam kenapa..kacau la agama lain kot ye pon..bru adil
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
oh myyyy.. this is seriously sick people
kenapa menteri agama kita tak aggressive dlm pertahankn agama islam.. dulu aku minat dia Skg tgk muka dia pun nyampah Malangnya msia kebelakangan ni.. sedih
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pelik and ade sesiapa tahu pasal dosebalik warna pelangi ni dengan gay...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:31 AM | Show all posts
clarizsa replied at 10-6-2021 10:38 PM
I x suka la lgbtq ni dok ambik warna pelangi buat sbg trademark dorang
Eeeiiii
I suka kot warna pe ...

Tu la... memang sial la puak ni..
Kawan aku hadiahkan baju band rock Ritchie Blackmore, Rainbow-Rising..
Dah satu hal.. nak pakai pun naik segan.. tak pasal2 kena cop LGBTQPelaq..

band-music-rainbow-album-cover-hard-rock-wallpaper-preview.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:35 AM | Show all posts
geng berkerak kenapa tak suka komen thread LGBTQ

geng depa kah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai. Kengkawan aku dulu tak penah buat keje2 provocative cmni dek non. Masing2 tau Msia takleh terima so smua migrate je. Sekarang dah senang lenang duduk oversea takde sape nak kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
love of lgbtq malaysia ni mmg nak menunjukkan kebodohan diorg ke

kirenye mcm diorg bangga menyerlahkan kebodohan gitu

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 10-6-2021 11:20 PM
Haa ini la yg i x suka
Asal pelangi je skrg org akan fikir geng dgn dorang ni
Haishhh

warna pelangi asalnya simbol keamanan kan?

ke bukan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah lgbt takyah nak acah2 beragama.. kenapa nak kene kaitkan dengan Allah la, nabi laa..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga ada tindakan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list