Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8630
View
135
Reply

[Jenayah] Pondan glamer diburu polis sebab tayang kopek palsu kepada 2 kanak-kanak pada pukul 2 pagi

[Copy link]

Author: Makcik.Kiah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 08:09 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Makcik.Kiah at 10-6-2021 08:36 AM

Aksi lucah di IG ditonton kanak-kanak: Safiey Illias diburu polis
By Kumara Sabapatty - 10 June 2021



KAJANG – Polis sedang memburu seorang individu bernama Safiey Illias yang juga pemilik akaun Instagram SafieyIllias94 dalam siasatan kes hantaran lucah di Instagram bersama kanak-kanak bawah umur.

Suspek dikenalpasti sebagai hos bersama Instagram ID ‘pipinatasha’ yang berpakaian menjolok mata dalam Instagram live yang ditonton dua kanak-kanak bawah umur dengan Instagram ID hadiff_othman07 dan sy.ahrul5387.

Ketua Polis Daerah Kajang, Mohd Zaid Hassan berkata, pihaknya telah menerima laporan polis oleh seorang wanita yang bekerja sebagai pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) sekitar jam 1.29 petang semalam.

“Pada jam 9 pagi hari ini (Rabu) semasa pengadu (pensyarah) berada di rumah di Bangi, dia melihat pautam Instagram live milik ‘safieyillias94’ yang merupakan host bersama Instagram pipinatasha berpakaian menjolok mata.

“Siasatan polis mendapati host berkenaan melakukan perbuatan yang boleh ditakrifkan sebagai komunikasi lucah dan amang seksual kerana melibatkan kanak-kanak bawah umur.

“Mereka juga menunjukkan aksi penggunaan vape kepada kanak-kanak tersebut,” katanya dalam kenyataan.

Menurutnya, bertindak atas laporan polis itu, polis sedang mengesan suspek berkenaan.

Beliau juga meminta sesiapa yang mempunyai maklumat berkenaan kejadian atau saspek  menghubungi mana-mana balai polis berhampiran, terus datang ke Ibu Pejabat Polis Kajang serta menghubungi pegawai penyiasat kes tersebut.

“Polis telah membuka kertas siasatan dan sedang mempergiatkan tindakan memburu suspek Safiey Illias untuk membantu siasatan kami.

“Kes telah diklasifikasikan di bawah Seksyen 12(1) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” tegasnya.

Pada Rabu, MalaysiaGazette melaporkan tindakan Dr. Rafidah Hanim Mokhtar  membuat laporan polis selepas mengesan penularan video live Instagram lucah.

Laporan polis itu bertujuan mendesak pihak berkuasa bertindak segera ke atas instafamous berkenaan yang disifatkan sebagai sudah melampaui batasan menerusi perbuatan video menjolok mata menggunakan kanak-kanak bawah umur itu.

“Saya rasa kita dah banyak bertolak ansur dengan mereka yang instafamous ini.

“Ibu bapa, kejadian ini berlaku 1.50 pagi. Anak-anak tak sepatutnya menggunakan HP waktu dinihari dan bagi tujuan melawat atau terlibat dalam IgLive sebegini,” katanya. – MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 10-6-2021 08:15 AM | Show all posts

Safiey Ilias Buat Hal Lagi. Ajar Budak Bawah Umur Jadi Mcm Dia? Dadah? Club Party
32,946 views•Jun 9, 2021

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 08:22 AM | Show all posts
Ini tak dikira aurat sebab bukan diantara pusat dan lutut


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 08:26 AM | Show all posts
Dah boleh lari malaysia dan join sajat di resort pranburi, thailand sana tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin sesuatu aje budak ni.. Allahu moga diberi hidayah cepat sebelum menutup mata. Jiwa kacau budak safiey ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:43 AM | Show all posts
Mujur semua saluran radio tidak memutarkan lagu dia.. 90-an kekal pilihan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:45 AM | Show all posts
Dah korang gi follow hantu kopek ni dah kenapa?
Pensyarah pun....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti lepas punyer, paling2 denda jer....  kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:11 AM | Show all posts
penguatkuasa memang 'segan' sgt nak ambik tindakan dgn bapok2 di Malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni tengah musim buru pondan ke dekkkkk???
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:18 AM | Show all posts
budak kecik dua org tu ya ampun mak bapak x pantau ke?

astaga..........kecik2 lg dh dirosakkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorg lg pondan sewel
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Pihak berkuasa bertegas lah ambik tindakan secepat yg mungkin dh makin melarat pondan tak siap ni, jadi pompuan jadian pun buruk nau Allah dh bg seelok kejadian nk jgak lawan fitrah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mushroom tu ape... macam ketum ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Laa Haula Wa Laa Quwwata Illa Billaah {:freak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke kalau ada kad penyakit mental, buat apa pun , akan terlepas dari dakwaan? Sedihnya tengok…. Geramnyaaa… hancurnya hati tengok ….
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
batusembilan replied at 10-6-2021 09:18 AM
budak kecik dua org tu ya ampun mak bapak x pantau ke?

astaga..........kecik2 lg dh dirosakkan

Mak pak pun tak tau kat mana agaknya dahhh.. byk mcm tuu.. tanye mana mak ayah mana.. tak tau.. tak jumpa sejak dr umur bla bla bla..  msyrkt kita daif sgt dahh.. bebudak ni kalo dibunuh ke diliwat ke pun mak pak dia tak sedo pung
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:41 AM | Show all posts
Buritan replied at 10-6-2021 09:35 AM
Mak pak pun tak tau kat mana agaknya dahhh.. byk mcm tuu.. tanye mana mak ayah mana.. tak tau.. ta ...

anak2 aku pun dok ketagih gadget jgk.....main tiktok ig etc......

tp aku wajibkan main hp laptop mcbook semua kt hall.........tak boleh main kt bilik.

supaya aku blh nmpk apa yg diorg buat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
batusembilan replied at 10-6-2021 09:41 AM
anak2 aku pun dok ketagih gadget jgk.....main tiktok ig etc......

tp aku wajibkan main hp lapto ...

Hang mak pak yg baguihhhhhhh.. yg baguihnya sikit.. yg tak baguihnyaa rameiii..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:45 AM | Show all posts
dulu bukan main JAKIM serbu la siasat la apa geng pondan ni..pastu sampai ke sudah senyap takde tindakan...

bodoh, lembik penguatkuasa kita...mana pak2 lobai jd menteri dlm kabinet sekarang tkleh ke perjuangkan benda ni...

at least korang ada 1 point utk warga2 netizen respek korang di kala kutukan melanda bab test drive la, bab janda la, bab harga minyak mahal la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list