Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4377
View
107
Reply

[tvN/viu] Doom At Your Service - Seo In Guk, Park Bo Young (Mulai 10 Mei 2021)

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-5-2021 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 8-5-2021 02:54 PM

Doom_at_Your_Service-P1.jpg

Profile
Drama: Doom at Your Service
Native Title: 어느 날 우리집 현관으로 멸망이 들어왔다
Also Known As: One Day Destruction Came Through My Front Door , One Day Destruction Came To Our Door , Destruction , Ruin , Eoneu Nal Uli Jib Hyeongwaneulo Myeolmangi Deuleowassda , Myeolmang , 어느 날 우리 집 현관으로 멸망이 들어왔다 , 멸망
Screenwriter: Im Me Ah Ri
Director: Kwon Young Il
Genres: Romance, Drama, Fantasy, Supernatural
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: May 10, 2021 - Jun 29, 2021
Airs On: Monday, Tuesday
Original Network: tvN, ViuTV
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
Tak Dong Kyung (Park Bo Young) has been working hard ever since her parents passed away. Her life seemed more stable after working as an web novel editor for 6 years, but then she gets diagnosed with a brain cancer. She blames her unlucky life and wishes to curse everything to disappear, which unintentionally calls Myeol Mang (Seo In Guk), a messenger between humans and gods, to appear. He says that he can grant her wishes. As her last hope, she makes a contract with Myeol Mang for a hundred days to live how she wants, risking her everything.(Source: CJ ENM)


Cast
Park Bo-YoungSeo In-GukLee Soo-HyukKang Tae-OhShin Do-Hyun
Tak Dong-KyeongMyeol-MangCha Joo-IkLee Hyun-KyuNa Ji-Na

Tak Dong-Kyeong's Family
Da WonWoo Hee-Jin
Tak Sun-KyungKang Soo-Ja


Additional Cast Members:




source : mydramalist, asianwiki



trailer





Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 8-5-2021 02:59 PM | Show all posts
citer ni blm start lagi tapi sapa dah tgk nanti bolehlah komen ye...
mula2 mcm xnak tgk tapi bila tgk trailer mcm comel je...
kat soompi pun byk kali buat promo pasal citer ni...
n ada nama2 besar yg akan menyumbangkan lagu2 ost utk citer ni e.g. Ailee, Gummy, Davichi & Baekhyun (Exo)...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Minat gak Seo In Guk berlakon
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ok blh layan nnti..i sula park bo young
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka acting seo in guk... park bo young pun okay...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 09:32 PM | Show all posts
i tengok , ni sebelum off to terawikh ..kejap lagi

hmm...i like the intro. Seo In Guk tu yg Goblin tu kan ? yg suka kawan dengan the lady in red attire , kan?

okay nice - i mean bergaye dia pegang lighter  , hmm....hehehe

okaylah ...it's kinda nice ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-5-2021 09:32 PM
i tengok , ni sebelum off to terawikh ..kejap lagi

hmm...i like the intro. Seo In Guk tu yg Gobli ...

Yes...thats Seo In Guk...
Lady in red attire yg mana satu ni? Tak perasan pulak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk...nice...
Kalau nak tgk yg subbed version dah ada kat viu ye..since this is viu original series sub kuar cepat...xyah tunggu the next day..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 10-5-2021 11:44 PM
Yes...thats Seo In Guk...
Lady in red attire yg mana satu ni? Tak perasan pulak...

Seo in guk ada berlakon citer goblin ke... iols tak boleh recall watak dia... ingat Seungjae je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-5-2021 01:45 PM
Seo in guk ada berlakon citer goblin ke... iols tak boleh recall watak dia... ingat Seungjae je... ...

watak Seo In Guk dlm ni ala2 mcm goblin...maybe tulah maksud dia...hehe ke dia maksudkan lain

Watak Myul Mang ni bkn goblin tapi supernatural being jugaklah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi citer ni memang ada vibe Goblin pun...heroin yg hidup dia unlucky jumpa a supernatural being...cinematography cantik & good ost...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:25 PM | Show all posts
berapa episode cerita ni??..arap x klise...dah byk sgt citer ala2 goblin laa katakan...

setiap ari apa ya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-5-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 12-5-2021 01:25 PM
berapa episode cerita ni??..arap x klise...dah byk sgt citer ala2 goblin laa katakan...

setiap ar ...

Blh refer kat page depan...jawapan semua ada kat sana...blh tgk straight kat viu tiap isnin & selasa start dari pkl 10 mlm...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:15 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-5-2021 02:55 PM

wow i baru tengok ep 2 ...Viu - lama dah tak bukak VIu ...

so....interesting...

so far we know that she is suffering from a glioblastoma - ni cancer pada otak lah yg mana cells yg support the function of neurone are dividing haphazardly. maksudnya dalam otak kita  ni ada dua jenis cells - satu impulse conducting cells, excitable cells ...action potential segale bagai tu   - itu neurones lah , satu lagi glia cells - ni cells yg support fungsi sel saraf.

so yes - glia cells memang banyak dalam  otak , kita lihat CT tu ada blobs / lesion kat  bhgn atas otak , in the middle ( longitudinal sulcus ) dan bhgn atas dekat dengan bhgn yg kawal pergeraka otot ( motor neurones) , dan lokasi tumour tu kat bhgn depan otak  guess what the frontal lobe...

i would thought dia ...u know tapi wow masih function tak ape lah ...pandai depa seeting up the hospital scenes dengan neurosurgeon tu  that looks almost real.


yes, from there banyak lah benda berlaku .

okay ep 1 and 2 mainly the debut episodeslah ...it is nice....i mean creative jugak idea cerita ni.
i mean hahah i can't help banyaklah sangat tengok character a male lead with dark suit and lighter  now adehh....semua bawak dark past ye....
yes macam vibes goblin - ade unsur gream reaper tu ...doom semua macam juga del luna tang bab the way he 's handling her ...ada juga macam TOTNT  macam set set fantasy romance lah ...tapi i tengok reviews memang Itsme you tube tu dia dapat rasakan  macam ada vibes sad ending dramani tai  dalam goblin sort of juga sad ending , del luna pun and TOTNT jugaks, macam characters depa ada specified expired time gitu ...iras iras lah ...  - but i think goblin and del luna ending dia  sad but  ade epilogue macam tu , not  ideal ending but okay lah , walaupun i have issues with the ending macam tu.

cuma the plot dalam ep 2 semakin interesting - the female lead ni daring jugak ...hahaha offer terus - haaa ambik kau - yg that Doom pun terkejut  ( i refer babak 5 minutes terakhir ) hahaha

so yeah ..kinda interesting , regardless what 's the ending - i mean ...well that 's korean drama ...hahaha


kalau goblin dia , i meant The dOOM guy tu macam tak banyak roles sangat tapi now ow , dia really pandai pegang watak ...ade nampak dia dalam cerita pembunuhan dan  i tak ingat apa tajuk tapi yg male lead police tu yg jadi devil dalam citer when the devil calls your name tu ...tapi i tak tengok ikut follow takut hahahah

i mean yes dedua ada good chemistry ..nicelah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-5-2021 02:07 PM
watak Seo In Guk dlm ni ala2 mcm goblin...maybe tulah maksud dia...hehe ke dia maksudkan lain :lol ...

Oh... iols yang tak faham...

Rasa nak layan citer ni dulu sebelum start tengok citer darkhole...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 09:53 AM | Show all posts
baru ep 2 kaaa?..tunggu da byk sikit laa..baru laa xder ternanti2...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya kurang jelas apa perjanjian dorg berdua tu... blh tolong jelaskan~~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ost part 1 - Breaking Down (Ailee)
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2021 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-5-2021 12:02 PM
Ost part 1 - Breaking Down (Ailee)

best sangat ost drama ni. Terjebak tgk drama pun sebab ost. So far menarik jalan cerita. Ada vibe sad ending
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2021 02:51 PM | Show all posts
actually belum sempat pun nak memahamkan citer ni sbb tgh fokus kat 2 drama Lee Je Hoon dulu & busy dgn kerja hakiki...sampai skrg belum faham pun Myul Mang aka Doom tu apa...tapi sapa2 yg dah faham tu bolehlah bagi feedback dulu...

tapi sedaplah cuci mata tgk drama ni pasal hero & heroin dua2 helok belaka...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list