Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7772
View
153
Reply

[Dunia] Pengasas AstraZeneca's,Oxford U kata blood clot juga byk berlaku dlm vaksin Pfizer or Moderna

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-5-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
study by Oxford University found the number of people who receive blood clots after getting vaccinated with a coronavirus vaccine are about the same for those who get Pfizer PFE, +0.13% and Moderna MRNA, +1.79% vaccines as they are for the AstraZeneca AZN, +3.31% vaccine that was produced with the university's help.

According to the study, 4 in 1 million people experience cerebral venous thrombosis after getting the Pfizer or Moderna vaccine, versus 5 in 1 million people for the AstraZeneca vaccine.

The risk of getting CVT is much higher for those who get COVID-19 -- 39 in a million patients -- than it is for those who get vaccinated. AstraZeneca's vaccine use has been halted or limited in many countries on blood clot concerns.

https://www.marketwatch.com/story/blood-clots-as-prevalent-with-pfizer-and-moderna-vaccine-as-with-astrazenecas-report-2021-04-15
IMG_20210506_235633.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-5-2021 12:17 AM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 7-5-2021 01:01 PM

Pfizer pon side effects banyak mainstream media tak report je. Byk je sama mcm vaccine lain.
UN, CDC, CNN, CNBC, FB, Twitter sapo pulak yg kontrol ..





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg teknologi barat ni dah something wrong, semua ada kes darah beku, tapi pasal mereka nak jaga kelarisan jualan vaksin depa, mereka cuba cover berita buruk tentang vaksin2 ni saja
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Orkuitor replied at 6-5-2021 08:28 AM
Mmg teknologi barat ni dah something wrong, semua ada kes darah beku, tapi pasal mereka nak jaga kel ...

Sebab banyak news akan cerita issue vaccine barat... Bukan seperti penyembah kitab merah... Tidak akan cerita.. See siapa lebih telus mahu buat comparison.... Sila baca...

Department of Health has contacted the Housing Authority for more information for investigation and evaluation. The case will be referred to the Expert Committee on Clinical Events Assessment Following Covid-19 Immunisation.

Until now, Hong Kong recorded 12 deaths after receiving coronavirus vaccines, of which ten of them received Sinovac jabs, and the other two received BioNTech vaccines

https://www.thestandard.com.hk/breaking-news/section/4/168423/Another-man-died-after-receiving-Sinovac-vaccine
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 04:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Menteri jaga vaksin lulusan Okspod pun agak bangang juga
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Ramai dah org nampak tentang side effect vaksin. Korang ingat yg antivaksin dok fight gila2 ni sbb apa? Sebab utamanya adalah kesan sampingan vaksin lah. Sebab antivaksin semuanya berasal dr provaksin until depa dpt side effect. Tak kisah lah apa pun hujah korang tntang kepentingan vaksin, satu jer iols nak ckp. One size doesnt fits all. So patutnya kita hormat jer lah keputusan org sama ada dia nak vaksin atau tidak. Vaksin atau tak vaksin, keduanya ada risiko masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 7-5-2021 01:07 AM
Sebab banyak news akan cerita issue vaccine barat... Bukan seperti penyembah kitab merah... Tidak  ...

LOL, di dunia ni, mediaseluruh dunia hanya dipenuhi dan didominasi oleh media barat
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 7-5-2021 12:17 AM
Pfizer pon side effects banyak mainstream media tak report je. Byk je sama mcm vaccine lain.



Wallahualam.. iols dah slamat amik pfizer. Tmpt keje iols pun hampir sumer amik pfizer sbb ada yg antivaxx so tak amik apa2. Stakat ni takde yg kiok lagi..
Tapi kalau iols jadi arwah, iols tak voley nak update kat sini juga, kan?


Nak kata ni reverse psikologi utk org stop bolot beksin tu sumer pun mcm ya. Sbb nnt, siapa yg dpt kalau negara2 lain tak mau?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka norm tunggu ceo pfizer dgn elon musk amik...if xnk amik kaka pon xnk
Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:41 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 07:27 AM
Wallahualam.. iols dah slamat amik pfizer. Tmpt keje iols pun hampir sumer amik pfizer sbb ada yg  ...

Dua2 shot dah ker sistur? Member meols 1st shot Pfizer okay mild je. Second shot dia tumbang.

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:45 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 07:27 AM
Wallahualam.. iols dah slamat amik pfizer. Tmpt keje iols pun hampir sumer amik pfizer sbb ada yg  ...

bila kau amek 2nd dose ? Tarikh ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah setel 2 dose pfizer. 1st jab dedar2 n rase lenguh tangan. 2nd jab demam utk 1 ari. Tapi kebanyakkan staf yang ambil report the same side effect. Badan tahan demam seari je, ade yang 2 ari ade yang 3 ari. Setakat ini semua dah kembali sihat seperti biasa. Kalau taknak demam sebelum jab makan paeacetamol sesiap.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:05 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 7-5-2021 08:07 AM

kat malaysia yg amek pfizer mati sakit jantung yg dok berlaku tapi di sebabkan depa mati lepas berbulan after 2nd dose so memang tak akan sesekali di link kan dgn vaksin tu ler kematian depa....
Tiada side effect sgt immediately lepas di cucuk vaksin TAPI serangan jantung hingga jantung berhenti berdenyut trusss sampai tak sempat nak diselamatkan lagi dah berlaku berbulan kemudian .
dan kematian depa tak di riuhkan di dada akhbar kalau depa stakat frontliner biasa2 je pangkat  , so sebab tu ramai tak sedar nasib depa tuh jasdi gitu...

Contoh dia ni seorang frontliner  ..... yg aktif berfacebook dan berpangkat gak lah ....lepas 2nd dose dia happy je tarak merungut side effect pepe pung lah .....tup tup sebulan lebih kemudian dia meninggal kerana sakit jantung yg amat mendadak , padahal sehari rasanya sebelum tu dia masih dok sent post ke face book lagi

IMG-20210507-WA0005.jpg

IMG-20210507-WA0004.jpg





IMG-20210507-WA0003.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 07:27 AM
Wallahualam.. iols dah slamat amik pfizer. Tmpt keje iols pun hampir sumer amik pfizer sbb ada yg  ...

Hang smik dua dos ke.. aku baca dos kedua tuu yg byk masalah.. aku nak cucuk tp rasa takutlaa plk
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Orkuitor replied at 7-5-2021 12:28 AM
Mmg teknologi barat ni dah something wrong, semua ada kes darah beku, tapi pasal mereka nak jaga kel ...

Haktuih sangat.. Daata covid-19 dari china lagi la banyak penipuan..

Sembang... Aku lebih percaya data dari barat berbanding data dari china hanat
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 7-5-2021 01:07 AM
Sebab banyak news akan cerita issue vaccine barat... Bukan seperti penyembah kitab merah... Tidak  ...

Tgk kes2 kat India.. Aku rasa sebenarnya china mmg teruk kena covid.. Byk kematian yg disembunyikan semata2 nak tunjuk depa gah.. Silap2 kes dalam china tu byk tapi didiamkan sebab nak tunjuk pada dunia depa boleh kawal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 7-5-2021 08:05 AM
kat malaysia yg amek pfizer mati sakit jantung yg dok berlaku tapi di sebabkan depa mati lepas berbu ...

Adoiiii ini yg buat aku seram ni.. smlm nurse lps 2nd dose terus kena mild stroke.. bpk aku yg nakk sgt vaksin siap bertengkar dgn aku.. sbb aku ckp nanti laa dulu.. tunggu laa lmbt skit.. ujung ujung dia pun kensel lepas org kg mana ckp itu laa inilaa.. aku ckp dia tak caya
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-5-2021 08:13 AM
Haktuih sangat.. Daata covid-19 dari china lagi la banyak penipuan..

Sembang... Aku lebih perc ...

Satah dah daftar ke belum.. aku belum lg.. takutlaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 7-5-2021 08:17 AM
Satah dah daftar ke belum.. aku belum lg.. takutlaa

Dah daftar.. bertawakal....ni plan nak buat full blood test.. Dan bawa result masa hari kena ambik 1st jab.. Biar dr tgk detail.. Dan tentukan layak atau tidak
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 7-5-2021 08:05 AM
kat malaysia yg amek pfizer mati sakit jantung yg dok berlaku tapi di sebabkan depa mati lepas berbu ...

Aku vaksin tak takut.. vaksin cobik ni aku mmg was was sgt.. kira aku antivaks jugakke..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list