Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3949
View
21
Reply

Lagi Artis tidak pakai 'mask' dikala peminat berkerumun

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 05:57 PM | Show all posts |Read mode


Isu berkaitan kebenaran rentas negeri dan pemakaian pelitup muka antara yang hangat dibicarkan di media sosial. Boleh dikatakan isu tersebut begitu sensitif sehingga wujud pertikaian double-standard yang kononnya diwujudkan oleh pihak-pihak tertentu.

Nabil Pula Dikecam
Terbaru, selepas selebriti Dato Sri Siti Nurhaliza dan pasangan selebriti Neelofa dan suami,PU Riz terpalit isu berkenaan, giliran pengacara Nabil Ahmad pula menjadi kecaman netizen di media sosial. Menerusi sebuah video yang tular di laman Twitter, kelihatan Nabil tidak memakai pelitup muka selain turut memegang bahu beberapa peminat yang mahu mengambil gambar bersamanya.



Malah, pengacara N To N ini juga sempat berbual dengan seorang wanita yang berkerusi roda sekaligus menjadi pertikaian netizen mengenai SOP penjarakan fizikal yang seharusnya dipatuhi oleh Nabil.

Hanya Buka Untuk Bergambar
Bagaimanapun, segelintir daripada mereka mendakwa ia hanya sekadar salah faham kerana hanya di dalam video tersebut sahaja Nabil tidak memakai pelitup muka kerana ingin bergambar dengan peminat.





Malah ada diantara mereka turut akui di dalam video itu jelas kelihatan Nabil memegang pelitup muka dan memakainya sepanjang masa di lokasi berkenaan.

Sumber:https://murai.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 07:16 PM | Show all posts
nerakazen as always, kecam dulu baru selidik...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 07:19 PM | Show all posts
Kan dah kata..netizens ada bnyk masa membelek gambar retis2 ni semua.
Salah langkah kena la kecam. RPA pun diaorang bahan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi nabil mmg penah ada pakai mask? bukan apa, takut dia terikut laki kawan baik yg penunggang tu. kan laki jah pun tak tau pakai mask
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung hujung theyols yang kegigihan belek IG retis segala bagai ni pun bila kat opis tak pakai mask yachhh. Duduk rapat rapat gelak sakan bagai. Nanti last day kerja ade sesi salam menyalam lagi gitu khuens.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe gov kena buat rules baru, tak boleh bukak mask langsung dekat public place. And at the same time orang kena la fikir jugak. Bukannya virus tu pedulik pun kau tengah bergambar ke apa. Pakai je la mask tu time ambik gambar sekalipun. Dah la takde social distancing.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti kalau tak bukak mask, tak ada la bukti diorg tu bergambar dgn retis, yela dah retis pun muka bertutup.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:59 PM | Show all posts
saman jgn x saman yach ! instafamous yg buat video tu x pkai mask kena saman, kemon....... be fair
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:40 AM | Show all posts
minime88 replied at 6-5-2021 07:32 PM
tapi nabil mmg penah ada pakai mask? bukan apa, takut dia terikut laki kawan baik yg penunggang tu.  ...

laki jahbirah bukan org beshe-beshe, dia bernapas melalui janggut hokayyyy
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:52 AM | Show all posts
kalau amek gmbr, mmg kena buka mask ke? tanya jer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 09:34 AM | Show all posts
hrmm, janganlah judge base on 5 sec vid
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 09:37 AM | Show all posts
so dalam 5 saat tu dia tahan nafas mulut semua tutup maka takde risiko sebar virus ke apa? baik retis sampai ke fans pun sama bijak kan hiks
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermm...so kalau brgambar semua bukak mask.rapat2,sama je.. lepas tu kang +ve terus pura2 naif,xtau dpt dr mana kononnya
Ko artis.org kenal je kot kalau pkai mask.kalau nk bukak pon,jarak2 laaa...ni siap pegang2 bahu lg.
Ai kt ofis sentiasa pkai mask ok.unless time dok sorg2
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 6-5-2021 10:59 PM
saman jgn x saman yach ! instafamous yg buat video tu x pkai mask kena saman, kemon....... be fair ; ...

Spe instafamous buat video kne saman?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rmz83 replied at 8-5-2021 11:10 PM
Spe instafamous buat video kne saman?

Apis mahamad
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 8-5-2021 11:34 PM
Apis mahamad

Oh psl video yg dia bg bonus dkt staff dia tu eh
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Rmz83 replied at 9-5-2021 12:15 AM
Oh psl video yg dia bg bonus dkt staff dia tu eh

Apooo. Psal vid dia shoot ngn polis tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:20 AM | Show all posts
NFBZCantik replied at 7-5-2021 08:34 AM
hrmm, janganlah judge base on 5 sec vid

oi bodo, virus tu kesah pulak ko bukak 1 saat mask nk bergambar
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 9-5-2021 12:18 AM
Apooo. Psal vid dia shoot ngn polis tu lah

I tk ambk thu sgt psl dia  ingt psl video dia bg bonus raya tu tk pkai mask n peluk2 pstu ad doctor tag pdrm ingt psl tu dia kne saman. Tk thu plk dia ad shoot dgn polis
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 9-5-2021 12:20 AM
oi bodo, virus tu kesah pulak ko bukak 1 saat mask nk bergambar

Curlastttt cercaan chuols.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list