Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6712
View
110
Reply


Nyaris Dikompaun RM10,000, Wanita Bengang Maki Polis Di Media Sosial

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 03:54 PM | Show all posts |Read mode



Nampaknya, masih ramai individu menyalahgunakan media sosial untuk menghina pihak berkuasa secara terang-terangan hanya kerana gagal mengawal emosi.



Individu yang dimaksudkan ialah seorang pengguna Facebook, Diana Mat yang memuat naik beberapa status menghina Polis Diraja Malaysia (PDRM), khususnya anggota yang terbabit dalam sekatan jalan raya (SJR) di Putrajaya, kerana berang ditahan polis dipercayai kerana melakukan perjalanan merentas negeri atau daerah.



Selalunya mana-mana individu yang ditahan polis ketika di jalan raya, sudah pasti memanjatkan rasa bersyukur jika mereka dilepaskan dengan budi bicara, tetapi lain pula reaksi wanita ini yang memilih untuk memaki anggota beruniform dengan kata-kata kesat.









Kredit foto: Facebook Diana Mat



Dek kerana status-status berani seperti ini, ada yang beranggapan, akaun Facebook wanita itu mungkin telah digodam. Namun, Diana menyangkal tangapan itu dan menegaskan status-status itu sememangnya ditulis olehnya sendiri.


"Facebook aku tak kena hack, itu budak kecik dan menteri-menteri bodoh je yang cakap. Bodoh tu maknanya sayang," tulisnya sejam yang lalu.



Namun, tinjauan mendapati status-status tersebut sudah dipadamkan.






Kredit foto: Facebook Abam Penguatkuasa



Budaya caci maki yang semakin menjadi-jadi di media sosial sejak akhir-akhir ini sepatutnya dihentikan. Jika tidak, ia pasti akan menjadi barah yang sangat bahaya dalam masyarakat kita dan akan memberi kesan negatif kepada generasi akan datang.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka lawa takda guna klu mulut mamcam tu.

Btw, aku yang sekangkang kera ni pun tak berani nak masuk putrajaya. Polis sana tegas bukan main oii
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:05 PM | Show all posts
Polis dh lepas kan pun nak merempan?
cuba la berterima kasih
cari pasal
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:15 PM | Show all posts
kalau x kahwin lagi elok dijodohkan dengan diva aa
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasar pompuan x sedar diri.. da buat salah, menyalak pulak... lain la kalau x buat salah, tp kena tahan n tegur...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lawak nya cara beliau merempan..tangan dekat stereng nak pusing langgar polis??? poser acah2 berani
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kau tak maki hamun depan polis masa kena tahan tu sundel?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:20 PM | Show all posts
tekanan hidup gara2 kobid
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:25 PM | Show all posts
ni geng pejuang mana pulekkk
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sah2 salah x ada surat rentas daerah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bahasaaaa.. apa pompuan zaman sekarang jadi camgini ye?  Kurang ajaran mak ayah? Kurang didikan agama? Terlebih tengok tik tok youtube? Takda orang rotan masa kecik? Ke terlebih rotan lalu meroyan rebel bila dah besar?

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong la kutip b7dak ni... kesian dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: Kenapa kau tak maki hamun depan polis masa kena tahan tu sundel?


Semoga perempuan tu terlentok di dada jeriji besi jel... Aaamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:55 PM | Show all posts
ni jenis acah2 rebel..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:55 PM | Show all posts
kau ingat aku takut!!!!

Keh Keh, sah sah la ko penakut pompuan oit


Meroyan cam kucing, kalau berani ko dah maki depan depan kan



Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu orang yg buat salah mmg dia je betul.
Aku ni keje kat putrajaya pun ada surat. Weekend pun x berani nak masuk
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
berani maki depan2 laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-5-2021 04:28 PM
Sah2 salah x ada surat rentas daerah.

Itu lah. Xphm pasepa dia nak meroyan. Dah mmg salah. Tu pun polis lepas just bg warning ja bukan saman pun.
Sentap polis x ngorat dia pasan
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengecut.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ehhh garang nya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list