Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
6566
View
55
Reply

Isu Pukul Rider, Lan Pet Pet Buat Laporan Polis Wanita Tular Video

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 01:57 PM | Show all posts |Read mode




Baru-baru ini, kecoh di media sosial apabila tular rakaman video pelawak kontroversi Lan Pet Pet memukul seorang penghantar makanan.


Video berdurasi 24 saat itu dikongsi pengguna laman sosial dan mendakwa anggota kumpulan Senario terbabit melakukan kekerasan terhadap penghantar makanan berkenaan.




Kredit foto: BH Online




Lan akhirnya tampil menjelaskan perkeara sebenar. Menurutnya, sebelum kejadian dia memandu di Jalan Ampang di hadapan Kedutaan Russia sebelum ternampak penghantar makanan terbabit sedang menunggang motosikal sambil menggunakan telefon bimbit dengan kedudukan motosikal di tengah jalan.


Gusar perbuatan pemuda terbabit mendatangkan bahaya bukan sahaja kepada dirinya sendiri, malah pengguna jalan raya yang lain, Lan mendakwa dia  menghampiri individu terbabit.


"Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila saya kena maki dan menerima provokasi. Saya juga manusia biasa, kesabaran ada batasan. Takkan saya mahu membiarkan sahaja apabila diserang.


"Tindakan saya hanya untuk mempertahankan diri, bukan tunjuk samseng. Bagaimanapun, kami hanya bergaduh dalam beberapa saat sahaja," dakwanya memetik laporan BH Online.


Susulan kejadian, Lan membuat laporan polis berhubung insiden pergaduhan berkenaan termasuk terhadap seorang wanita dalam kereta yang dipercayai merakamkan dan menyebarkan video kejadian itu tanpa mengetahui hal sebenar.



Kredit Foto - BH Online0




Dalam masa sama, Lan akan bertemu pemuda tersebut untuk menyelesaikan isu yang tercetus antara mereka di balai polis.


Eloklah di hari baik bulan baik ini, ambil lah peluang bermaaf-maafan sesama saudara.  - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Pertahankan diri apa rupa gitu? siap tanya kenal dia ke tak?

{:thief
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bodoh..!! org provoke kau dgn makian, kau balas la balik dgn makian.. bangang.. bukan balas dgn physical contact..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
so dia pukul orang takpe. orang record dia gangster salah. eh?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya bang bukan baru sekali ada case kau baran pukul orang. And orang tu maki or provoke pun, doesn't mean kau boleh balas dengan pukul. Any physical contact macam tu boleh kira battery.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:29 PM | Show all posts
sudahlah koooo
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:31 PM | Show all posts
mcm ni punya alasan pon boleh ek.
asalkan xnampak buruk kat dia.
first time dgr org yg menegur tp org tu juga yg sound  kenal dia sape hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:03 PM | Show all posts
Macam ni punya org pun ada ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
iol selalu je tengok rider motor main phone sambil bawak moto. Hebat betul ye mata kat bawah, dengan takda halangan apa-apa kalau jatuh terus kena lenyek.

Ada yang  selit celah helmet otak ke mana telinga ke mana mata ke mana. iol hon je sekuat hati biar terenjat terkejut hoyong hayang terkangkang baru ada akal nak panik kohkohkoh

iol gelak je kalau diorang marah bebel2 luar tingkap iol. Tau cuak takut jatuh moto ye. Ingatkan nyawa ada spare. Bahayakan nyawa orang lain je lah!
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 6-5-2021 03:18 PM
iol selalu je tengok rider motor main phone sambil bawak moto. Hebat betul ye mata kat bawah, dengan ...

Aku pun selalu buat benda sama. Honk panjang. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:05 PM | Show all posts
jenis kepala angin ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:08 PM | Show all posts
aku terfikir jugak, dia ni pernah pukul bini tak?? pernah gaduh dgn biras/ipar tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
missbigrockstar replied at 6-5-2021 03:26 PM
Aku pun selalu buat benda sama. Honk panjang. Hehe

bila diorang cuak terkujat tu mcm kite lega dapat sedarkan dia heyyyyy mata tengok depan! kohkohkoh

Nak marah pun marahhhh la
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 6-5-2021 04:08 PM
aku terfikir jugak, dia ni pernah pukul bini tak?? pernah gaduh dgn biras/ipar tak?

Meols pun pikir yg sama.....motip report polis kerna tak bersalah???
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry lah...iols tahu rider food panda grab ni semua cari rezki....tp deyols bawak motor mcm x fikir org lain....kemain laju....pastu nyelit sana sini.....taulah nak kejar trips, tp fikirlah org bawak kete jugak....ingat weols xde kehidupan ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak lepas tengkuk sendiri.. yang me-record pulak yg kena
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kadang2 rider tengok fon atau selit fon kat celah helmet sbb nak guna waze..driver takpe la ada fon holder la, built in gps la..kadang tu jawab call pun pakai yg bluetooth tu..

done bekap rider
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
jangan main2 dgn rider ni
kdg nk kesian
kdg rasa nak maki
setiap saat nk tengok hp tengok jalan ke tengok order
babi betul menyusahkan pemandu lain
bila hon rider ni buat muka samseng
dekat sosmed acah simpati kerja rider kerja yg susah siap ada org buat lagu utk rider pui
samseng sebenar adalah rider ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tertanya tnya.. bini ngn ank2 dia, ditangan2 kan x ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu hauk
Dengan kaki panas baran

Mmang layak kena kecam la dua2 kan?
Kesimpulannya gitula kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list