Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1360
View
16
Reply

Remaja Dipenjara 16 Tahun Godam Sistem Undi Diri Jadi Ratu Cantik

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 11:18 AM | Show all posts |Read mode
Seorang remaja di Amerika Syarikat dijatuhi hukuman penjara 16 tahun kerana menggodam sistem pengundian pertandingan ratu cantik sekolah bagi membolehkannya memenangi gelaran tersebut pada tahun lepas, lapor akhbar Daily Mail semalam.




Kredit foto: NorthEscambia.com/Daily Mail




Emily Rose Grover, 18, dituduh melakukan kesalahan tersebut bersama ibunya, Laura Rose Carroll, 50, yang merupakan Penolong Pengetua di sebuah sekolah lain di daerah sama, Bellview Elementary School.


Dalam pembacaan pertuduhan, dua beranak itu disabitkan beberapa jenayah seperti kesalahan penggunan sistem komputer, jaringan komputer dan peranti elektronik, penggunaan alat komunikasi dua hala tidak sah dan konspirasi.


Mereka turut dituduh menggodam dan melakukan penipuan komputer yang membolehkan Laura dan Emily dipenjarakan hingga tahun 2037, jika sabit kesalahan.




Emily turut didapati bersalah menggunakan akses ibunya untuk melihat markah rakan-rakan sekolahnya. C FDLE/Daily Mail





Hasil siasatan mendapati, terdapat 117 undian dibuat terhadap Emily yang dihantar menggunakan alamat protokol internet (IP) yang sama dalam tempoh singkat, sekaligus membawa kepada penemuan bukti yang mengaitkan gadis itu bersama ibunya.


Susulan jenayah itu, Laura digantung daripada pekerjaannya manakala Emily pula dibuang sekolah.




Sumber: Kosmo

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Gini pon ada ya. Tapi ok je muka dia. Not bad la
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Peringkat sekolah je pon. Masalahnya contestant yg lain pon ala2 je muka
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:55 PM | Show all posts
16 tahun penjara utk kes mcm itu???

disini pendatang haram di ternak  ,makan free ,berak cangkung


datanglah Malaysia nanti ko boleh jadi artis sebab cukup syarat

kena bodoh

kena jahat

kena hipokrit

dah ada poen boleh caras laki org juga ,sekarang ramai dah dapat Dato boleh ko jadi datin

muahahhahahhahahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:56 PM | Show all posts
ni bukan godam, ni mak sndiri ada login bagai.. cume salah guna aja

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:10 PM | Show all posts
bertanding la secara adil...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:22 PM | Show all posts
nak sangat menang
apasal tak kempen aje kat kat sekolah suruh undi
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
insecure much ni semua nak skodeng. wahlal rupa takdelaacam megham makel
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lamanya dia kena jel
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:19 PM | Show all posts
lamanya kena penjara utk kesalahan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:32 PM | Show all posts
Macam dalam pilem
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:40 PM | Show all posts
kesalahan takde la mcm merompak kedai pun, tp lamanya kena jail...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak oi. Sampai 16 tahun?
Gilo apo? Takkan lah diorang godam. Mesti dah ada access tu. Gila kejam smp 16tahun. Gelaplah masa depan budak tu. Kesalahan kecik je
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh ok,. Me'ols dah gugel
BELUM jatuh hukum lah TT. Baru dibicarakan. They may FACE to be jailed to a maximum of 16y.
And then pasal godam tu, mak dia ada access

" Investigators found that Carroll who had district-level access of the school board's student information system, called FOCUS and Grover had accessed student accounts"
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm kelly clarkson...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Antara hukuman dunia yg tak setimpal dgn kesalahan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list