Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1551
View
17
Reply

Patutlah Nampak Muda Sentiasa - Krisdayanti Kongsi Rahsia Rejim Kecantikan

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 10:48 AM | Show all posts |Read mode




Penyanyi terkenal Indonesia, Krisdayanti atau mesra disapa KD mengakui mengambil suntikan asid deoksiribonukleik (DNA) ikan salmonyang mengandungi Omega 3, asid amino, vitamin A, vitamin C, antioksidan baik untuk kesihatan kulit wajah dan badan.




  



Difahamkan, Krisdayanti mengambil rawatan ini sejak tahun 2019. Tidak hairanlah wajahnya kelihatan awet muda walaupun sudah menginjak usia 46 tahun.


Kaedah rawatan itu turut dikongsinya bersama peminat menerusi Instagram.




  



Rawatan ini berupaya mengekalkan kelembapan kulit wajah dan membuatkan penggunanya awet muda terutamanya pada bahagian pipi dan bibir seperti yang dilaporkan menerusi portal ngopibareng.id baru-baru ini.


Menurut KD, rawatan yang berharga sekitar IDR 7 juta sehingga IDR 15 juta ( RM2000-RM4000) ini perlu dilakukan sebulan sekali selama tiga bulan, dan di masa hadapan hanya perlu dilakukan tiga bulan sekali.


  



Sementara itu, pakar kecantikan Chen Clinic, Dr Chen Ik Cen M Biomed yang bertanggungjawab merawat kulit wajah Krisdayanti berkata, rawatan ini  dipraktikkan di Korea Selatan dan Singapura sejak beberapa tahun lalu.


DNA salmon yang disuntik mampu bertindak menganjalkan, memberi kelembapan dan membuatkan kulit tampak berseri.





  



Patutlah KD sentiasa nampak muda! - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Leher tidak pernah menipu usia
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada krim panjang umor sampai 150 tahun, mesti KD dah borong
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Lainnya muka weh
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
lainnya muka dia, memang tak cam langsung
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak replied at 6-5-2021 10:53 AM
Leher tidak pernah menipu usia

Leher dia xde venus ring pun mcm marhaen atau nora vanish
So KD mmg nmpk muda dri usia klau tgk gambar tu cuma muka nmpk lain sikit
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:18 PM | Show all posts
Mekap sentiasa tebal.  Tak lemas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:36 PM | Show all posts
Bukan susuk ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 04:26 PM | Show all posts
Pastinya cucuk macam2 untuk maintain kelihatan muda mana boleh semulajadi jadi macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Umur dia 46?ye.. dia kelihatan 46.x de maknanya awet muda.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
iols makan salmon terus. Dalam sebulan, mesti makan salmon for 4-5 days. Beli 5 cut/fillet tu, meal prep siap2 dengan salad. Dari inject, mkn terus la salmon tu. Salad ada tomato, carrot, daun salad tu pun dah cukup vitamin utk bdn. Kalau rajin, steam sayur bakchoy/sawi/bayam. Jaga makan, kurangkan gula, garam. Actually kalau nak awet muda, kurangkan gula dari skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ctsentap pon orang kata wat muka kat tempat KD ni gak.. Tapi awat jadi cam adik mak salmah?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Filter boleh la, puih. Ramai kunon yang viral kat teney umo 50an nampak macam 20an la, ujong2 bila tadak filter nampak juga muka neneknya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun suka jugak treatment DNA salmon ni..tapi i x cucuk..i buat dermapen,pastu diorg sapu la ekstrak dna salmon tu..mmg cantik kulit jadinya..tapi i x buat tetiap bulan la..still skincare pun kena pilih yg bagus juga..jgn pakai timbang kati tu pls plsssss..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:14 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 20-5-2021 06:59 PM
I pun suka jugak treatment DNA salmon ni..tapi i x cucuk..i buat dermapen,pastu diorg sapu la ekstra ...

berapa harga? kat mana buat?? u buat rejuran ke? teringin nak buat..sebab baca review mengancam jugak

tapi untuk umo krisdayanti ni..kategori masih cantek lagi..mcm anak patung tengok video tu..untung laa banyak duit
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
crinklecut replied at 20-5-2021 08:14 PM
berapa harga? kat mana buat?? u buat rejuran ke? teringin nak buat..sebab baca review mengancam ju ...

dlm 600 per treatment..PDRN namanya..u try buat, mmg best...tapi ni pun dah byk bulan iols x gi sbb dok risau ke covid ni..walaupun tau diorg sanitize, tapi risau gak nak baring2 atas katil yg org lain pun baring kan...paranoid much...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh x botox dh ke

1 of the best vocalist dr Indonesia


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2021 09:29 AM | Show all posts
awet muda tang mana, make up tebal sentiasa tidak la nmpk 20an pun

sesuai la dgn umur 40an tu cuma pnadai jaga badan dan sentiasa kemas je

kena la cecantik takut sok2 laki kena sondol..dasar sendiri penyondol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list