Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
865
View
8
Reply

Loan kereta

[Copy link]

Author: Ajieera91    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nak tanya lah, sapa sapa penah ada pengalaman buat loan kereta. Td ada bank call tapi call saya. Tak call office. Selalunya memang akan call kite atau call office? Buat masa nie takde lagi bank call ofis. Tolong bagi pendapat.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-4-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah buat. 9 thn Lepas. Call hp je. pastu pegawai bank datang visit office sambil amik document. Next week dah settle.


Berhutang la iols dekat 10thn. Kereta pun uzur dah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh... Debar btl, tkt tak lepas jer loan. Huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
TT saya move thread ni ke tempat yg lebih sesuai bahagian kenderaan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tanya i pasal loan ni, bagi I mudah ke leceh urusan tengok pada branch yg nak bagi loan tu juga...selain dari kelayakan yg memohon..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2021 02:52 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 25-4-2021 05:42 AM
Kalau tanya i pasal loan ni, bagi I mudah ke leceh urusan tengok pada branch yg nak bagi loan tu jug ...

tu lah. sbnrnye skali kene reject dgn 1 ban, then SA i trs xnk buat dah. sedih... nie try branch lain pulak. hrp2 ok lah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 09:01 AM | Show all posts
mungkin bank tu nak pastikan betul ke tidak awak kerja kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 10:55 AM | Show all posts
so far, ikut pengalaman saya senang je .. bank call hp je ..
Kereta adik2 & bapak saya pon bank call hp saya .. sebab saya 1st name .. hahhaha

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 07:48 AM | Show all posts
Ikut pengalaman saya, tak pernah lagi call office untuk confirm.
Biasa kalau account bank dengan payslip tarikh tally, dia akan accept.
Unless special request/random check baru call office lah tu kot?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list