Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
43822
View
287
Reply

Bercerai Sebab Selalu Lebihkan Ibu Daripada Isteri, Baru Sekarang Fizo Omar Buka Mulut

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 22-4-2021 10:40 AM
Isteri bleh ganti

ibu tiada ganti


Isteri boleh pilih...
Mak x boleh pilih.. klu boleh pilih, mesti x pilih mak yg busuk hati ni... natijahnya dari sikap ibu yg sebegini... maka lahir cucu2 dari berbilang mak/ayah. Sebab cerai berai dah nak pilih bini/laki..ikut selera mak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 22-4-2021 05:32 AM
Lah..spanjang kawen ngn mawa bisnes mcm2 xkan lgsung xde beli umah sendri walau seketul??? Ya toha ...

maybe die rase jodoh die dgn mawar forever n ever? thats y die tak bother nk sediakan payung sebelum hujan. lg die tarah bini ade la. bukak kedai mkn kt kelantan sane. last2 sume pun tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 22-4-2021 03:35 PM
Remind me of someone....sama..Meluat Nanges konon x balik raya.. bangsa x tau sistem penggiliran k ...

Gitulah chuols. Macam meols cakap kat atas. Kahwin anak mak ni kena banyak sabar.

Tu belum lagi suami outstation keja kena call tengah malam buta tanya nak buat macam mana tengah sakit ni. Padahal ada anak bujang kat rumah tu boleh bawak pegi hosp.

Maybe tu cara MIL kawan meols lah nak minta perhatian anak. Kot lah anak dah kahwin dah lupa mak bapak kan

Ni kawan meols yang ceritalah. Ntahla selebihnya macam mana. Masa tu bila jumpa muka sedih je. Sekali sheols bagitau dah cerai. Tak tahan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 22-4-2021 11:44 AM
Mawar ni perempuan yg baik. Masa muda dia x sambung belajar sbb bantu mak dia bangunkan bisnes faree ...

Berbaloi lah pengorbanan mawar bantu ibunya. Sheols dah pandai biz.

Bersungguh pijo nak kahwin dengan mawar. Bila dah dapat jodoh tak panjang.

Meols doakan yang baik2 untuk mawar
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:24 PM | Show all posts
syokk nak baca ni...
tp aku side mawar rose la...

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lofar11 at 22-4-2021 04:35 PM
matjerk replied at 22-4-2021 03:48 PM
Isteri boleh pilih...
Mak x boleh pilih.. klu boleh pilih, mesti x pilih mak yg busuk hati ni.. ...


Tau xpe, sbb wujud mak pak yg Toxic. Yg pelik pizo 4beradik, abg dia tu Lecturer kt UUM elok je jumpa mak 2bulan sekali, adik beradik lain pun yg perempuan biasa2 je, Pizo je yg over, bukan xblh syg mak bapak, semua org sayang mak. Mcm aunty iols, dia syg sgt anak bongsu dia Doctor, mcm2 dia kerah anak bongsu dia tu, anak lain dia xde pulak kerah gitu, tp anak bongsu dia tu bagus, anak bongsu dia byk explain kat Mak dia baik2 paham kan mak dia btol2. Rasa Pizo xmain peranan nak paham kan Mak dia situasi , so dia pilih cerai n ddk dgn mak, xpela pizo moga syurga tertinggi tmpt mu haha Tp jgn sibuk nk carik jodoh baru Buat naya anak orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:41 PM | Show all posts
Wahwahh ada m*w*r jewelary plak skrg
Makin hebat madam
Sekali dia smart amuk
Bangun pagi tetiba ada surat court mintak cerai
Pijo duk ulang syurga bwh tapak kaki maaa..ada emas ke
Dah laaa pijo, gegirl pun takut dgn ko
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 22-4-2021 03:35 PM
Remind me of someone....sama..Meluat Nanges konon x balik raya.. bangsa x tau sistem penggiliran k ...

Negeri pantai timur ke? Aku rasa macam kawan aku time belajar dulu pulak..

Mak dia dok kol suruh balik.. at least sebulan sekali gaka dia balik.. mak dia kata sakit la, nak masuk spital laaa..

Memang modus operandi macam tu ke apa .. hihi...

Untuk tak OT, tak payah nak buat content macam nak bagi tahu orang la Fizo.. padahal xde pun cakap ape... Cehh
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
anahana replied at 22-4-2021 04:47 PM
Negeri pantai timur ke? Aku rasa macam kawan aku time belajar dulu pulak..

Mak dia dok kol suru ...

Yaaaaaaa sskjp dan yg sewaktu dan se budu demgannya
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawar jewellery tu design cantik2 gak... Go Mawar..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:04 PM | Show all posts
Tudungpink replied at 22-4-2021 05:09 PM
Mawar jewellery tu design cantik2 gak... Go Mawar..

Design org muda.. aku pon ske.. ada jual kat shoppee lak tu.. ermm.. mawar da berbunyi kat ig..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 22-4-2021 03:53 PM
maybe die rase jodoh die dgn mawar forever n ever? thats y die tak bother nk sediakan payung sebel ...

Semua bisnes dia x berjaya. Masa dgn mawar mcm2 bisnes dia try n byk yg rugi akhirnya. Tapi mawar ni bagus x pisahkan anak dgn ayah. Lagi bagus drp kak nab hahahaha. Kak nab sejak ada laki baru jebat jumpa nanas dlm kereta je. Mawar ni bagus sbb selalu je dia bagi fizo bawak cik yam jalan2, bwk cik yam balik rumah n mlm ni nmpk duk celebrate birthday mak fizo. Baru je 2@3 hari elpas nmpk fizo bwk cik yam g aeon teman dia jual ayam percik
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 22-4-2021 11:29 PM
Semua bisnes dia x berjaya. Masa dgn mawar mcm2 bisnes dia try n byk yg rugi akhirnya. Tapi mawar  ...

Pijo skg jual ayam percik k?bgus la cri duit sndri..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak pijo ni org Siam yg menetap di kelate..sawadeekap
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Joysparta at 24-4-2021 01:42 AM
shoyuna replied at 22-4-2021 04:07 PM
Berbaloi lah pengorbanan mawar bantu ibunya. Sheols dah pandai biz.

Bersungguh pijo nak kahwin ...


Bersungguh tu ada makna ceq..
.verangan mak dia dpt jadi tatai..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 22-4-2021 06:25 AM
Masa surprise kusi ogawa tu aku tgk live video dia tu.. dia kata.. come huys..share..share..share  ...

Eh..i pun tgk video tu..dia soh like2..share2..i pun cam kompius jap..kepala bana dia kenapa nak share pulak????
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 22-4-2021 03:29 PM
Abam pijo korang beli triton bawak cash....
Org pertama pakai katanya..FIZO1 no plat ketenya...
Ko ...

Banyaknya duit dia...dlm sendu2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 22-4-2021 03:35 PM
Remind me of someone....sama..Meluat Nanges konon x balik raya.. bangsa x tau sistem penggiliran k ...

My sister kena cerai talak 3..sbb dpt mil jahanam yg mengada2..anak dia buat mcm cam laki sendiri..xleh berenggang..anak lain ada..tp hat itu jugak dia nak kacau..
yg laki tu lama2 lebihkan mak sbb mak dia asyik ugut syurga bawah tapak kaki dia..so anak jadi bodoh terpaksa ikut cakap mak..hat laki tu skg pun hidup kawen cerai.. ni kawen yg ke 3 skg ni..hidup berlagak mewah .tp nfkah anak culas..aku doakan anak pompuan dia pulak dpt mil dr neraka cam adik aku kena...biar dia rasa apa adik aku rasa ms adik aku kawen ngan dia dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 21-4-2021 05:40 AM
Smpai bapa mawar sakit ..sbb jatuh x silap.. masa time raya .. mawar lari balik penang jenguk pak  ...

Ohh bapak mawar ada lagi ke? Ingatkan mawar anak yatim, sbb nmpak dia tu kuat
Sial btul pijo sskjp ni. Bapak mertua sakit pun x nak jenguk. Anak orang tu dgn harta2 dia tahu pulak ko lenjan
Patut x berani cite lebih2 sbb tahu dia lgi banyak buat salah kat mawar
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by evlinne at 24-4-2021 01:53 AM
jlocute replied at 21-4-2021 08:31 AM
Ni mawar tujukan kat ex ke?


Kalau betul, baguslah. Biar pijo terasa
Tpi  seeloknya kecek klate lah caption tu barulah abe pijo sentapppp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list