Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
46209
View
287
Reply

Bercerai Sebab Selalu Lebihkan Ibu Daripada Isteri, Baru Sekarang Fizo Omar Buka Mulut

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-4-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la tjwb anak laki kat mak tak putus tp jangan la over sgt smpi bini ko mkn ati.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-4-2021 01:22 PM
Nk tau jugak pijo balik sorang ke balik dgn kwn mana? Bini yg kaya tu dia buat mcm org gaji dia je ...

Mak dia mmg duduk kl u..... duduk dgn dia.... sebab masa gambo besday mak dia tu.. sibling dia pakat bergambar sama.. dia n 2 adik pompuan.. caption dia missing sorang.. abang sulong... yg dok klate abang sulong je... masa besday mak dia.. x kelihatan pulak laki masing2 adik2 dia tu.... ke x masuk dlm gambo...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 03:07 PM | Show all posts
kesian menantu pompuan kalau duk serumah dng ibuk mertua ni ha
kawan i dulu duk sekali dengan ibuk mertua
ya ampon, macam dia pulak yang duduk menumpang rumah orang tu
bila da duk serumah of course la ada je benda tak kena
kawan i mintak tolong  laki dia jemur kain, marah anak nakal pon jadi hal
sudahnya laki dia slow talk dengan mak dia soh p balik duk rumah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mak dia org belah kelate- thai kan?..mmg gitu kot perangainya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
I ske mawar ni..dia xdela nampak ske menunjuk kaya raya cm founder2 lain..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kmbg replied at 24-4-2021 01:27 PM
Betul la tjwb anak laki kat mak tak putus tp jangan la over sgt smpi bini ko mkn ati.

Tgjwb laki ke anak bini pulak bagaimana.... asyik nak highlite tgjwb ke mak je....
N highlite "bini boleh dicari..mak tiada ganti"..
Yg nasib bini pulak? "Bini ada satu je laki... anak ada satu je ayah... mak tu ada ramai anak.... x kan la dia je satu2 je anak.. smpai pak mentua sakit pun... biar je bini n anak balik sendiri2... alasannya sbb dia dah ada kat kelantan... raya kt kelantan... klu hang p sat dgn anak bini hang ngadap pak mentua, kelantan x raya ke? Keluarga hang x raya ke? Ehhh meluat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-4-2021 01:31 PM
Mak dia mmg duduk kl u..... duduk dgn dia.... sebab masa gambo besday mak dia tu.. sibling dia pak ...

Dah mak duk kl skali kenapa ketaq teluq x sabar2 nak blik kelate?? Birah betul. Patut xpyh kahwin la kalau dah tau ko tu ank mak. Respect mawar sabar selama ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-4-2021 06:07 PM
Tgjwb laki ke anak bini pulak bagaimana.... asyik nak highlite tgjwb ke mak je....
N highlite "b ...

Betui la ni..Aku pn meluat gak kalo pesen anak sorg tu je nk diharap padahal anak lain ramai je lg. Pastu bini pun nk kene ikot je bkuntum ngadap mak mentua doplohpatjam mcm takda mak pak sendiri lagi haru.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2021 07:00 PM | Show all posts
Joysparta replied at 24-4-2021 12:44 AM
My sister kena cerai talak 3..sbb dpt mil jahanam yg mengada2..anak dia buat mcm cam laki sendiri. ...

Aamiin. Bagi sama Rasa Anak Perempuan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
rumah dah roboh, pahat tiba2 berbunyi
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa mawar ni pompuan baik..dah cerai pun fizo duk sebut2 lagi..huhuhu..mak aku umur 72..tak berapa sihat dah..kalau ajak pegi rumah anak memang dia takmau ada je alasannya..baru ni abang aku paksa nak ambik..mak aku cakap dia ikutlah sekejap..aku macam tak bape nak sedap atilah..tengok2 baru 2,3 hari pegi akak ipar aku dah up status perli2 kat fb...sejenis mulut ritrude..asik komplain..dia je terpaling dalam semua aspek..aku marah gila la duk perli2 mak aku tapi aku tahan je xnak gaduh..padahal semua kawan2 aku pn tau mak aku la paling lembut antara mak kitorang..bukan mil dari neraka la pendek kata..sian mak aku..serik dia kata nak tumpang rumah orang walaupun rumah anak sendiri..tiap kali telefon dia mintak doakan dia sihat dapat uruskan diri sendiri..aku harap sangat kerajaan bagi merentas negeri..aku nak jumpa mak aku...tak pasal2 meluahkan perasaan kat benang fizo..kisah benar akak ipar yang terpaling
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-4-2021 05:59 AM
Tgk post2 adiik beradik dia... x de plak usung mak kemana saja.... yg baru kawen tu.. p restoren j ...

Sbb pijo ni anak kesayangan mak dia..yg boleh menumpang senang...lagipun isteri abg dia menantu yg x brape direstui..xkan nk duduk sekali kan....yang cakap2 suruh blk dok klate mak dia tu mana ada rumah kat klate tuh..mak dia cerai hidup dgn arwah ayah dia...bl cerai ni br dengar mcm buat rumah kat klate tuu....alaaa lepas cerai tu mak dia smpt kawen dgn org ipoh masa pijo mula2 naik..sbb tu time tu figura mak dia x muncul lg..bila cerai kali ke-2 ni baru pijo bawak gi kl dok dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-4-2021 05:51 AM
Baca le normal ke x normal perangai pijo ni... mak dia pun x nasihatkan ke..dah pak mentua mung sa ...

Aku rasa time ni diorang memang da xdok sebumbung.. tu sorang kat Kelantan sorang kat Penang..

Tapi dia ni memang teruk kalau pak mentua sakit tak g melawat.. lepas tu acah2 nak selamatkan perkahwinan.

Kalau aku jadi mawar pun tawar hati kalau laki X g melawat ayah sakit.. tak kisah la setakat terseliuh ke apa ke..

Ade la tu yang menyucuk cakap sikit je tu.. tu yang degil Gak beraya kat kelate
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by suduseno at 25-4-2021 07:28 AM

Iols duduk menyewa sebelah rumah je dgn mil tapi syukur dpt mil jenis baik, buat hal sendiri, x menyebok psl anak2/menantu nak buat apa. Mil pencen cikgu, even pencen manjang je ada kerja g kebun lah, g pasar lah and kalau bukan covid, tiap masa ada hal kenduri etc kdg2 lagi busy dr weols yg muda ni. I rasa kalau mil/fil jenis ada kerja/hobi sendiri takdelah menyebok hal anak2/menantu.

Bulan puasa mmg berbuka dekat rumah dia, iols kol 6 baru g tlg2 bancuh air/ hidang lauk, kdg2 terlajak tidor 6.30-7pm bru tlg, tapi mil x pernah call suruh dtg sepanjang 4 tahun iols berbuka dekat rumah dia. Kdg2 suruh ajak anak dia sekali/laki iols suruh tlg and siap pesan kena ajar laki iols menolong kat dapur, laki iols mmg tlg je cuma time bulan puasa iols kesian (berbuka pun rumah mil, so mmg x masak dekat rumah sendiri)

Untuk taknk OT, iols orang kelatey before kahwin mmg pasang niat taknak kahwin dgn orey kelate, alhamdulilah dpt jodoh org kl hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 08:40 AM | Show all posts
tak paham totok, mawar ni tak rasa rugi ka, fijo ni hensem gilo, badan pun fit, ada rupa dan bakat
memang berapa ramai pempuan sanggup bermadu asrama dengan si fijo ni, kiranya mcm lelaki melayu terhensem la. Tup2 bercerai. Pelik sungguh. Apa yg ko nak lagi mawar oi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-4-2021 06:51 PM
Dah mak duk kl skali kenapa ketaq teluq x sabar2 nak blik kelate?? Birah betul. Patut xpyh kahwin  ...

Mawar ni mmg baik betul..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 25-4-2021 08:40 AM
tak paham totok, mawar ni tak rasa rugi ka, fijo ni hensem gilo, badan pun fit, ada rupa dan bakat
...

Rupa tak boleh bagi makan... Kalau dah dia rasa macam bela biawak hidup.. baik cerai je.. kurang beban.. emosi pun terjaga kalau puak2 belah dia asyik dok menempel kat rumah dia.. tak serabut.

Ayat Mawar lepas cerai tu pun bawak maksud mendalam. Saya korbankan kasih sayang untuk kebahagiaan Fizo sekeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawar buat keputusan yg betul keluar dr perkahwinan ni... Baikla dia jaga hati dia sendiri.. Penat la asik pk org lain jer... So elokla diorg keluar dr rumah mawar tu,  biar sedar diri sikit... Tgk taraf sendiri kat mana ...
Tp mawar ni bagus la,  dia diamkan jer xde ulas lebih2..si fizo ni pulak over... Keje la rajin2 yer fizo,  nak bayar sewa umah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 12:46 PM | Show all posts
woi pijo, kezzah ko dah lama basi mehhhh. aku puasa ni nak carut lelebih kang xde pahala lak.

kisah ni dah lama dibawak angin lalu, dh bsilih ganti retiz lain kawen cerai ko masih nk meratib?? kalau x btl psl sebab ko anak mak lelebih, buat ape buka mulut skg? org dh lupa, ko up blk dh nape? pegi sana mengorat azar kalau dia pun sanggup hidup jd bini ko.

motif up kezzah lama sb nk populariti ke? nama dh tenggelam? acah2 anak terpaling?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
moo_moo replied at 25-4-2021 02:03 AM
Sbb pijo ni anak kesayangan mak dia..yg boleh menumpang senang...lagipun isteri abg dia menantu yg ...

Arwah bapak dia Kan dato kalau tak silap la
Dia sebapa ngan noniswarakan choulz?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list