Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3011
View
40
Reply

Aisar Khaleed Kena Kompaun RM1500, Lupa Scan Mysejahtera

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-4-2021 10:52 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon meningkat naik dan personaliti media sosial, Aisar Khaleed mendedahkan dirinya telah dikompaun oleh pihak polis gara-gara tidak mengimbas ‘qr code’ di aplikasi MySejahtera ketika sedang bersahur di sebuah restoren pada pagi Ahad.


Bagaimanapun, Aisar mengakui kesalahan tersebut adalah berpunca daripada kesilapannya sendiri yang tidak mengambil serius akan saranan yang telah ditetapkan oleh kerajaan itu.


Katanya lagi, pada ketika itu, dia berasa agak letih sehingga terlupa untuk mematuhi prosedur operasi standard yang kini telah menjadi norma baru di kalangan masyarakat.




Foto: IG




“Tengok ni guys, makanan pun dah habis. Tadi aku tengah bersahur, tiba-tiba tu dia…tadi aku kena serbu dengan polis.


“Tapi itu memang kesalahan aku la sebab aku tak scan MySejahtera tadi. Jangan contohi macam saya. Saya cuai tadi penat baru habis gym


“Aku penat sangat sampai terlupa. Meja scan pun dekat dalam. Haa nampak tu saya kena RM1500. Aduh, pening kepala,” katanya.


       
       



Kisah tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Chandelier itu menerusi sebuah video berdurasi hampir seminit yang dimuat naik di aplikasi Tiktok.


Selain Aisar, dua individu lain yang datang bersamanya turut dikenakan kompaun yang sama.


Ke semua mereka difahamkan telah dikenakan kompaun berjumlah RM1500 setiap seorang.


Setakat ini video tersebut telah pun meraih hampir 90,000 jumlah tontonan selain turut dihujani ratusan komen.




  



Namun apa yang menarik perhatian MH, akaun Tiktok Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) turut dilihat ada meninggalkan komen menasihati Aisaar supaya tidak mengulangi kesilapan tersebut.


“Jangan buat lagi tahu,” tulis pegendali akaun tersebut.


Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen meninggalkan respon pelbagai sebaik menonton video tersebut.


“Orang berduit bila kena saman relax-relax je. Kalau aku ni dah termenung kat meja tu hilang selera makan. 1.5K bos bukan seringgit setengah,” kata seorang pengguna Tiktok.




  



  



“Kalau la kita ditimpa masalah, kita reda dan happy macam ni and tak give up. Allah pasti suka kan. Allah suka pada yang tak putus asa. Tapi jangan repeat okay,” tulis seorang individu.


“The most expensive sahur,” komen individu lain pula. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-4-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
jap..
siapa dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba kalo jah n the clans, kena saman tak? Dia nih aku pun xkenal..so mmg lah kena saman..sb org akan ingt marhaien walau have2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Awat kepit sgt gambar yang kat jembatan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Geli siot gambar kat jambatan tu.. Kesian betul generasi bbnu ni yang lelaki dia hilang dah sifat kelakian tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 11:56 AM | Show all posts
dia ni banyak duit.. beli babi air beribu2.. pastu ada gak nampak dia buat kuiz kat iglive pastu bank in duit kat pemenang,, RM1.5K apedehal bagi dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:05 PM | Show all posts
SweetRehan replied at 20-4-2021 11:40 AM
Awat kepit sgt gambar yang kat jembatan tu...

Ingtkn iol sorg je yg tr-prasan psl ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:06 PM | Show all posts
AKAZ85 replied at 20-4-2021 11:44 AM
Geli siot gambar kat jambatan tu.. Kesian betul generasi bbnu ni yang lelaki dia hilang dah sifat ke ...

Prmpuan2 muda zmn skrg mmg suka kat llaki set2 cenggini, mcm mamat2 jambu Kpop. The more jambu they are, the more girls gonna love them.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi takde bebird leak...whoareyus!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
haritu beli kool fever untuk challenge tu banyak jugak kan duit habis..setakat 1.5k apa lah sangat
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:13 PM | Show all posts

Hri tu prnh ada thread skli utk dia ni, smua gmbr2 dia brmulut lebar. Ktanya bnyk mixed blood.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:16 PM | Show all posts
tak kenal jugak... ada berlakon cite apa dia ni? ke penyanyi?

takpela org have2 takdela i kesian sangat huhu mampu bayar, kalau marhaen yg kena mampos nak bayar...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 20-4-2021 12:06 PM
Prmpuan2 muda zmn skrg mmg suka kat llaki set2 cenggini, mcm mamat2 jambu Kpop. The more jambu the ...

Betul sangat, contohnya idol2 kpop. Semua bercontact lens mekap eyeshadow dan manicure pedicure bagai yang andartu2 dan BBNU muka penuh jerawat ni gilakan.

Tanda2 Lessi la tu kot tapi masih nak yang hotdog, takmau apam balik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Gayat ke gayah?
Atau gayah yg gayat?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:11 PM | Show all posts
dia ni straight ke ummah dlm lemari? gambar mengundang sgt
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Spesis anak murid zizang semang ke anak ikang.
Semacam ja tgk
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hanjjjjjj mna pulakk innehhh??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:38 PM | Show all posts
Aummmm....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
I tot polis buka kertas siasatan dulu~
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:44 PM | Show all posts
Chuols level marhaen dek sebab tu kena saman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list