Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1479
View
16
Reply

[Dunia] Anak kambing muka manusia

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-4-2021 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Anak kambing muka manusia


ANAK kambing yang mempunyai sifat seperti manusia (kiri) dan penduduk melihat anak kambing yang mati itu (kanan). FOTO agensi


Gujarat: Seorang petani di India terkejut apabila melihat anak kambing yang baru dilahirkan memiliki rupa paras dan sifat lengkap persis manusia.

Times Now News melaporkan kambing yang dilahirkan 9 April lalu di Seltipada, Songadh City, daerah Surat itu turut mempunyai janggut dan tiada ekor.

Berita mengenai kelahiran luar biasa anak kambing itu tular di media sosial dan menggemparkan orang ramai.

Petani itu, Ajaybhai Vasana berkata, ibu kambing itu tidak menunjukkan sebarang keganjilan sepanjang tempoh membuntingkan anaknya itu.

Katanya, dia perasan mengenai sesuatu yang pelik pada anak kambing itu ketika merawat ibu kambing.

Dalam rakaman video berdurasi 15 saat anak kambing itu terbaring dan dibaluti kain.

Namun, dilaporkan haiwan itu hanya mampu bertahan 10 minit selepas dilahirkan sebelum mati.

Walaupun kebanyakan warganet beranggapan kelahirannya itu berpunca daripada mutasi genetik namun penduduk setempat menganggap ia sebagai Tuhan mahupun jelmaan nenek moyang mereka.

Oleh itu, mereka mengebumikan anak kambing itu dengan mengadakan upacara khas keagamaan bagi memberi penghormatan kepadanya.

Sumber : https://www.hmetro.com.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-4-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kompom kena rogol manusia ni!

Okbye! {:thief
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary mary!
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapalah konkek kambing tu. Bila tgk terus aku fikir mcm org India...sekali baca n tgk pic sebelah mmg India...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sebijik muka org

Jgn ada kambing yg jadi  mangsa rogol dah la
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 03:28 PM | Show all posts
WEH...air mani manusai tak akan pernah akan terjadi bila bertemu air mani manusia....tidak pernah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini medical anomaly jer. Cacat ada banyak sebab, dengan suasana toksiknya, dengan kurang zat bagai.

Dna haiwan tak leh campur dgn dna manusia. Cantum macam mana pun tak jadi apa.  Sedangkan stemcell apple kalau dimakan tak jadi apapun, lainlah manusia makan stemcell manusia.

Sedangkan singa cantum harimau, jadi anak pun tapi mandul.

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:16 PM | Show all posts
asal lain mcm jek mesti nk angkat jadik tuhan/dewa... apooo....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak check DNA ke kot2 hada benih maknosia macam kes di Johor dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 12-4-2021 04:16 PM
asal lain mcm jek mesti nk angkat jadik tuhan/dewa... apooo....

Kat tanahair ni pun sama bodoh sebenarnya. Contoh berita:

https://www.google.com/amp/s/www ... inar-105245%3famp=1
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 12-4-2021 04:16 PM
asal lain mcm jek mesti nk angkat jadik tuhan/dewa... apooo....

Siap masuk dalam portal gomen.

https://www.google.com/url?sa=t& ... ui4KvFMUuf3ttiX0Nx5

Akak masih ingat komen2 porumer di CI semasa kes ini hangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:27 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-4-2021 04:23 PM
Siap masuk dalam portal gomen.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www. ...

aje gilaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanye kalau mutasi macam ni memang takkan hidup. Lahir pun mati.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 12-4-2021 03:40 PM
Ini medical anomaly jer. Cacat ada banyak sebab, dengan suasana toksiknya, dengan kurang zat bagai.  ...

Maksudnya linger tu ke mandul?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Amigurumi replied at 12-4-2021 09:09 PM
Maksudnya linger tu ke mandul?

Lahir2 mmg dah mandul.
So,  Liger + Liger = No Liger
Nak Liger , Lion + Tiger = Liger
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 12-4-2021 10:16 PM
Lahir2 mmg dah mandul.
So,  Liger + Liger = No Liger
Nak Liger , Lion + Tiger = Liger

Ooo..good info. Baguslah, memang itu yg sepatutnya, tiada siapa boleh lawan ciptaan tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Amigurumi replied at 12-4-2021 11:14 PM
Ooo..good info. Baguslah, memang itu yg sepatutnya, tiada siapa boleh lawan ciptaan tuhan

Ya betul. Terer cam mana pun tetaplah ada had.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list