Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
29104
View
427
Reply

'Tak Tunggang Agama, Sandal Mesra Muslim Tak Menyalahi Syariat' - Ustazah Asma

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2021 12:02 AM | Show all posts |Read mode
Ustazah Asma Harun berpendapat penggunaan perkataan ???Muslim Friendly??? bagi mempromosikan produk tidak menyalahi syariat.




Kredit foto: IG/FB




Malah, pendakwah bebas itu mendakwa kontroversi membabitkan jenama sandal yang berkolobarasi dengan aplikasi TheNoor dibangunkan Neelofa hanyalah salah faham dan ia bergantung pada perspektif masing-masing untuk menilai.

"Saya mungkin terbuka dalam isu ini dan saya nampak ia biasa, pada saya mungkin maksud 'Muslim Friendly' yang ingin disampaikan ialah selipar itu lebih kepada memudahkan muslimah yang memakai stoking.

"Ia bukanlah perkara yang sampai peringkat kita nak gelarkan sebagai penunggang agama atau menyalahi syariat (agama)," katanya pada Majlis Pelancaran Program Semarak Ramadan @ Anjung Bonda Nor di Senawang seperti dipetik dari Utusan Malaysia.




Kredit foto: FB




Justeru, beliau menasihatkan golongan selebriti atau influencer bertanggungjawab terhadap perkongsian mereka di media sosial.

"Walaupun kita kata itu hak peribadi. Tapi kalau betul hak peribadi simpan ia sebagai peribadi (sahaja).

"Bila kita buat sesuatu dan perkara positif lebih banyak daripada negatif maka teruskan. Tetapi bila kita tengok ia 50-50, mulalah muhasabah diri dan betulkan semula niat kita," katanya.


Nasihatnya kepada orang ramai supaya tidak terlalu taasub dengan individu tertentu hingga tidak mengakui kesalahan dilakukan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 12:11 AM | Show all posts
apabila taik berbicara
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia ni. Never listen to any of her ceramah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:12 AM | Show all posts
JIlat selagi boleh, perempuan......
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:12 AM | Show all posts
tak berani ko kondem bff kan...  bwahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Hilang respect betul aku kat ustazah ni. berpandangan terbuka konon.. dalam hal ni pandai lak berpandangan terbuka. Jilat la jah tu selagi boleh
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustazah niii takkan la tak banding harga selipar tuuu.. kot nak justify ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustazah asma...iols respect ustazah...makanya iols mohon ustazah jgn la libatkan diri dgn retis2 yg gila glam gini.byk lagi hal2 lain memerlukan perhatian uols setazah oiii...iols ni ok ok je ngan lofa tp bab selipar nih mampu membuatkan iols nyampah.baik beli bata,wallet frenly...gittewww
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Hati aku dh hitam mungkin..sbb xberapa nk gemar UEL..ustzh asma harun..jiwa pendakwah yg aku lebih hormat..datuk ismail kamus..datuk harun din..dan seangkatan dengannya..sbb so called ustaz ustazah zaman la..suka geng selebriti..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
berapa ribu sebulan jahtonggeng bayar kat ustazah ni???)
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
I have stopped following this Asmah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnyaaaaa. Tajah wehhh, iolss hati berkeladak ni suka sangat dengan ceramah tajah tau. Dah cenggini rope tajah kemain nak backup hadoiiiijjjjjjiii. Retis lain boleh pulak terang2 tegur in public. Nilofake ni kemainnn. Pilih kasihnya tajah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau pakai selipar jenis ni pakai stoking mesti aku je ke depan. Selipar dah tinggal kat belakang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:20 AM | Show all posts
Ada istila baru... Pendakwah seleberiti
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:21 AM | Show all posts

amboi ustazah, kat ayda jebat kemain tegurrrr..
tang neelopa kemainnn bekappp..

for me, mempergunakan agama utk kepentingan diri lagi shaitoooon dr menyanyi seksi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 10-4-2021 12:17 AM
I have stopped following this Asmah

I never followed.....only listen to dr maza....yg lain2, bye2 jerlah esp pendakwah celeb........
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 10-4-2021 12:21 AM
amboi ustazah, kat ayda jebat kemain tegurrrr..
tang neelopa kemainnn bekappp..


True that.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustajah... Aritu Ustajah buat review video ayda jebat. Video cium tok laki atas pentas pakai niqab tu Ustajah bila nak review. Pelokpelok... Mcm tu ke ikut sunnah Ustajah. Klu Ustajah tak baca followers Ustajah tolong fwd.. Ustajah jawab ye. Klu pakai niqab perangai dipublic nak ikut sapa? Boleh ke jalan semua mata tumpu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Duriand24 replied at 10-4-2021 12:14 AM
Ustazah asma...iols respect ustazah...makanya iols mohon ustazah jgn la libatkan diri dgn retis2 yg  ...

Wallet frenly tu penting

Macam iols ni takkan beli produk berkaitan jahlop n clan. Bagi free pun tak hengen, apetah lagi nak keluar duit bayar mahal2, lagi rasa tak berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa aida jebat hari tu laju je ustazah kecam. Astaghfirullah!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list