Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4190
View
58
Reply

"Malu Sendiri Nak Seksi" - Abby Abadi Kongsi Rahsia Anak Tutup Aurat Seawal Usia

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2021 03:15 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Abby Abadi ada berkongsi beberapa kaedah bagaimana dia mendidik anak-anak peremuannya untuk sentiasa mendekatkan diri dengan agama dan mementingkan mengenai aspek penjagaan aurat.


Didikan awal. Kenalkan anak perempuan kita dengan ALLAH sejak bayi lagi. Ada yang tanya pada saya macam mana saya didik anak-anak boleh bertudung/menutup aurat seawal usia.








Serba sedikit yang saya boleh kongsikan, jika nak anak perempuan kita berjaya di dunia dan akhirat, wajib kita sebagai Umat ISLAM perkenalkan ALLAH kepada anak kita seawal baby lagi, tulisnya.


Dalam pada itu, Abby turut menasihati para ibu bapa untuk mendedahkan anak-anak mereka dengan cara pemakaian yang sopan agar perkara tersebut menjadi kebiasaan


Ajar anak kita untuk memakai baju berlengan panjang. Nanti bila anak semakin besar, mereka akan malu sendiri untuk berpakaian seksi.








Kredit foto: IG Abby





Menutup aurat /Bertudung boleh mula ajar anak untuk bertudung sedari kecil, tiada masalah tapi jangan terlalu memaksa, jelasnya lagi.


Katanya lagi, Allah akan sentiasa permudahkan jalan sekiranya para ibu bapa tidak berhenti berusaha untuk memberikan didikan yang terbaik buat anak-anak mereka




  



Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen meluah rasa syukur selain turut berterima kasih buat Abby diatas perkongsian tersebut.




Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia y Marissa ni memang lawa betul kan. Muka lembut je. Cantik!
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
After surgery should look smaller
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa abby nampak macam erra n anak dia macam neelofa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
abby ni zaman dia dgn zul esbok dulu, si esbok tu kaciak sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pic bwh skli tu dah knapa amik pic mcm tu. Kak baiyah ni dduk mcmna? Peha sheol ke yg sluar warna cekelat tu? Sori lari tajuk
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp abby skrg pandai dh pakai suar ketat... Haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia marissa make up tebal. Sayang umur baru 15tahun. Selalu nampak kelibat boyfriend dalam byk acara family.
Anak ai memangvtak bagi boyfriend girlfriend waktu sekolah. Ko pi la main bola petang2..aagitchieww
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 7-4-2021 04:02 PM
Tp abby skrg pandai dh pakai suar ketat... Haha

Kan... Da kurus chuolsss.. Harusla tunjuk peha dah kecik
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:07 PM | Show all posts
sembang lah ko bakyah
jauh lagi perjalanan anak ko tu
tup2 nanti anak ko tu bukak tudung mana ko nak letak muka
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tutup sana sini pon tp tergedik2 tayang muka segala mcm kegedikan tak guna juga...fungsi menutup aurat ni bukan sekadar tutup seluruh badan...sekian choiiiii3
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 7-4-2021 04:07 PM
sembang lah ko bakyah
jauh lagi perjalanan anak ko tu
tup2 nanti anak ko tu bukak tudung mana ko n ...

Tu namanya poyos.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:39 PM | Show all posts
bakpe tutup aurat pakai tudung tpi ade pakwe rajin gak pi dating tang tu x rasa maluuu ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Melampaunya filter gambar first tu. Bajet muka runcing ke noks
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 05:29 PM | Show all posts
anak hang belum lalui fasa rebel lagi bakyah..
belum rasa jauh dari mak bapak and bebas berkawan..
hang tunggu dia sampai ke fasa tu..
masa tu la anak-anak depan mak pak lain belakang mak pak bukan main..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan cakap dulu Abby. Anak ko mentah lagi. Dia pakai tudung sebab ko suruh. Engko sendiri dah tua ganyut baru pakai tudung.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 7-4-2021 05:29 PM
anak hang belum lalui fasa rebel lagi bakyah..
belum rasa jauh dari mak bapak and bebas berkawan..
...

Tu lah mcm awal lagi je utk claim itu ini. Anak dia belum smpai fasa nak try semua benda. 15 tu muda sangat lagi, period pun belum tentu dah regulate. Chill chill sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 7-4-2021 03:51 PM
Kenapa abby nampak macam erra n anak dia macam neelofa..

Laaa igt mata aku je..erra tu ye..nelopa tu dak lah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mmg anak dia si dania tuh mcm bebas jer ber boifren, klu haku takde nya nk kasi muka time2 umur camnih nak bagi anak ber boifren
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 07:08 PM | Show all posts

Kalau orang tanya jawab Alhamdulillah je lah Abby.
Long way to go.

Itulah, tak gemar jugak anak dengan boyfriend selamba je mak mak dan bapak bapak ni 'open minded' konon.
Tapi kalau orang tanya tentang tu pun mesti ada je jawapan ala ustazahnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list