Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4140
View
53
Reply

Ruhainies 'Cuak' Buat Swab Test Sampai Terangkat Kaki

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2021 04:39 PM | Show all posts |Read mode
Perkongsian video dari pelakon Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas atau nama komersialnya, Ruhainies di Instagram menarik perhatian wargamaya.


Meski tidak mempunyai kontak rapat, namun pelakon Jejak Karmila ini tetap melakukan ujian saringan Covid-19 (swab test) demi keselamatan diri serta komitmen kerja.




Kredit foto: IG Ruhainies




Bagaimanapun, gelagat spontannya yang takut-takut nyata membuatkan ramai memberikab pelbagai reaksi.


Malah, Ruhainies turut dilihat memegang tangan ibunya kerana rasa gemuruh untuk melakukan ujian saringan baru-baru ini.

Here you go my swab test video siang tadi. Proof that i pun berani okay buat swab-test. sampai shaking tangan dengan kaki.

Tapi takpe, ni pun untuk keselamatan diri sendiri dan orang lain.

I fikir takde close contact, duduk rumah diam diam tak keluar boleh selamat dah takyah swab test haha.

Takut punya pasal, tapi dah nak start masuk set for work, kena jugak buat, tulisnya jujur pada ruangan kapsyen.


Menzahirkan rasa syukur, pelakon berusia 28 tahun itu turut memaklumkan dia disahkan negatif virus berkenaan.

Aduh! balik rumah baru terfikir nape tak sumbat je batang test tu dalam hidung sendiri. Mesti tak setakut ni. Oh takleh ke.

Alhamdulillah, my result is negative, tulisnya lagi.




  



Meninjau ke ruangan komen, para peminat turut memberikan respon dan bersyukur atas keputusan yang diterimanya.




Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg wajib ambil gambar/video masa buat swab test ye? Once in a lifetime experience ke kekdahnya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:44 PM | Show all posts
di maNA nilai berita seperti ini?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 26-2-2021 04:43 PM
Mmg wajib ambil gambar/video masa buat swab test ye? Once in a lifetime experience ke kekdahnya?

kat airport masa aku amik ST...pegawai situ larang amk gambor....mungkin bergantung kpd siapa dan di mana.......kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ketahiannnn apakah innehhhhhhhhh???????
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengada aih. Waktu nk cucuk pun mgediks
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:26 PM | Show all posts
Eh, skrg leh amik2 gmbr eh swab test.
Bukan patutnye sulit ke?
Pastu..........
APE JADAHNYE mende ni nk bukak thread?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Terus mengimbau masa dia pi injection sebelum pi umrah. Agaknya nanti inject vaksin covid camana lah gelagat dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangan tak diam. Badan bergerak2. Kalau stick tu patah disebabkan dia restless tak ke naya ngong padan muka sakit
Mak dia sendiri pun kata, sebab you tak relek
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana la dia ni boleh jd heroin x da aura plus muka basic
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu  laharan kurex....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr first jelas betul kt situ ya....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ariellin replied at 26-2-2021 05:39 PM
Mcm mana la dia ni boleh jd heroin  x da aura plus muka basic

Samalah iols tak pernah faham kenapa... muka dia dgn hakaknye sama basic. Ntah camne jadi retis
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala ala inzal ke. Ni nk tanya artis lain dlm malaysia ni dah x update ig ke apa. Berita pasal kemut ni ja
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kan dulu yg takut sangat kena cucuk, pasnih nnt kena amik vaksin xtaula cemana reaksi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Celaka mana bukak benang sampah ni?

Nak pulak artis ni sampah hina. Takde kepentingan dalam mama2 industry baii si kakak muka tua & adiknya yg sama muka tua. Takde gred dua2 ni tapi repot sangkak tetap nk bukak benang semata nak capai kpi. Makin lama makin bodoh artis & repot ni. Paling cibai korang ni.

Ni bukan gosip la ngok! Berapa kali forumer yg cerdik pandai nak bagitau istilah gosip?! Tu pun bodoh lagi ke? Ngok kau ni!


Selayaknya korang diludah! Puihhhhh puihhhhh puihhh puihhh puihhh puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh cari mal, patut bongok
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 26-2-2021 06:33 PM
Celaka mana bukak benang sampah ni?

Nak pulak artis ni sampah hina. Takde kepentingan dalam mama2 ...

Kekeke~

Kurex mai daa..acah2 takut,gedik gelenyar jah pmpuan tu..over sgt perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 07:14 PM | Show all posts
over betul. agaknya yang tukang swab tu mesti menyumpah dalam hati tengok kegedikan dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 07:27 PM | Show all posts
wehhh takde sape nak seru ke @Kurex

tolonggg luahkan segala isi hati forumer dalam ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list