Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1000
View
15
Reply

'Suntikan Vaksin Covid-19 Tak Sakit Pun' - Ratu Elizabeth II

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2021 04:08 PM | Show all posts |Read mode
Pemerintah Britain, Ratu Elizabeth II pada Khamis berkata, suntikan vaksin bagi membendung penularan Covid-19 yang diterimanya pada Januari lalu tidak menyebabkan beliau berasa sakit.




Kredit foto: GETTY




Istana Buckingham sebelum ini mengesahkan bahawa beliau yang berumur 94 tahun itu menerima suntikan tersebut bersama suaminya, Putera Phllips, 99, pada bulan lalu.

"Ia (suntikan itu) amat pantas. Saya mempunyai sejumlah surat daripada orang ramai yang berasa terkejut mengenai betapa mudahnya untuk mendapat vaksin tersebut. Suntikan itu tidak sakit atau mencederakan," kata Ratu Elizabeth II.

"Sekali anda telah disuntik dengan vaksin, anda akan berasa dilindungi yang saya berpendapat ia adalah amat penting.

"Sukar buat mereka yang tidak disuntik dengan vaksin tetapi mereka perlu memikirkan tentang orang lain berbanding diri sendiri," ujarnya ketika memberitahu beberapa pegawai kesihatan menerusi satu persidangan video.




  



Lebih 18 juta orang di seluruh Britain kini telah disuntik dengan vaksin Covid-19 yang dianggap penting bagi menghalang penularan pandemik tersebut yang telah menyebabkan lebih 112,000 orang maut di United Kingdom (UK).


Ratu Elizabeth II memuji program vaksinasi yang dilakukan dalam tempoh pantas.


Anak beliau yang sulung dan pewaris pertama takhta Britain, Putera Charles, 72, telah dijangkiti Covid-19 pada tahun lalu.


Putera Charles bagaimanapun telah menerima suntikan vaksin Covid-19 bersama isterinya, Camilla, 73.




Sumber: Sinar Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Spesies reptilia mana nak rasa sakit
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa khabar Prince Philip?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Prince Philip pulak lepas kena inject feeling unwell. Tapi gang mereka ni jenis panjang umur betul.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:01 PM | Show all posts
Bukan masalah sakit ke tak..yg org nak tau apa kesan sampingan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kau mampos lepeh cucok tak huruhare ke 1 dunia?  U're the last person who should be telling us how wonderful the vaksin was..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuin dgn king iols tgk airmukanya sumting betul la.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari dulu smpai sekarang iols rasa scary sikitt bila tgk muka Queen ni. xtau laa kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni laki bini immortal ke?muka makin menyeramkan..{:dot{:dot
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74: Kalau kau mampos lepeh cucok tak huruhare ke 1 dunia?  U're the last person who should be telling us how wonderful the vaksin was..

Kalau dia mati pun nanti pakar cakap dah sampai ajal, atau ada penyakit kronik. Tu sop biasa
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Die ni mmg dh tgk acara pengebumian dia nnt cmne kn...mmg dh ade raptai penuh utk majlis die mangkat nnt
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 03:47 AM | Show all posts
Hari ini pergi JAB tadi. Tak sangka pula terlalu cepat..sepatutnya paling awal April dan paling lewat June.

Warna needle yang sama iatu untuk winter flu jab tetapi ada rasa sedikit sakit dan feelings sama seperti last winter flu jab iatu rasa nak demam sikit.
Tunggu 2nd dose pula.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 27-2-2021 03:47 AM
Hari ini pergi JAB tadi. Tak sangka pula terlalu cepat..sepatutnya paling awal April dan paling lewa ...

U tgl mn


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 06:54 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 27-2-2021 06:54 AM
UK

........

Owh

2nd dose berselang berapa hr

Kt sn mcmn gov proses utk pengambilan vaksin ni
Ada mcm mysejahtera x


Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:39 PM | Show all posts
dah tua dah charles n camila tuuu. philips pun kemain tua nk cecah 100 dh umur. panjang umor ehhh depa ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list