Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13227
View
147
Reply

"Saya Bukan Pandai Sangat, Nangis Je La" - Zarina Zainuddin Kesal Air Dipotong

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tiap bln dpt gaji make sure semua bil,hutang setel dulu br leh guna tuk enjoy ke atau utk benda lain. Bil2 aku prefer byr ikut kegunaan bulanan..senang nak track dan aku akan simpan semua bil dlm satu folder.  
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Die ingat selangor bagi air free tak? Ke die ingat ade subsidi? Tu yang tak ambil endah sebab air selangor free.. Ok ni serius aku taktau sebab dulu seingat aku orang cakap selangor air free.. huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 10:39 AM | Show all posts
Aku bill air memang bayar setahun senang
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
ini jam semua hujung jari.. donlod je apps check bill..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 10:54 AM | Show all posts
Madel replied at 26-2-2021 06:30 AM
Apa fungsi suami?
Dah semua beban ke bahu bini, jaga anak2 autism, meniaga lagi, bil air/api pun bi ...

owhhh rumah madu sebelah je?
benda simple mcm ni pun tak tau nak pikir..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 27-2-2021 12:18 AM
Kalau cukai majlis bandaran plk mcm mn?
Surat bg tak dpt tapi ogos akan dpt extra charge sebab awal ...

Kalau mbsa
Kena byr sebelum :
28 feb
and sebelum:
31 ogos (kalau tak silap)
selalunya i akn byr sebelum tarikh2 ni
utk elak kena denda
Seeloknya masuk je tahun baru byr je utk setahun, senang tak payah nak pikir dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 12:12 PM | Show all posts
biskutraya replied at 27-2-2021 10:26 AM
Die ingat selangor bagi air free tak? Ke die ingat ade subsidi? Tu yang tak ambil endah sebab air se ...

dulu zaman khalid dgn jemin..
zaman MB yg takde function skang ni berbayor...

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 26-2-2021 11:27 PM
Dia rasa hutang budi bawa ke mati kut sebab case zaman muda tu yg tak kisah tok laki tu tk jalan t ...

Mungkinlah. Itu yg dia berusaha tak nak susahkan suami kot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
takkan tak bole berfikir kot.... bukan pakai air telaga ...

ingat pengurusan air selangor bg free ke... kalo tk dpt bil bulanan... telefon tanya...

memang selayaknya la kena potong air... atas kedangkalan senirik kan...

wat2 play victim... kes ni tak sama cam kes gambar bogel thn 1992 hokey...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak duduk tgh hutan pun bil api & bil air pakai apss je. Bill pun memang bayar terlebih2 dari zaman sebelum ada apps lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetfasha replied at 26-2-2021 03:06 PM
beriya merempan salahkan air selangor. padahal salah sendiri. dah bil x sampai ko hora hore ke.. tak ...

Semua salah org lain.. Urm..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 27-2-2021 01:41 PM
Mungkinlah. Itu yg dia berusaha tak nak susahkan suami kot.

anak dh 4 org nk hutang budi apa lg...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh juga setkan bil apa2 dlm jompay atau dlm billing section tu je. Setkan satu amount utk dibayar setiap bulan.
Ni mcm kes rumah hadap klcc yg kena potong electric..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 26-2-2021 03:58 PM
bukan nak bayar bill kena ada no rujukan bil ke?

aku pun tak berapa pandai macam zz juga..bayar k ...

Akak gunapakai ref no sekali je. Lepas tu pakai yg sama. Dia x reject pun.  Elok je bill dok negatif aje tetiap bulan. Alhamdulillah.
Cukai2 pintu & tanah pun pakai JomPay ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan laki dia duk sebelah rumah ka? Compius plak den ni ha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 26-2-2021 04:28 PM
kenape tak direct tanye dgn air selangor je dr upload kt ig? kalau nk create awareness pun, bkn ke m ...

Betul. Dulu kalau x dapat bil, akak gi je office diaorg masa nak bayar tu. Dpt bill terus bayar sekali bil lain yg boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes pengguna tidak bertanggungjawab kah...sifirnya dah pakai ingat2 nk bayar. Anak2 dia yg lain sure tau nk donlod apps..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia makin putih skrg... Dulu kulit macam nourul depp je kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 26-2-2021 02:09 PM
kayo pun bayar bil air bulan2 ke ? iols yg marhaen ni pun sekali bayo bil air rm300 terus utk setahu ...

haha sama..bil air, bil api semua bayar advance setahun..malas pikir benda kecik2

zarina ni bukan seken wife ke..laki nya mana takkan langsung tak amek tau
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 27-2-2021 02:52 PM
Betul. Dulu kalau x dapat bil, akak gi je office diaorg masa nak bayar tu. Dpt bill terus bayar se ...

betul kak. heran btl bile dh kene kes mcm ni, adu dulu kt IG dari try contact org yg sepatutnye. umpama kalau rumah terbakar, kite adu dulu kt IG lepas tu baru call bomba.

lgpun bill ni semua pasti akan muncul tetiap bulan. die tak dtg, kite la kene carik.seram je kalau kite skip byr bulan2. kalau gaji kayangan bole la nk byr bill tertunggak mcm tu je. kalau B40?  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list