Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13228
View
147
Reply

"Saya Bukan Pandai Sangat, Nangis Je La" - Zarina Zainuddin Kesal Air Dipotong

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah air kena potong.. tgh syok memasak sambil main air lalalala... tiba dgr bunyi motor n terus air takde. Tanya husband nape kena potong tetiba.. rupanya tak bayar... husband i ckp sikit naw amaun nk tgk betul byk baru byr.. mmg kena hamun la dlm phone. Time tu jugak i mengarok paksa suruh pasang meter balik..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 26-2-2021 02:30 PM
Apa fungsi suami?
Dah semua beban ke bahu bini, jaga anak2 autism, meniaga lagi, bil air/api pun bi ...

sejenis suami nak berbini ramai
tapi tanggungjawab lepas ke bini
sampai kena berniaga
nak tanggung keluarga
konsep jantan melayu berpoligami
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe: zaman sematfon ni tnb air semua pakai apps je..check online pun boleh..syabas ada hantar bil via mail tapi lambat selalunya..

Nak tanya,indah water pun xde keluar bil dah ke?air ai byr guna apps,tnb terpaksa byr manual sbb xleh reg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols feeling2 Bersamamu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman bila la die ni. Apps kan ada.
Retis dan bodoh berpisah tiada
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
esbok replied at 26-2-2021 02:35 PM
Check online skang. tak yah tunggu paper tu.

3 bulan takde sampai, aku check online. Kang tengah  ...

Haaa..smlm tiba2 je xde air kt rumah ai..mujur laa last week tergerak hati nak simpan air..xlama tu ada balik..ai cek tgk ada paip pecah n buat kerja pembaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:11 PM | Show all posts
epal21 replied at 26-2-2021 01:17 PM
Dah kenapa tanya netizen? Tanyalah laki tu dulu? Takkanlah dia tak boleh hantar staff settlekan. Tak ...

kann.. pelik je cam takde org paling dekat dia nak tanya sebelum netizen. nie hal rumah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:11 PM | Show all posts
syabas ni bil tak sampai rm100 pn dia akan potong..dia tak bg surat merah pn..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols nie mmg selalu nmpk busy x berkesudahan. Kdg2 mcm ibu tunggal pon iye jugak
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:14 PM | Show all posts
tengok bill online tak bolehkahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:15 PM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 26-2-2021 04:16 PM
de_ikea replied at 26-2-2021 03:10 PM
Kalo iols malu nak upload isu mcm ni.

Rasa iols common sense je. Kalau pakai air, mestilah ko ke ...

kan... komitmen bayar tiap2 bulan kot.
takkan nak tunggu bil jugak. kalau tak sampai pun, bayar je la amount average biasa bayar sebelum2 ni.
lebihkan sikit pun ape salahnya. bukan hilang pun amount tu. Lepas tu baru check call hotline ke ape tanya.
orang tua umur 75 pun boleh gagahi pi pejabat air selangor tanya sbb risau bulan lepas tak dapat bil...
zarina yg sihat walafiat boleh jual pulut dan ade suami hanya mampu nangis je ke?
tak habis2 nak special treatment retis ni.
Segala bende nak melalak kat socmed walaupun salah sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:26 PM | Show all posts
zeetot replied at 26-2-2021 03:57 PM
Orang kita ni tau download ig fb je. Kemudahan2 lain tak reti. Takut nak guna ewallet segala ni. P ...

kalo warga platinum 70 ke atas meols tolerate lagi la..
tak semua senior citizen ni celik IT...
tapi yg set2 retis umur masih consider muda ni... alahaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kenape tak direct tanye dgn air selangor je dr upload kt ig? kalau nk create awareness pun, bkn ke mmg majoriti skrg pki online apps?

bile bill utiliti tak muncul sebulan, iols akan rase gelisah. kalau dulu call ajela customer sv tanye kenape dan brp bill terkini. skrg lg mudah check dgn apps je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:47 PM | Show all posts
aku yg miskin and xpandai video2 ni pom reti download apps ..tiap2 bulan cek bil air kat hp..menipu la ckp x pandai sgt..alasan
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko dok update IG boleh pulak.
Smartphone ada tapi yg guna tu tak smart mana.

Orang panggil retis,  maroh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:52 PM | Show all posts
Walau zarina ni nampak muda tapi tak dinafikan ramai jer yg usia macam ni mmg tak berapa up to date dgn perubahan semasa...terutamanya yg berkaitan teknologi.... akak pernah jumpa yg takut nak guna online banking....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 tiri dah besar knp x tanya je kat anak tiri tu? Ni gaya mcm nk minta simpati ujung2 nampak bodoh..patutlah masa muda dulu kena tipu dengan gmb bogel..#xdeduitnakbelipencukurke
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:55 PM | Show all posts
makcik aku org kg, sekolah pun takde, harta benda pun takde, apalagi kenal dunia sosial media ni. tapi kalau 2 bulan bil air tak sampai, dia g bayar je kat pejabat air nun, takut bil terbang nanti silap2 kena potong air katadia. mungkin kak pulut kuning ni fefeeling bil tak sampai2 air dia free dah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat bil so takyah bayar

Ramai jer mentaliti camni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 26-2-2021 04:52 PM
Walau zarina ni nampak muda tapi tak dinafikan ramai jer yg usia macam ni mmg tak berapa up to date  ...

Macam ayah iols lah ni. Takut sangat guna online banking. Mohon online bpn dgn bpr pon taknak. Takut kena scam katenye. Kalau beli barang go shop pon, sanggup dia bayar COD.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list