Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13226
View
147
Reply

"Saya Bukan Pandai Sangat, Nangis Je La" - Zarina Zainuddin Kesal Air Dipotong

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Meroyan x sepadan laki datuk seri...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa isu air kena potong pon kena luahkan kat social media ke?? {:yameteh{:yameteh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix: kayo pun bayar bil air bulan2 ke ? iols yg marhaen ni pun sekali bayo bil air rm300 terus utk setahun... itu pun kadg ada balance carry forward smpi k ...

Oh buat mcm tu ke?. Tk rasa rugi ke?. Nak bagi duit lebih bagi dorang pakai dulu. Tpi mcm okay gak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:06 PM | Show all posts
beriya merempan salahkan air selangor. padahal salah sendiri. dah bil x sampai ko hora hore ke.. tak tanya syabas ke amik inisaitif bayar je melalui apps anggaran bil ko

ko ingat ko retis.. semua nk simpati.. looo everybody struggling lah sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap..jap..laki die watpe eh? Paling2 dak pn api air laki tolong byr la. Dh jd mcm ni mesti la helo laki dlu,bukan up tnye netizen. Konfius jap.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo iols malu nak upload isu mcm ni.

Rasa iols common sense je. Kalau pakai air, mestilah ko kena bayar air. Kalau tak de bill, mestilah cari. Kalau tak tahu, mestilah tanya. Kalau tak bayar, mestilah potong. Bukan sebulan tak bayar, terus potong kan.

Kak zz, jgn tunjuk sgt bab tak berapa cerdik. Boleh aje up kat ig tanya, mcmna nak bayar bil air jika bil tak terima. Ramai aje yg sudi beritahu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
skrg ni masuk bod gosip byk cerita kebodohan retis je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:16 PM | Show all posts
herrkk ellehhh....

benda ni nak posting kat socmed seolah2 jd victim.

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:18 PM | Show all posts
Bekalan air kena potong tnyalah AIR SELANGOR..ambil tipon n tit tot tit tot tnya terus ...bukan merempan kat mediasocial...apa2 pun moga dipermudahkan ye utk kak zarina..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nye....bil air lah yg paling murah antara bil2 lain dan lambat kena potong. Kalau tu pun tak reti nak manage tak tau lah nak cakap apa. Astro n internet kalau lambat bayar kena bar terus yg tu tau pulak byr on time. Artis2 tolong lah cerdik sikit....kalau nak marketing product pun biar lah bijak n relevant.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:30 PM | Show all posts
Dah acik guna air tu tetiap hari. Lepastu bil takder, acik buat tak tau jer ker? Takder inisiatif nak bayar. Biar jer selagi takder bil, maksudnya air tu percuma gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:32 PM | Show all posts
hari2 pakai air pun, nak tunggu bill datang baru nak bayar ke? tetiap bulan consistent bayar 20/30 hinggit pun susah? lagipun orang sekarang check kat app or email je... nak kata buta IT, main IG pulak
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:34 PM | Show all posts
sejenis memohon simpati
kalau dah 2 bulan tak dpt bill ayo tu pegi lah check
ke sengaja tunggu kena potong supaya ada modal merempan di socmed?

donlod la segala mak nenek apps
tu pun nak kena ajar
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko dok zaman bile ni.. .. Org sume pakai apps skrg... Baik ko ajar si azal tu donlod apps utiliti. Kalau dah berbulan x sampai bill... Takkan buat tak tau je... Tu pon nk kene ajar. Kalau rekod anak tgh mengamuk pukul2 pandai plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 26-2-2021 02:30 PM
Apa fungsi suami?
Dah semua beban ke bahu bini, jaga anak2 autism, meniaga lagi, bil air/api pun bi ...

aku rsa madu lg byk duit dr laki....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo kau ni acik.

Jangan tunjuk ketidakpandaian itu.

Sedeh.

Online je sudah. Iols download syabas, tnb, indah water. Semua monitor situ. Cukup bulan bayar.

Nak cepat jompay. Kalau malas nak bayar thru apps tu.

Air iols sebulan fixed rm6 jewww. Hikhik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
arm_band replied at 26-2-2021 03:32 PM
hari2 pakai air pun, nak tunggu bill datang baru nak bayar ke? tetiap bulan consistent bayar 20/30 h ...

Orang kita ni tau download ig fb je. Kemudahan2 lain tak reti. Takut nak guna ewallet segala ni. Padahal semua hujung jari.


Bil air api loji.
Parking kat shop lot.

Ni gigih lah nak gores2 beli kupon segala.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:58 PM | Show all posts
bukan nak bayar bill kena ada no rujukan bil ke?

aku pun tak berapa pandai macam zz juga..bayar kat m2u dia minta no ref bil.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni suka post nak tarik simpati orang.
Bil air kalau dah kena potong tu mesti lebih 3 bulan x bayar.
Masa nak bayar bil2 yg lain, takkan tak teringat kat bil air? Kalau xde bil, patutnya tau lah nak buat apa. Bukan tunggu jer...
Biasa org bayo bil, mmg buat sekali dgn segala mala bil yg ada.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shailyvelera replied at 26-2-2021 02:18 PM
nak tunggu bill sampai baru nk byr mmg xdelah nmpknya....aku bayar je bill sampai ke tidak..yg penti ...

Kannn
Utility bill ni tak perlu nak tunggu
sampai bill
bayar je.  Agak2 la brp sebulan
penggunaan
rumah i ni bil api & air
bukan i yg berhutang dgn dorang
tapi dorang yg berhutang
sebab selalu terlebih byr
lagi pun skrg ni boleh monitor
melalui online je
download je apps
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list