Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
870
View
13
Reply

Tabiat Tidur Lewat Selepas Jam 11 Malam Akan Buat Anda Cepat Tua

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-2-2021 12:23 PM | Show all posts |Read mode
Tabiat Tidur Lewat Selepas Jam 11 Malam Akan Buat Anda Cepat Tua

Walaupun purata waktu tidur manusia adalah berbeza bagi setiap individu, namun secara kasarnya manusia memerlukan tujuh jam waktu tidur agar dapat menjalankan aktiviti siang dengan baik.

Untuk kanak-kanak pula mereka mungkin memerlukan lebih waktu tidur berbanding orang dewasa.

Walaupun begiti banyak faktor masakini, antaranya kesibukan kerja atau jadual kerja yang tidak tetap serta komitmen terhadap perkara lain boleh membuatkan seseorang itu sibuk sehingga kurang menjaga waktu tidurnya samaada terlewat tidur atau kurang waktu tidurnya.






Ini secara tidak langsung akan menyebabkan kulit anda kelihatan tua dan kusam seterusnya mempercepatkan penuaan wajah.

Adakah anda sanggup??

Mestilah tak bukan? Jadi ingat untuk elakkan perkara ini terjadi dan mempunyai kulit yang cantik dan berseri pastikan anda tidur awal sebelum jam 11 malam ok?

Kekal sihat dan kekal cantik!

SOURCE: SHAPE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-2-2021 12:28 PM | Show all posts
Deja vu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoyo. Den la tu. Mmg tgh nk tukar habit ni tp adeh, susah betul. Padahal sblm ni boleh je tido by 10pm
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu la iols tdo sblm pkul 11..mkn sblm pkul 7 mlm..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 01:17 PM | Show all posts
nak tido skrg ni pun boleh.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 01:19 PM | Show all posts
hmm...start anak sekolah ni akan tido awal and bangun awal untuk kekal awet muda
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tak dapat nak tidur awal banyak tanggungjawab yg perlu dibuat

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 03:55 PM | Show all posts
kaoru44 replied at 25-2-2021 12:39 PM
Sbb tu la iols tdo sblm pkul 11..mkn sblm pkul 7 mlm..

iols pun dinner sblm 7 tp nk tido sblm 11 rasa mcm rugi sbb between 9:30am(lepas layan anak kerja sekolah ngaji semua) baru la dpt me time tgk k drama...so selalu cover 2 episodes pun jd la terlajak juga sampai dkt2 12 kekadang

padanla dh start aging kulitku
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 25-2-2021 03:55 PM
iols pun dinner sblm 7 tp nk tido sblm 11 rasa mcm rugi sbb between 9:30am(lepas layan anak kerja  ...

thats the thing.. habis ajar anak pukul 9, then baru nak rehat tgk tv ke apa.. hmmm kena sacrifice la or adjust
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 25-2-2021 03:55 PM
iols pun dinner sblm 7 tp nk tido sblm 11 rasa mcm rugi sbb between 9:30am(lepas layan anak kerja  ...

Haha..xpe la..kdg2 tdo lmbt xsalah pun..pkul 12 ok lg..
I slalu hari mnggu lmbt jgk tdo..rugi plak tdo awal2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 09:25 AM | Show all posts
adila39 replied at 25-2-2021 07:16 PM
thats the thing.. habis ajar anak pukul 9, then baru nak rehat tgk tv ke apa.. hmmm kena sacrifice ...

yea lor
some people priority diri sendiri, some people priority tido + cantik, some people priority anak...gitu la...to each its own
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak... Dah pukul 11 ni. Baru nak tulis journal.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
So much for nk tido awal. Dah 1.37am ni, dok berporem lg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:51 AM | Show all posts
Scheherazade replied at 27-2-2021 12:37 AM
So much for nk tido awal. Dah 1.37am ni, dok berporem lg.

bangun sahur...lari dah aturan tido gak...sambil jawab forem ni....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list