Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2405
View
44
Reply

[Tempatan] Rakyat Malaysia kini boleh daftar terima vaksin Covid-19

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 05:14 PM | Show all posts |Read mode
Rakyat Malaysia kini boleh daftar terima vaksin Covid-19

https://www.malaysiakini.com/news/564031

Diterbitkan 23 Feb 2021, 3:32 pm
Dikemaskini 3:40 pm



Rakyat Malaysia kini boleh mendaftarkan untuk mendapatkan suntikan vaksin Covid-19 di aplikasi MySejahtera.

Pendaftaran untuk mendapat vaksin disediakan di kedua-dua aplikasi versi iOS dan Android.

Namun, pengguna perlu mengemas kini atau memuatnaik aplikasi MySejahtera sebelum boleh berbuat demikian.

Setelah menekan butang vaksinasi, ia akan meminta anda mengesahkan nama dan nombor MyKad anda.


Selepas disahkan, anda akan dimaklumkan bahawa program imunisasi Covid-19 nasional kini di peringkat Fasa 1 yang disediakan untuk barisan hadapan.

Ia menambah bahawa anda akan diberitahu ketika fasa berikutnya bermula.

Walau bagaimanapun, anda boleh mengisi borang tinjauan untuk memberikan butiran tambahan untuk pendaftaran anda.



Tinjauan akan menyoal jika anda berminat untuk menerima vaksin, sama ada mempunyai sejarah penyakit atau tidak dan jika anda adalah orang kurang upaya yang berdaftar dengan Jabatan Kebajikan.

Ia juga meminta tempat kediaman anda.

Fasa 1 dari Feb hingga April 2021 adalah untuk kumpulan petugas barisan hadapan, pegawai penguatkuasa, wakil rakyat dan guru-guru berisiko tinggi yang melibatkan 500,000 orang.



Fasa 2 pula akan dijalankan mulai April hingga Ogos dan ini membabitkan kumpulan warga emas berumur 65 tahun ke atas, golongan berisiko tinggi serta orang kurang upaya melibatkan 9.4 juta orang.



Fasa 3 adalah dari Mei 2021 hingga Feb 2022 untuk penduduk di Malaysia berumur 18 tahun ke atas - warganegara dan bukan warganegara - dengan sasaran lebih 13.7 juta orang.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mak oii setahun kne tunggu vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 06:35 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 23-2-2021 06:36 PM

hero2 vaksin dalam forum ni bila nak register?
ada sorang mod tu sama beriyer iyer semangat nyer

register cepat, share sekali pengalaman dalam forum nih.
jangan jadi hipokrit tunggu orang lain kena cocok dulu  

bagi orang2 yang "anti vaksin" ni konfiden yg vaksin ni safe n secure

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 07:09 PM | Show all posts
iols xde install scan trus masuk web je
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak daftarkan parents camne? Diorg tak ada smartphone.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah vaccine boleh travel overseas kan? Tazzabar......
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiols dah register
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai yang dah register ke...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu fasa 5
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Confirm kn id profile je dlu...pastu yes or no tu pastu suh tggu je pn.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:25 PM | Show all posts
Saya alergik kpd ubat yg ada parasitemol spt ponstan, asprin dn  panadol.  Kalau ambik ubat trs, bibir bengkak menebal, juga kawasan sekeliling mata  ikut bengkak sama.  Dulu bila jadi alahan begitu,  cepat2 saya minum air kelapa.  Sejak drp itu saya tak pernah ambil ubat2an  itu.  No more  panadol for my headache for I amalkan zikir dn urut kepala pakai minyak kapak. Alhamdulillah.... mujarab
BTW  tak ape ke ambik vaksin covid  ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 23-2-2021 06:35 PM
hero2 vaksin dalam forum ni bila nak register?
ada sorang mod tu sama beriyer iyer semangat nyer :l ...

Mencicit lari masok utan la provaxxers tu sume..  Kah2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah daftar...
Mesti antivaks tak suka dgn aku .. maklumlah.. menyokong agenda dajjal
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:39 PM | Show all posts
aku yg takut2 ni pun daftar je lah..dah laki aku bising2 suruh daftar..tak mati dia ckp...harap2 aku fasa ke 3 hujung2...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:44 PM | Show all posts
Dah register.  Fasa 2
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 23-2-2021 09:39 PM
aku yg takut2 ni pun daftar je lah..dah laki aku bising2 suruh daftar..tak mati dia ckp...harap2 aku ...

Laki kau tu ade daftar sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ak dah dftar...xlarat dah nk pkai mask pi mai..semak..in shaa Allah xdak pa aih...bjuta org dah vax aih...klau nk mati,mati la jugak...tgh berak pun leh mati
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols alah ibuprofen..kalau ambik confirm muka bengkak2 mcm alien..sampai nepal tempt kje iols ckp mcm old man..mcm mn nk declare ada alahan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 08:01 AM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 23-2-2021 09:47 PM
Laki kau tu ade daftar sekali?

ada la..................
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
side effects walaupon peratusan rendah menakutkan...kalau mati terus ok la. kalau kena stroke terlantar atas katil.berak kat pempers.ahli keluarga merungut
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list