Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1341
View
16
Reply

Baru Usia 3 Tahun, Mila Jirin Dipuji-Puji Didik Anak Ambil Wuduk Dan Solat

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 04:36 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin ada berkongsi satu rakaman video di laman media sosial Instagram miliknya.


Menerusi entri tersebut, kelihatan penyanyi lagu Persis Mutiara ini sedang mendidik anak tunggalnya untuk cara untuk mengambil wuduk.


Jom SOLAT Jom MENUJU KEJAYAAN, tulisnya ringkas.




  



Meninjau di ruangan komen, rata-rata peminat memberi reaksi positif terhadap perkongsian penyanyi berusia 33 tahun itu.


Mila atau nama sebenarnya Nursyarmila Jirin, mendirikan rumah tangga bersama Isz Mustapha pada November 2015.




Foto: IG




Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Mohd Arif Zikri yang kini berusia 3 tahun. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 05:08 PM | Show all posts
ok tahniah           
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu nak buat ibadah ni
semua kena rahsiakan
jgn di tunjuk2
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus ajar anak dr kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Asdira at 23-2-2021 09:34 PM
adelea: sbb tu nak buat ibadah ni semua kena rahsiakan jgn di tunjuk2


Betul tu..ibadah jgn dipamer2 kan..
kang klu ada yg ckp riak, marah pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
baguslah.. yg elok kite puji je lah..  
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedang didik anak untuk jadi teroris ke dek mila jirin oiiiii?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:44 PM | Show all posts
adelea replied at 23-2-2021 05:15 PM
sbb tu nak buat ibadah ni
semua kena rahsiakan
jgn di tunjuk2

Mila hanya mencontohkan satu hal yg baik, mengajar dn mendidik anak seawal dini seumpama melentur sedari rebung. Sesuatu yg boleh menjadi contoh kpd ibu2 yg lain. Perkara sebegini sering terlepas pandang oleh ibu2 yg selalu sibuk, sibuk dgn pejabat, bisnis, aktiviti  dn menganggap kalau kanak2 lebih baik dia menjalani kehidupan kanak2nya. Tak salah memperkenalkan anak sekecil itu dgn sejadah dn solat yg harus diawali dgn mengambil wuduk. Sesuatu yg diawali dgn Bismillah, InsyaAllah akan berakhir dgn Alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 23-2-2021 10:09 PM
nolya replied at 23-2-2021 09:44 PM
Mila hanya mencontohkan satu hal yg baik, mengajar dn mendidik anak seawal dini seumpama melentur  ...


sbb tu la kena paham , baik x semestinya halal

mungkin u je kot yg x ajar anak you dari kecik , seawal 2-3 tahun kenali allah dan ibadah ...


semua ibu buat je ..
or dlm minda you org lain tak buat
bagus mila tunjuk ...
sebenarnya tak

u kena paham
ada perkara yg baik, tak semestinya semua kena halalkan

klu macam tu baik ko rakam je live ko tgh solat ..
kan baik tunjuk kat orang ko solat ..
gitu konsep dia



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdira replied at 23-2-2021 09:04 PM
Betul tu..ibadah jgn dipamer2 kan..
kang klu ada yg ckp riak, marah pulak..

kan ...
bagus ajar anak dr kecik ...
tapi x payah la ko bagi tau satu dunia anak ko hebat .. duhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mende2 camni patut post kat group Riak apa hari ni?

Sana banyak tayang emas je patut korang meriak ngn ibadah korang, sedekah korang, berapa byk tip korang bg kat rider foodpanda/grab food
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 23-2-2021 10:07 PM
kan ...
bagus ajar anak dr kecik ...
tapi x payah la ko bagi tau satu dunia anak ko hebat .. d ...

hak alah.. die tnjuk bideo ank die amik wudhuk cmtu pon ko kate die nk tnjuk ank die hebat.. duhmak.. mengarut apelhh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
JalaEmas replied at 23-2-2021 10:36 PM
hak alah.. die tnjuk bideo ank die amik wudhuk cmtu pon ko kate die nk tnjuk ank die hebat.. duhma ...

aduhhh kau pulak , dah terbiasa budaya show  off  ker?
hati hati bila ckp , indirectly nak ckp anak dia hebat , klu tak hebat dia x post ...

aku dah kata bende baik x semestinya semua halal nak ko share ...
jap gi klu org komen puji2 anak dia apa dia  rasa ?

bangga ?
riak?
ujub?

niat tak halalkan cara ..  
niat ko baik supaya ibu ibu galakkan anak2 kenal allah, belajar ibadah dari kecik
tapi satgi org puji anak ko melambong2 , puji ko ibu cth , x kan la xde sebesar zarah pon rasa riak.... ..

sbb tu la bende bende macam ni , baik tapi org x bagi post
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 23-2-2021 10:52 PM
aduhhh kau pulak , dah terbiasa budaya show  off  ker?
hati hati bila ckp , indirectly nak ckp a ...

halah2.. yela2.. ko jelah yg tahu hati org..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 11:07 AM | Show all posts
Dlu Mila Jirin ni pun prnh kna hentam dgn Kpoppers kat Msia, dh lama bnda ni, tringat lgi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak anak sama comel.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok Mila, jangan pulak ajar anak apa ko buat dedulu, masa kena tuduh dulu tapi mematey tak ngaku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list