Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8092
View
83
Reply

[Tempatan] Netizen Tak Puas Hati, segrombolan Influencers Didakwa Rentas Negeri Pergi Majlis Kahwin Rakan

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
sejak semalam hangat diperkatakan di media sosial apabila netizen meluahkan rasa bengang apabila mendakwa sekumpulan influencers berkongsikan foto menghadiri majlis perkahwinan rakan di Kelantan.

Malah, influencer berkenaan turut memuat naik gambar bersama pengantin di media sosial masing-masing

Sementara itu, ruangan komen Instagram influencer-influencer berkenaan dihujani kecaman netizen yang turut memerli mereka menggunakan cable apa sehingga boleh rentas negeri.
IMG_20210223_010233.jpg
IMG_20210223_010250.jpg
IMG_20210223_010442.jpg
IMG_20210223_010008.jpg

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pihak 'berkaitan/berkenaan'...tolong jawab......
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Influencer? Kenapa aku tak kenal & tak terinfluenced oleh dorang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry...tak kenal..not influenced enuf..n apa y bt dia dipanggil as influencer yee?kredibiliti xde,kalau setakat bt video tiktok goyang2 cacat,flex harta hasil produk timbang kilo,review produk mengarut,dats not an influencer..dats what i called stupid people. Sekian royanan aiolzs..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kena ada org report
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia beri alsan apa kt polis smpai blh rentas negeri..? iols aritu nk pegi temujnji doc pon kena soal mcm2 walaupun urusan penting.. Ni sesenang je blh rentas negeri smta2 benda xpenting mcm ni. Double standard betoii ni.. aiolss lgsg xkenaii so called influencer nie.. so influenza lagii layakk gelarannyaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka macam bughit
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kenal yg laki tu pasal ada thread dia kat gossip personaliti media
Retis pun byk aku kenal kat forum ni jg
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 07:24 AM | Show all posts
Nak tahu depa ni apply merentas negeri atas alasan apa? tak alasan knduri ?

semalam bru aku nampak MKN angkut org  sebab tak pkai mask.. depa pakai baju biasa ja.. so aku harap depa sama tegas gkla bab rentas negeri nie..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:28 AM | Show all posts
mmg dabel stended..mentang2 la follower 1 JUTA...bukan ada kematian pon nak balik...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:29 AM | Show all posts
Alasan rentas apa pakai ni? Melawat kilang? Ada dasar kerja? Ada yg meninggal?
Wadehek?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
mesti guna alasan tipu ni rentas negeri. yg si ammar tu letak caption #gambarrayatahunlepas taktau la dia anggap pollowers sume bodo cam lembu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:46 AM | Show all posts
ala diorgkan ade business
so gune je la alasan nk g buat keje
ckup documentation slalunye g balai polis sain je
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 23-2-2021 08:37 AM
mesti guna alasan tipu ni rentas negeri. yg si ammar tu letak caption #gambarrayatahunlepas taktau l ...

dia tak tahu ke tahun lepas pun tak boleh rentas negeri time raya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 08:50 AM | Show all posts
ala kabel la tu.... ingat xde cable boleh lepas ker??
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Terlepas begitu sbb netizen sibuk dgn citer lain pulak.. netizen sila buat laporan polis
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Punyalah ramai meleis bodoh beli produk2 mereka ni semua. Yg bodoh dok nganga puji2 pompan2 diorang. Yg miskin pulak dok nganga tngok konon diorang kaya raya. Yg dok batak jd tololwers diorang. Meleis.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya perangai..dahla bodoh..tunjuk pulak..hak jantan tu ada gosip gan elbirah dulu kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak berapa gemar tgk laki adira tu..

Tengok mcm budak tak matang je, jenis ada pangai gila2 yg iols meluat.
Sekali je penah tgk video dia dukung anak dia pastu acah2 masuk semak ke apatah nyaris anak tu nak jatuh.
Bini jerit gak marah tp tetap rakam bideo tu dan post kat socmed.
Rasa nak luku je kalau ada depan mata.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya yg ramai folow influencer ni..anak2 muda , mcm budak2 sekolah ja atau org yg byk masaaa sgt stalk sorg2 kat media sosial..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list