Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1561
View
21
Reply

[Dunia] Meoww hilang diculik,Pemilik pula kena scam

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-1-2021 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Bagi satu keluarga di Singapura, kehilangan kucing mereka, Homer, merupakan pengalaman yang sangat menyedihkan.

Kembali pada bulan Disember 2020, mereka memberitahu media sosial bahawa kucing mereka telah hilang sejak 3 Disember, dan sesiapa yang dapat mengembalikan kucing mereka akan mendapat hadiah wang tunai sebanyak S$3,000.

Dalam kejadian yang tidak diingini baru-baru ini, salah seorang ahli keluarga, Marissa Wong, mendakwa bahawa mereka ditipu oleh S$300 oleh seseorang yang mengaku telah menemui kucing mereka.

Dia memuat naik tangkapan skrin perbualan WhatsApp antara kakaknya dan penipu yang dikatakan di kumpulan Facebook Singapore Missing Cats pada 23 Januari.




Seseorang mengaku telah menemui kucing di Bedok

Menurut tangkapan skrin yang dikongsi, seseorang dengan nama Melissa telah menghantar SMS kepada Wong pada malam 21 Januari mendakwa telah menjumpai kucing mereka.

Orang itu mengatakan bahawa kucing itu dijemput oleh rakannya di dalam van, dan kini berada di rumah rakan mereka.

Wong meminta lebih banyak maklumat, tetapi diberitahu untuk membayar S$1,000 terlebih dahulu sebelum dia akan menghantar alamatnya.

Saudara Wong meminta bukti bahawa memang kucing mereka.

Berunding jumlah yang perlu dibayar terlebih dahulu

Wong diberitahu untuk bertemu dengan seseorang pada keesokan harinya pada pukul 7:30 pagi, tetapi harus memindahkan sebahagian wang (S $ 1,000, tepat) terlebih dahulu.

Sekiranya bukan kucing anda, saya akan membayar anda S $ 1,000 lagi, kata orang itu. Orang itu juga mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai niat untuk berbohong.

Tidak ada yang muncul di tempat pertemuan
Akhirnya, mereka memutuskan untuk memindahkan S $ 300 kepada orang itu sebelum mengatur pertemuan di Bedok pada keesokan harinya.

Dalam catatan Facebook, dia menjelaskan bahawa mereka memutuskan untuk memindahkan S $ 300 kerana mereka takut bahawa orang itu akan melarikan diri dengan Homer, dan ingin meyakinkan orang itu bahawa mereka ikhlas mengenai hadiah wang tunai.

Bagaimanapun tiada siapa yang muncul dan laporan polis telah dibuat.
https://mothership.sg/2021/01/missing-cat-scam-reward-homer/

IMG_20210127_013302.jpg
IMG_20210127_013600.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-1-2021 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Gemuk nye homer.. perut dh nk bergesel dgn tanah

Semoga dijumpai dgn selamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya siap lowered perut. Tapi kalau dah kena kidnap mcm gelap harapan utk dpt balik unless cash reward tu tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian meow. Hrap baik2 aje khidupan dia di luar sana
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Bolatnyaaa.. Geram aku.. Huhu.. Teringat oyen aku yg kena curi
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni boolat ka obes?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 27-1-2021 02:14 AM
Comelnya siap lowered perut. Tapi kalau dah kena kidnap mcm gelap harapan utk dpt balik unless cash  ...

Mula mula mgkin nak rewarf.. ujung ujung rass sayang la plk kot.. so terus jaga sigomok tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:38 AM | Show all posts
chonky betul ko meow

haha tak semena teringat jefridin and the siglap 5
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul la diculik, harap jaga la leklok
Npk sgt kucing ni terjaga elok
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa bendanya chonky tu? Choki-choki?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 10:25 AM | Show all posts
Aduhai ler mok haru biru dah mak keo cari kemana menghilang sampai kena scam.  Harap ada yang jujur nak pulangkan si mok ni pada maknya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-1-2021 05:36 AM
Ni boolat ka obes?

obese. kucing aku tak segedempol ni pon vet dah suruh diet yg menculik tu pon alahai gigihnya kau culik kucing kg. gi je la kutip kat pasar. vaksin mandulkan bagi makan sedap2 bammm gemokk
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:49 PM | Show all posts
comelnyaaa... tuannya mesti sayang teramat ni...
tapi kesian tuan kena scam pulak yer... sanggup transfer $3000

tapi kat sana sikit je ni selalunya kan?...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga homer dapat kembali ke pangkuan keluarganya ngan selamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga homer dapat kembali ke pangkuan keluarganya ngan selamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pulanglah Homer... kesian tuan mu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:48 PM | Show all posts
obesenyehhh kucing ni..btw aku rindu kat kucing aku kt uma mak aku sne..da brape bulan xbalik johor seb bek la makin membulat dak tu mak aku bela..dari jauh ni aku mampu kirim RC je la tiap2 bulan biar dia ingat kt tuan dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai kesian tuan Homer...mesti susah hati mengenangkan makan minum Homer camner...moga Homer dpt pulang ke rmh dgn kadar segera...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 04:43 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 27-1-2021 12:35 PM
obese. kucing aku tak segedempol ni pon vet dah suruh diet  yg menculik tu pon alahai gigihnya k ...

huish.. kecian kena diet... tak pe la.. utk kesihatan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 27-1-2021 09:48 AM
Apa bendanya chonky tu? Choki-choki?


Gemok.. Biasanya owner pet panggil pet depa chonky..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list