Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1897
View
14
Reply

Azan Subuh Bawa Berita Tak Diduga, Faizal Tahir Kematian Kuda Kesayangan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-1-2021 09:14 AM | Show all posts |Read mode
Ramai sedia maklum mengenai minat penyanyi Faizal Tahir terhadap hobi menunggang kuda. Malah, penyanyi lagu Gemuruh itu juga memiliki seekor kuda peliharaan peribadi.


Namun, berita duka diumumkan penyanyi itu apabila kuda kesayangannya mati.




Kredit foto: IG FT




Dia mengumumkan mengenai perkara itu menerusi akaun Instagramnnya untuk pengetahuan peminat.


Menurut Faizal, dia mengetahui mengenai pemergian kudanya itu sekitar waktu subuh semalam.


Meninjau ruangan komen, rata-rata peminat dan pengikut media sosial tampil mengucapkan takziah dan turut berkongsikan pengalaman masing-masing mengenai kehilangan haiwan kesayangan.


  



  



Terdahulu, Faizal membeli seekor kuda sekitar tahun lalu kerana terbit minat yang mendalam dalam sukan berkuda.


Sering memuat naik video dan foto bersama haiwan kesayangannya itu, Faizal juga sering membawa anak-anaknya meluangkan masa bersama kuda yang diberi nama Jibril itu.




Sumber: BeautifulNara

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-1-2021 10:03 AM | Show all posts
meols sedih tgk smlm vid ni. rasa mcm baru jer meols rasa koolnya ada kuda lps tgk vid FT main dgn kuda dia aritu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 10:27 AM | Show all posts
Salam takziah FT...sedih tau bila pet kita mati...semlm pun kucing kaka mati diserang anjing liar
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 10:34 AM | Show all posts
Meols pn turut bersedih bergenang airmata melihatnya
Ai is kenotttttt
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 10:36 AM | Show all posts
sedih ooo bila pet kesayangan mati..
Iols xmampu nak tengok video tu. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 11:35 AM | Show all posts
Kuda ni mmg susah nak bela..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 11:36 AM | Show all posts
sedihnya.. baru je aritu kat interview dia kata dia dah lama tak lawat kuda dia.. kena lawat selalu sebab nanti kuda dia merajuk n buat taktau kat dia.. kuda pun ada emosi katanya..sekali mati la pulek
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 11:53 AM | Show all posts
kucing i nama nina, masa dia mati i ada dengan dia. menangis i tengok dia. sedih. sampai sekrang terasa sedih bila teringat saat pemergian nina.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala sedihnya aa..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
iols seram tengok founder.produk pregnant 7 bln yg jatuh dr kuda tu.bingai betul bole plak.dia justify menunggang kuda tu sunah. betul la sunah tp time mengandung 7 bulan naik kuda terhentak2
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokok penah naik kuda...1st n last....takut btol...

Takziah kpd tuan kuda....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru setaun beli dah meninggal sedihnyer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga rohnya dicucuri rahmat
semasa hayatnya, dia rajin solat berjemaah dan hormat orang tua dan rajin bersedekah
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
akak penah ya tgk bideo FT ni
tebaaallll gila batang heshe..takut dan seriau akak dibuatnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 07:59 PM | Show all posts
mati sakit apa.....
bukan ke kuda binatang paling susah sakit hence ada ayat as healthy as horses
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list