Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
797
View
18
Reply

Setuju Tak Divaksin Untuk Cegah COVID-19?

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2021 11:20 PM | Show all posts |Read mode



Vaksin akan tiba di negara kita dalam bulan Febuari dan dibekalkan kepada hampir 80% rakyat Malaysia pada tahun ini. Ada yang bersetuju divaksin dan ada disebaliknya.

Berikan sebab2 kenapa setuju dan tak setuju?
Single Polls, Total 32 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-1-2021 11:23 PM | Show all posts
ok je         
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 11:23 PM | Show all posts
terus terang aku tak nak. jadi tolong jangan paksa
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:23 AM | Show all posts
Setuju...          .
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku bukan antivaksin. Tapi vaksin covid ni kalau dah terbukti selamat utk ambik, baru aku berani
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 02:11 AM | Show all posts
stuju or tak stuju tetap kena amik klau nk pi travel once border dh d buka in future.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
amik je la kot..
sbb at least kne 70% malaysian vaccinated, xkan nak suro yg tua or kanak2 pla kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 05:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je... tapi bukan waktu terdekat.. sbb risau masih ada coz i ada alahan makanan takut vaksin tak sesuai ngan diri ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 08:47 AM | Show all posts
I setuju divaksin dan i setuju kalau kkm usulkan kepada kerajaan buat yang tak setuju divaksin mereka wajib mengenakan ppe ketika keluar beriadah dan ketika berurusan dengan orang ramai thank you
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sangat sangat setuju!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 14-1-2021 11:08 AM

Lepas mamat ni dgn all his team including WHO hamek secara live baru kaka join the bandwagon.
IMG_20210114_110358.JPG

u die i die gittew

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat ke? Long term effect?
Da nm cmpny. Ada ke cmpny kata brg dia x bgs, ada bnyk masalah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mopiko replied at 13-1-2021 11:23 PM
terus terang aku tak nak. jadi tolong jangan paksa

Same. Selama ni i pernah struggle dgn suatu sakit fizikal selama 10 tahun.

Sejujurnya i x sanggup nk hadap ape kejadah lg sakit serius dlm jangka masa pjg. Tlg laaa....Enough is enough.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 14-1-2021 12:33 AM
Aku bukan antivaksin. Tapi vaksin covid ni kalau dah terbukti selamat utk ambik, baru aku berani

Sama la dgn aku. Da la aku allergic ubat
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 14-1-2021 11:07 AM
Lepas mamat ni dgn all his team including WHO hamek secara live baru kaka join the bandwagon.



Kenapa dia taknak amik vaksin yg company dia buat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
lilac85 replied at 14-1-2021 06:08 PM
Kenapa dia taknak amik vaksin yg company dia buat.

Ntahla..dia siap jual shares company dia yang tgh buat duit tu.. Gila mungkin hehee
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 03:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada insurance tak vaksin ni?
Pesakit asma macam aku ni kena ambik gak ker?
Boleh tolak tak ? (Bukan antivaksin)
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat masa ni aku tak setuju lagi, sebab aku nak tengok orang lain suntik dulu, nak tengok gejala dan kesan nya kalau dah suntik vaksin2 tu. Tak berani den nak ambil risiko tinggi pertaruhkan nyawa sendiri, kang tak pasal2 jadi sawan atau mati muda.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
-electrifying- replied at 14-1-2021 02:11 AM
stuju or tak stuju tetap kena amik klau nk pi travel once border dh d buka in future.

Nasib la aku tak minta sangat travel2 ni. Lgpun aku dah serik naik kapal terbang. Dengar berita kapal terbang terhempas buat aku jadi fobia. Kalau ada pun aku nak naik time pergi haji. Yang lain tu sori.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list