Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1754
View
18
Reply

Brek Motosikal Mahal Kena Curi, Aliff Satar Mohon Pencuri Bertaubat

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2020 11:08 AM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Aliff Satar kecewa komponen brek motosikalnya dicuri di parkir kondominium tempat tinggalnya.


Penyanyi dan pelakon ini meluahkan kekecewaannya selepas sistem brek pada motosikal model BMW S1000RR itu lesap!


  



Dia juga sempat mendoakan agar pencuri tersebut segera bertaubat.


"Nak pesan, curi barang orang berdosa. Jangan main-main dengan doa orang teraniaya.

"arkir dekat kondominium sendiri, motor ada tapi brek tak ada. (Pencuri) potong 'brake harness' dan 'brake calipers'.

"Kalau sesiapa kenal ada orang buat kerja macam ini, nasihatkan dia dan suruh dia bertaubat dan minta maaf dengan orang yang dia aniaya," tulisnya di Instagram.


  



Namun dalam masa yang sama Aliff reda.


"Allah nak gantikan dengan lebih baik, insyallah, doakan!" -CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-10-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm husband la naik moto kejap helmet la apa la..xpaham sejenis org suka susahkan hidup org lain ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun lepas kami balik kampung lama sikit, bila balik kl, tengok moto dah togel. Tinggal rangka je. Jahanam betul jenis pencuri macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi, skrg ni baru hangpa paham kot, pasai pa student2 or mat2 moto suka bawak moto naik lif simpan dalam rumah bila balik kg cuti? Bertahun lamanya depa kena kecam berperangai PPRT.. tapi tu la, biaq je kena kecam daripada melengung bawah flat tgk moto terbarai..
Part sakit hati bila moto kena rembat carburetor.. mostly RXZ & EX5.. lain-lain tu, kena rembat petrol, side mirror biasa la..
Lahanat punya pencuri..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 02:39 PM | Show all posts
najib888 replied at 17-10-2020 12:20 PM
Jadi, skrg ni baru hangpa paham kot, pasai pa student2 or mat2 moto suka bawak moto naik lif simpan  ...

haha...sokong hanya mat moto yg faham

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 02:53 PM | Show all posts
die potong ambik brek tangan kan tu...
condo alif duduk ni org luar bebas keluar masuk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:31 PM | Show all posts
sleepandream replied at 17-10-2020 02:53 PM
die potong ambik brek tangan kan tu...
condo alif duduk ni org luar bebas keluar masuk ke?

brek tangan nak buat apa murah je...
dorang amik brake caliper, contohnya brand brembo:-


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadok cctv kah kt parking tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke pencuri sengkek duduk kondo?samada org yg dikenali @ keje org dlm.iols dulu duduk apt.marhaen area usj pon tmpt parkir ada cctv.dah kita byr mahal2 maintenance fees
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu afdlin shauki pun pernah kena kann.. heols duk area gated ke? Pun boleh ada kes curi yer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah aliff.. moga Allah nak bagi yang lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aik bukan ke org luar xblh masuk
klu org dalam sekejap je dapat cctv ada
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
duit bnyak cari lah umah landed... duk kondo ni lah risiko walaupun konon bersecurity
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:10 AM | Show all posts
alif satar ni antara artist yg byk jadi brands ambassador product besar2 ya. payment mesti asyukkk, jadi ganti je la baru apadehal
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:25 AM | Show all posts
Ni kes org dalam yg punya kerja ...
Bukan semua yg duk kondo jenis bertamadun..
Kalau x tak ada la byk unit2 kondo kena pecah masuk...
Belum lagi jenis bunag sampah ke luar balcony
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
dlu ada org opis ada org tu  duduk pprt ..since ada kes moto curi kat area tu, dia sanggup bawak masuk moto dia ke rumah dia tingkat berbelas belas...tapi dia x dtg kerja sampai kene buang...alasan lift rosak x leh bawak moto turun....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2020 09:56 AM | Show all posts
Kerja budak2 dadah la ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2020 10:09 AM | Show all posts
woven11 replied at 18-10-2020 12:10 AM
alif satar ni antara artist yg byk jadi brands ambassador product besar2 ya. payment mesti asyukkk,  ...

Masalah dia bukan duit uols.
Tapi menyusahkan. Ingat senang nk baiki motor takde brek?
Nak bawak tak boleh, Kena sewa kereta/lori nk angkut workshop dan kena cari spareparts bagai yang belum tentu ori.
Nak upah org datang rumah bagai bukan senang ye. Keje2 moto rosak ni...makan masa..makan tenaga... otak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2020 12:05 PM | Show all posts
aku rasa sat lg boss BMW mesti simpati dgn dia... terus ganti dgn model yg lbh baru....

& blh buat iklan tag line;  
Motor mahal... tk dpt motor, dapat brek pun jadi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list