Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1172
View
27
Reply

[Gambar] Peraturan maut

[Copy link]

Author: TomyamPuteh    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-10-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Korang pernah tak dapat housemate atau ex housemate yg smpai ke tahap kena buat peraturan yg dahsyat - dahsyat?
IMG-20201011-WA0019.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-10-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada

Laki aku
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ahlisihircute at 16-10-2020 08:03 PM

Ada...adik lelaki aku..
pemalas yg amat....cawan sebiji pon x nak basuh
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:09 PM | Show all posts
good idea
boleh tempek kt pantry office
geng laki bancuh kopi/teh mug tinggai brsepah
geng pompuan pulak kena tlg basuh
tu belum lg jenis makan nasik lemak brbungkus tinggai mcm tu ja
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:15 PM | Show all posts
Inilah hasilnya "merajakan anak lelaki sejak dari kecil"   Nak basuh pinggan & cawan sendiri pun pemalas...  Letak je dlm sinki or tinggal je atas meja dgn harapan org pompuan tolong basuhkan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:16 PM | Show all posts
luluaurora replied at 16-10-2020 05:09 AM
good idea
boleh tempek kt pantry office
geng laki bancuh kopi/teh mug tinggai brsepah

Di rumah pun sure dorang mcm ni.. Tinggal je atas meja or di sinki...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aaammiiiinnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 08:31 PM | Show all posts
padris replied at 16-10-2020 08:16 PM
Di rumah pun sure dorang mcm ni.. Tinggal je atas meja or di sinki...

haaa kan
tak pun kt rumah kena ikut arahan bini
kt opis jd pemalas yakmattttt
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 01:05 PM | Show all posts
hukuman mati terus tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:03 PM | Show all posts
sometimes peringatan sarkastik camni la menjadi.
kalau tak buat gak, nampak sangat takde common sense and ada ciri2 manusia tak beruna
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat rumah aku siapa yg tinggalkan mug kotor kat sinki kena bayar rm1, pinggan kotor rm2 kat aku kalau aku yg kena basuhkan. Peraturan ni trpakai kpd semua ahli keluarga yg umur 5 tahun ke atas
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 16-10-2020 08:09 PM
good idea
boleh tempek kt pantry office
geng laki bancuh kopi/teh mug tinggai brsepah

Kat ofis, kalau pantry ada sisa atau bekas tak basuh, kami amik gambar dan post dalam grup official ofis...tapi dengan penuh hemah menegur. Kadang tu yang tak berapa nak berani upload, send gambar kat aku...sebab aku yang mulakan "budaya" tu... Hihihi

Alhamdulillah setakat ni memang berhasil. Si pelaku pun tak diketahui. Sebab nantinya pantry otomatik bersih dengan sendirinya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 16-10-2020 08:09 PM
good idea
boleh tempek kt pantry office
geng laki bancuh kopi/teh mug tinggai brsepah

Sampahnya perangai, kat office pun orang lain  kena jadi hamba dia, boss tak tegur ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
erm kalau tegur elok xjln gini je la kot diorg terasakan huhu alhamdulillah ayah iols rajin basuh pinggan dia,  dh biasakan abg n adik laki basuh pinggan sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
padris replied at 16-10-2020 08:15 PM
Inilah hasilnya "merajakan anak lelaki sejak dari kecil"   Nak basuh pinggan & cawan sendiri pun pem ...

x semestinya llaki. dulu pnh dpt hsemate ppuan umur dah pertengahan 40an.pengotor n pemalas. nk tegur naik segan sb tua berbelas thn dr iols. last skali x tahan iols halau secara reversed physiology
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 17-10-2020 06:27 PM
x semestinya llaki. dulu pnh dpt hsemate ppuan umur dah pertengahan 40an.pengotor n pemalas. nk te ...

U buat mcm mana tu? Mind to share?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 17-10-2020 04:13 PM
Kat rumah aku siapa yg tinggalkan mug kotor kat sinki kena bayar rm1, pinggan kotor rm2 kat aku kala ...

hahaha comel ja adik uols klu jd mangsa dendaan nk cari korek duit byr denda
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah dok seronok yg perempuan keluar ke main bergaya.. Tapi na'uzubillah min zalik.. Pinggan tu.. Aku tgk setahun tak basuh. Aku makan kedai saja hari  sebab malas nak sakit hati tlg cuci pinggan mangkuk yg digunakan tapi x reti basuh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 17-10-2020 06:28 PM
U buat mcm mana tu? Mind to share?

i ckp owner rmh nk balik rmh jd kena pindah. n i dh ada back up answer klu iols kantoi still stay situ.i nk ckp tetiba owner x jd nk amik balik
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu pentingnya didikan dari kecil basuh pinggan cawan sendiri, kemas tilam sendiri sebelum ke sekolah etc, bila dah besar nanti automatik dah jadi rutin. Takda la jadi biawak nak dilayan macam raja 24 jam.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list