Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3019
View
137
Reply

Jenama Sardin Kegemaran Anda

[Copy link]

Author: siputpepel       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-10-2020 12:07 PM | Show all posts |Read mode
Hi uols. Saja nak tanya uols suka makan sardin brand apa?

Saya tak gemar sangat makan sardin sejak-sejak viral sardin ada ulat hari tu.

sarding.JPG


Eww sangat kan. Fobia i tau.


Tapi kadang teringin jugak nak makan sandwich sardin atau sambal sardin. Terpaksa juga cari sardin. So far, saya berani beli sardin brand Adabi dan Ayam Brand sahaja sebab terjamin sikit kan. Kadang bila pergi kedai nak beli habis stok lah pulak. Yang tinggal brand sardin yang diragui. Ada satu brand saya jumpa nama kemain lagi desa sangat. Tapi bila tengok alamat pengilang, terus i letak balik sis


Sardin Adabi dan Ayam Brand berbeza rasa sos dia. Tapi boleh lah nak makan.


Uols pulak macam mana? Kongsikan...





P/s: momod kalau thread dah ada, padam je thread ni. Tq

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-10-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Semestinya adabi. Kadang2 I beli yeos.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
adabi dan king cup
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:24 PM | Show all posts
Ayam Brand atau King Cup. Adabi iols takleh pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Time kecik dulu botan n king cup..dah besar ni ayam brand
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Pertima semestinya produk bmf..mmg sedap
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih setia dengan cap ayam. Tapi jarang beli sebab agak mahal berbanding jenama lain.. Yang viral ada cacing tu mostly jenama yg made in china kan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Harusla ayam brand. Dulu murah, sekarang harga Yahudi setan nirojim.

Xpernah beli sardin dri cap yg x pernah dgr. Takut kuar ulat mcm gamba atas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
King cup always, sos tomato dia sedap.

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu makan sardin now dah tak makan lagi.. Esp after isu sardin berulat.. Erks
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu iols ternampak ada akak tu beli sardin kat kedai eco.. dlm hati iols tergamaknya akak tu makan makanan eco.. sardin yg rege mahal kat pasaran pun x terjamin keselamatannya.. inikan pula yg murah.. tp pikir2 balik x semua org mampu nk membeli sardin yg rege yahudi kat pasaraya tu.. so mungkin akak tu mampu membeli yg RM2.10 jah utk membahagiakan anak2 nya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ayam brand.. tp kecik2 dulu arwah bapa aku suka king cup.. now aku rasa ayam brand better..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I selalu pakai sardin ayam brand. Adabi pernah beli tapi macam tak berapa kena dengan tekak pulak. Dulu mak I selalu pakai botan. Sedapnya lauk sambal sardin, telur dadar dengan kicap sikit. Eh nak buatlah esok.

Dulu kawan I buat sardin sendiri guna pressure cooker. Sedap sangat, dah la pakai tomato segar.
Rindu plak air tangan member tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Adabi, king cup or pertima..kalau nk beli yg tin paling kecik baru beli ayam brand or any brand yg tin dia senang bukak mcm air tin tu.. rumah I takde pembuka tin..kalau ada pun I tak reti guna.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 16-10-2020 05:06 AM

Sekarang ni, nampak gambar sardin je rasa loya nak muntah.
Padahal sandwich & kari sardin tu suka sangat.
Sama bila nampak tuna in mayonis, bau pun tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Eliadaisy83 replied at 16-10-2020 12:30 PM
Pertima semestinya produk bmf..mmg sedap

sedap? nanti kak sarah nak cari la...kak sarah suka sardin
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam brand  and king cup..walo mahal tp puas ati
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 16-10-2020 05:04 AM
Adabi, king cup or pertima..kalau nk beli yg tin paling kecik baru beli ayam brand or any brand yg t ...

Beli yg cucuk tu sis.. Yg pusing tu mmg susah nak guna
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 16-10-2020 12:59 PM
I selalu pakai sardin ayam brand. Adabi pernah beli tapi macam tak berapa kena dengan tekak pulak. D ...

sambal sardin sedap...goreng dulu sardin tu...lepas tu baru masukkan dalam sambal...fuh..makan dgn nasi panas2
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam brand,botan,king cup... adabi dah try tapi x kena ngan tekak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list