Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2658
View
56
Reply

[Tempatan] Permit kerja Rayhan Kabir sudah dibatalkan

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-7-2020 10:35 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 12-7-2020 03:54 PM

Permit kerja Rayhan Kabir sudah dibatalkan

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/07/598950/permit-kerja-rayhan-kabir-sudah-dibatalkan

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 12 Julai 2020 @ 8:21 AM

Muhaamad Hafis Nawawi
mhafis@hmetro.com.my



JABATAN Imigresen Malaysia (JIM) sudah membatalkan permit kerja lelaki warga Bangladesh, Md Rayhan Kabir yang ditemu bual agensi berita antarabangsa, Al Jazeera dalam laporan dokumentarinya.

Perkara itu disahkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador yang memaklumkan JIM sudah membatalkan permit kerja Md Rayhan.

"Oleh itu, dia perlu menyerah diri sebelum diusir balik ke negara asalnya," katanya ketika dihubungi hari ini.

Selasa lalu, Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) memohon bantuan orang ramai mengesan lelaki Bangladesh dikenali Md Rayhan Kabir.

Pemuda berusia 25 tahun itu dicari bagi membantu siasatan mengikut Akta Imigresen 1959/63.

Pada 3 Julai lalu, Al Jazeera menyiarkan dokumentari berjudul Locked Up in Malaysia's Lockdown dengan Md Rayhan Kabir dilihat mengkritik kerajaan Malaysia dan mendakwa wujud diskriminasi dalam mengendali kes Covid-19 membabitkan warga asing.


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-7-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka . Betul2 menyusahkan rakyat dan negara Malaysia. ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm, boleh minta kerja di aljazera.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2020 10:40 AM | Show all posts
Boleh mintak keja kat Qatar buat stadium untuk piala dunia....Redah jer masuk Qatar tak payah tunjuk document apa2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
pergi mintak keje kat negara2 pejuang hak asasi manusia pulak, tgk cmna lg teruk diorg layan kau
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Serve u right. Lepas ni bolehla minta kerja dgn al jahiliya tanpa dokumen yaaahh~ happy al jahil terima koo
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 12-7-2020 10:40 AM
Boleh mintak keja kat Qatar buat stadium untuk piala dunia....Redah jer masuk Qatar tak payah tunjuk ...

Hahahha budus kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nyah kau dr negara ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
X yah kerja dah....dah ade org payung berjuta....leh terus gundukan badan n idong kat bangla sana.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:12 AM | Show all posts
bagus.
pendatang tak sedar diri elok la di halau balik negara asal.

kalau la pemimpin melayu tak bendul masa zaman merdeka dulu,
mesti negara ni aman damai dari pendatang parasit.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka kau.. umur baru 25 mulut cam hanat... siap sibuk hantar makan kat kawan.. govn bagi makan lah bodoh. Treat as animal konon.. dah tu nak bentang karpet merah. Nak hapus covid lah .. kalau malaysia teruk.. kau boleh berambus.. bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu dia ubatnya

bangsat punya PATI
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka ko vangla. Dh la masuk rumah org x de dokumen, pastu mntk layanan mcm ko tuan rumah!
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus..elokla dihalau org yg tak mengenang
budi, elok2 diberi peluang carik makan di Msia, ko nak mengutok pulok Tuan Rumah !!

You Don't Shit Where You Eat Bodo.

Terbaikla Kerajaan PN ambik tindakan..

Harap dilucutkan juga kewarganegaraan pada kaum pendatang Cina dan India yg menghina Msia dan mempertikaikan Perlembagaan Msia.

Hari Kemerdekaan Msia dah dekat, harap PN ambik tindakan tegas org2 lahanat cam sial yg terbalikkan bendera Msia.

No Mercy...ini bukan lagi kerajaan Dapigs Kaper Lahanat PHundek Rule of Law cam sial.

Hidup PN, Umno dan PAS.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
klau zaman dap ni still bebas ni haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa smp sekarang masih x jumpa dia ni...majikan dia sorokkan dia ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus
Cekap kerajaan skrg buat kejer
Da hina malaysia buat haper cari makan kat malaysia lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok, dah boleh pergi merata dunia
Undocumented pun ok kan, bkn criminal ko kata
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 12:36 PM | Show all posts
Mendapat sudah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list