Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7230
View
106
Reply

[Jenayah] Video staf MINDEF Muay Thai Badboy tolak, tendang bayi dan isteri orang hingga jatuh motorsikal di depan Masjid. Update: Respon wife suspek di FB #60 dan suspek mengaku kahwin FREE #84

[Copy link]

Author: I.am.PH    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2020 04:10 PM | Show all posts |Read mode
Edited by I.am.PH at 10-7-2020 03:39 PM

Hanya satu pihak buat laporan
Khamis, 9 Julai 2020 @ 1:42 PM


POLIS masih menyiasat punca kejadian pergaduhan antara dua penunggang motosikal di depan Masjid Khalid Al Walid, Kuala Lumpur hingga menjadi tular di media sosial.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju Superintendan Rajab Ahad Ismail berkata, susulan penyebaran video berdurasi satu minit 35 saat itu, hanya satu pihak saja tampil membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

"Hasil penelitian lanjut, kejadian didapati berlaku pada 7.45 pagi, semalam di depan Masjid Khalid Al Walid, Jalan Padang Tembak, Dato Keramat, di sini.



"Melalui rakaman berkenaan, seorang penunggang motosikal didapati hampir berlanggar dengan sebuah motosikal yang datang dari arah bertentangan.

"Kejadian itu menyebabkan pergaduhan mulut antara dua pihak hingga terjadinya tolak-menolak antara satu sama lain dan menyebabkan anak serta isteri penunggang lain terjatuh. Orang awam yang berada di tempat kejadian bertindak meleraikan pergaduhan dan kedua-dua penunggang motosikal berkenaan beredar," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Katanya, video itu ditonton dan mendapat kecaman daripada pelbagai pihak yang tidak senang dengan tindakan yang diambil kedua pihak dalam kejadian itu.

"Dalam situasi ini, pengguna jalan raya dinasihatkan supaya sentiasa mengamalkan sikap bersopan dan berhemah semasa memandu untuk memastikan keselamatan diri sendiri, keluarga dan pengguna jalan raya yang lain.

"Kami sedang menyiasat punca kejadian dan menyeru supaya pihak kedua yang terbabit untuk segera tampil bagi membantu siasatan.

"Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkenaan kejadian ini diminta untuk menyalurkannya dengan cara menghubungi Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999 atau mana-mana balai polis berhampiran," katanya.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 9-7-2020 04:18 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 9-7-2020 08:21 AM











Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:21 PM | Show all posts
satu jer boleh kata...jilaker
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak kau nak bukak benang ni??? Sebab ianya Melayu? Atau masjid? Atau mindef??? Aku dah report utk katup. Bodoh!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 04:30 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 9-7-2020 01:14 PM
Kurex replied at 9-7-2020 08:25 AM
Berapa banyak kau nak bukak benang ni??? Sebab ianya Melayu? Atau masjid? Atau mindef??? Aku dah rep ...






Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 9-7-2020 04:38 PM

Member ni org kampung iols. Jangan cepat jatuh hukum. Biker tu maki staf mindef nak tumbuk. Dia cuma tepis tangan lelaki tu tapi satu moto terbalik

https://m.facebook.com/groups/146519975406843?view=permalink&id=3148143008577843&anchor_reactions=true&ref=m_notif&notif_t=group_highlights
Screenshot_20200709-163509.png
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:36 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 04:43 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 9-7-2020 12:31 PM

https://www.facebook.com/groups/ ... k/1618714758295979/

Netizen memang kejam, habis terbongkar semua maklumat, termasuk gajinya sekali






Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:53 PM | Show all posts
orang marah sebab hang tolak motor tu sampai jatuh anak bini brader tu. dia maki hang, hang tumbuk ja dia. bukan lepas kat anak bini dia. buduhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:55 PM | Show all posts
orang marah sebab hang tolak motor tu sampai jatuh anak bini brader tu. dia maki hang, hang tumbuk ja dia. bukan lepas kat anak bini dia. buduhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Huntonglah jumpa manusia yang tak bersenjata. Kalo terjumpa yang bersenjata, arwah lah ko pagi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:46 PM | Show all posts
Staff mindiff ini menganut ugama apa ya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 08:14 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 9-7-2020 02:10 PM

Tidak baik menggunakan kekerasan

Tapi dari gaya suspek ini, nampak macam jenis nak bergaya tapi tak ada duit dan banyak hutang.

Tengok slip gaji tak sampai RM2.5K, mungkin gaji isterinya sebagai jururawat lebih banyak lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 9-7-2020 05:46 PM
Staff mindiff ini menganut ugama apa ya?

Hindu kot. Biasa yenna hindu ja ganas2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 9-7-2020 04:18 PM

Sapa la rajin sangat sampai bini pun kena ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mata jantan ni memang something. Kau psiko ye bang?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:24 PM | Show all posts
dasyat kerja Polis 80% selesai
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kantoi ada orang rakam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 08:39 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 9-7-2020 12:56 PM

Saya hairan, macam mana maklumat dalaman suspek boleh sampai ke orang awam seperti slip gaji, perjawatan dan gred, dokumen dalam fail peribadi dan sebagainya.
@Kurex
Mungkinkah ramai di dalam MINDEF tidak suka dengan suspek?

Dari aura gaya dan mukanya macam jenis berlagak tidak bertempat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 9-7-2020 08:39 PM
Saya hairan, macam mana maklumat dalaman suspek boleh sampai ke orang awam seperti slip gaji, perjaw ...

Buat baik berpada2..buat jahat jangan sekali.

Ntah2 dah lama org lain pendam je kat mamat ni..kes ni jadi jumping stone laa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list