Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
535
View
15
Reply

Report di Apps Rakan Cops utk org yg pergi beraya/ kenduri lebih 20org

[Copy link]

Author: babynina30    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Someone i know buat majlis nikah smlm kt pjbt agama. Lps nikah ada makan2 di rumah pula. Semoga takde cluster kenduri pulaklk

Polis dah dtg sehari sebelum nasihatkan pls ikot sop blablabla. Tuan rumah ckp jemput jiran2 je.

Awal2 smlm ada lah gmbr ambil temperature i nampak, dgn sanitizer di luar rumah.

Peak time  polis dtg ramai tetamu. Abes sume lari gi rumah neighbor. Tinggal 18 org je dlm rumah.

Stgh jam kemudian polis dtg lg. Takde cite panjang terus raid sbb yg lari td sume dh dtg tmpt kenduri tu balik lps polis blah.

Sudahnya tuan rumah dgn 16 yg lain including pengantin lakibini kena byr 18k. (1k/per person). Dahla ramai cikgu. Kalau kena tindakan tatatertib nasibkau lahh labu ,sape suruh degil

Mintak diskaun dpt 10k .

If only they sabar sikit 10k tu boleh buat kemain meriah wedding (utk kwsn kg).

Fyi, kalau ada yg nak report utk kes2 mcm ni. Just report to apps rakan cops. Polis akan cepat bertindak

1. Install apps
2. Register
3. Report
4. Polis akan hubungi utk tanya lokasi tmpt berlansung, masih berlansung atau tidak utk diorang nak raid (bagos kalau dpt info awal, terus report. Polis bleh standby survey rumah etc dulu) .
5. Info kita adalah rahsia. Polis tak siasat siapa kita sbg pemberi maklumat.

Paling2 cuma tanya nama utk dia address kita .

Semoga menjadi pengajaran buat org2 yg degil sebok nak kenduri kendara bagai plak kau ni musim2 pkp ni


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-5-2020 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
yg jiran2 pun dh kenapa degil sgt nk dtg kenduri tu.. padan muka dgn jiran2 sekali kena kompaun

btw  rakan cop ni bole buat aduan org main mercun ke? kdg2 yg main mercun keterlaluan tu geram plak iols
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:08 AM | Show all posts
18K banyak tu. kambing golek dapat selori.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
bintangct replied at 29-5-2020 08:43 AM
yg jiran2 pun dh kenapa degil sgt nk dtg kenduri tu.. padan muka dgn jiran2 sekali kena kompaun

b ...

Main mercun i x sure plak u. Kalau ia kesalahan boleh kot?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 29-5-2020 09:08 AM
18K banyak tu. kambing golek dapat selori.

Dpt diskaun 10k. Adan uke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
axiba replied at 29-5-2020 09:44 AM
Saya fikir virus ini    baru 😒😫 saya mendapat selesema pada bulan November dan menga ...

Gapodio ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:42 PM | Show all posts
Wow! Makan free ye.. RM10k tuan rumah kena atau share dengan tetamu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 29-5-2020 04:42 PM
Wow! Makan free ye.. RM10k tuan rumah kena atau share dengan tetamu?

Tuan rumah dan anak beranak nya.
Tp ada tetamu 2org terciduk sekali. Tak pasal2 kannn.
Mendapatlahhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:19 PM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Yang repot tu sebenarnya sebab tanggongjawab so sial ke atau jenis kaki dengki...? Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
padan muka burn 18k sia2 je..tuan rumah dengan tetamu sama2 bingai
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 29-5-2020 10:08 AM
Gapodio ni

haha.. tula apa dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
AceHand replied at 29-5-2020 06:19 PM
[AceHand SPECTaceLAR]

Yang repot tu sebenarnya sebab tanggongjawab so sial ke atau jenis kaki den ...

kalau niat baik dia cakap kat tuan rumah ke apa elok2.. bukan main terus call polis.. rasa mcm x baik.. walaupun x setuju jugak apa yg tuan rumah buat tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
x pasal2 duit terbang walaupun bukan duit sy tapi tetap rasa ralat .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2020 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 31-5-2020 08:14 PM
padan muka burn 18k sia2 je..tuan rumah dengan tetamu sama2 bingai

Kan! Sebok sgt kau nak kenduri kendara sakan musim covid. Kan dh ckp no mass gath for 1y. Grrrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 1-6-2020 12:46 AM
kalau niat baik dia cakap kat tuan rumah ke apa elok2.. bukan main terus call polis.. rasa mcm x b ...

Utk kes ni, berduyun2 nasihat diberi kpd tuan rumah tntg ketidakbolehan membuat sbrg kenduri musim pkp.

Tp tuan rumah berdegil
Siap merajuk2 bagai.
Nah. Silahkan byr aja 10k nya bukkkk

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:13 AM | Show all posts

Haaa...

Lavender85 replied at 1-6-2020 12:46 AM
kalau niat baik dia cakap kat tuan rumah ke apa elok2.. bukan main terus call polis.. rasa mcm x b ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Kan...? Nampak sangat dia tu pong sebenarnya tak reti adab berjirang... Hapa yang dia nampak cuma jirang tak pandai idop berjirang jer...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list