Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7085
View
125
Reply

[Tempatan] Baru Berusia 2 Tahun, Sara Dah Boleh Masak Nasi Kerabu Dan Ayam Goreng Berempah

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 29-5-2020 02:31 AM

Mendapat ribuan tanda suka dan perkongsian, kanak-kanak perempuan cilik ini mendapat perhatian rata-rata netizen dengan gelagatnya di dapur.

Mengidolakan Khairul Aming dan resepinya sebagai panduan, anak perempuan kepada Shafieq Ashraf Sharif yang baru berusia 2 tahun ini menunjukkan minat memasak sejak di awal usia.

Perkongsian ayahnya mendapat perhatian setelah dia berkongsikan video memasak di satu group memasak di Facebook.

Rata-rata pengguna kagum dengan bakat dan kemahiran yang ditonjolkan melalui video tersebut.

Kecil-kecil lagi dah minat memasak. Besar nanti boleh jadi buka kedai makan sendiri.

Sumber: Shafieq Ashraf Sharif

https://m.facebook.com/groups/resepiairfryer/permalink/1536257609888992/
Screenshot_2020-05-29-02-14-56-74.png
Screenshot_2020-05-29-02-15-46-46.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-5-2020 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnyaaaa
Bestnya ada baby girl
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoo..camtu ke dipanggil "pandai" memasak?

Terimalah kenyataan,budak umur 2thn tu tak tahu mende pun.hanya jadi boneka semata2 untuk raih views n likes je.

Kesian betul tahap penilaian "pandai memasak" rakyat malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan memasak... ni model mak bapa je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 29-5-2020 01:28 AM
Aiyoo..camtu ke dipanggil "pandai" memasak?

Terimalah kenyataan,budak umur 2thn tu tak tahu mende ...

Ekzekli. Semua nk jual anak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:12 AM | Show all posts
ingat kan btl2 masak nya..cuma tkg gaul2 jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:14 AM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 29-5-2020 02:28 AM
Aiyoo..camtu ke dipanggil "pandai" memasak?

Terimalah kenyataan,budak umur 2thn tu tak tahu mende ...

Spot on there...
Mmg betul pun.
Ramai je mak bapak "jual" anak mcm ni.
Diaorg gunakan kecomelan anak2 diaorg untuk meruntun hati viewer.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
acik79 replied at 29-5-2020 02:58 AM
Ni bukan memasak... ni model mak bapa je...

Hahaha! Seb baik budak tu comel persis anak Korean yang comel. Boleh la jadik modal mak pak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg jual anak pun
takde pun masak betul2.acah2 jah sbb nk gain followers and viewers
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:38 AM From the mobile phone | Show all posts
camtu aku pon bole suruh anak pompuan aku masak.. posing2 masuk ig
Tp budak ni Comey la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:50 AM | Show all posts

Kelmarin ada budak 1 tahun (mat salleh) dpt million followers termasuk gordon ramsay.  Modal mcm ni jugak main campak campak tapi sebab comel ramai yang gugu gaga dgn budak itu.


Aii lagi suka tgk youtube petani petani di Indonesia bercucuk tanam, ada sawah, ada sungai jernih mengalir, di kawasan pergunungan, tanam lada,  tangkap ikan ... tenang hati tgk life style mcm ini.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 29-5-2020 04:50 AM
Kelmarin ada budak 1 tahun (mat salleh) dpt million followers termasuk gordon ramsay.  Modal mcm n ...

Ha kannn
Ank mat saleh pakai topi chef pipi tembam tu
Masak mmg ntah apa2, buat sepah je betulnya
Aku tau pun sebab kwn fb selalu share
Nak subscribe mmg xkuasa la aku
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
hehehehe.. ni kacau sikit2 yg lain mak ayah tolong .. tapi comel jugak
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan pandai masak, tapi pandai 'MAIN' masak2
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow pandainya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sib baik comel, kalu x comel harus dcerca bbakul2 mak bapak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tertipu dgn tajuk. Nasib baik gegirl ni comey.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Pleaseeeee ler...tu bukan pandai memasak..tp rajin menolong jahhh..bukannya dia y sukat bahan2 drpd awal smpai akhir..

Baidewei,makpak skrg mmg suka jual anak ek?pantang anak ada rupa sikit,jual anak..anak y xde rupa,dorg jual tang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Siap idolized khairul aming. 2yrs blom mengerti yach. Yih sgt
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:40 AM | Show all posts
semua nak femes.. semua nak viral..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list