Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1161
View
29
Reply

[KOREA] [OCN 2020]TEAM BULLDOG:OFF DUTY INVESTIGATION - Cha Tae Hyun, Lee Sun Bin

[Copy link]

Author: Rahah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 27-5-2020 09:36 PM

Team_Bulldog-SM1.jpg
Profile
Drama: Team Bulldog: Off-duty Investigation (English title) / Further Investigation (literal title)
Revised romanization: Beonoisoosa
Hangul:
Director: Kang Hyo-Jin
Writer: Lee Yoo-Jin
Network: OCN
Episodes: 12
Release Date: May 23 - June 28, 2020
Runtime: Sat. & Sun. 22:50
Language: Korean
Country: South Korea
Plot Synopsis by AsianWiki Staff
Jin Kang-Ho (Cha Tae-Hyun) is an enthusiastic and effective detective. He tries to catch criminals by any means necessary. He also doesn't get along with other detectives. Kang Moo-Young (Lee Sun-Bin) is an enthusiastic PD of a TV investigative program. The program tries to catch criminals that the police could not. Kang Moo-Young is upright, but she will take risks to reveal the truth. Jin Kang-Ho and Kang Moo-Young unexpectedly meet and they begin to cooperate on unsolved cases.
Cast
Cha Tae-HyunLee Sun-BinJung Sang-HoonYoon Kyung-HoJi Seung-Hyun
Jin Kang-HoKang Moo-YoungLee Ban-SeokTeddy JungTak Won
Police
Park Jung-WooLim Chul-HyungKim Kyung-Sik
Min Dae-JinSeo In-Jaepolice chief (ep.2)
Red Zone Bar
Jang Jin-HeePark Tae-San
YeonjangMaenson
OCM Fact Check
Kwak Ji-YuHan Yeo-WoolKim Hong-KyeongCha Woo-JinSon Kwang-Eop
Fact Check staffFact Check staffFact Check staffFact Check staffMyung Gi-Chul
Jin Kang-Ho's family
Sung Byoung-SookMa Dong-Seok
Jin Kang-Ho's motherJin Kang-Ho's father (photo) (ep.1)


Credit : Asianwiki



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 27-5-2020 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya citer pasal crime ni serious je... tapi citer ni ada selit2 lawak sikit... takdelah stress sangat tengok citer genre macam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Start tgk cerita ni.. best jugak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 29-5-2020 07:08 PM
Start tgk cerita ni.. best jugak...

2nd case tu best... ingatkan tak dapat match thumb tu dengan killer... finally after 48hours hujung2 dapat juga buktikan dia bersalah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok case serial killer teringat citer Memories of murder... belum tau lagi siapa killer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupanya transgender serial killer tu... motif bunuh semata2 taknak orang tau secret dia...


Kesian Dr Lee... tunggu anak tak balik... rupanya kena bunuh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 09:26 AM | Show all posts
cite ni bestlah juga boleh layan sebab kombinasi jenayah + lawak
me dah tuo malas nak layan genre berat miahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 08:45 AM | Show all posts
Rahah replied at 9-6-2020 09:45 PM
Rupanya transgender serial killer tu... motif bunuh semata2 taknak orang tau secret dia...

me belum tgk latest ep ni tapi konpem ke hehehe sebab gelang anak dia pakai tu kapel set kan mungkin bf anak dia ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
WeAiNe replied at 16-6-2020 08:45 AM
me belum tgk latest ep ni tapi konpem ke hehehe sebab gelang anak dia pakai tu kapel set kan mungk ...

Iols silap... hehehe...
Anak dia hidup lagi... iols dah terbagi spoiler ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 16-6-2020 09:45 PM

Iols menyampah tengok Oni tu... puas hati iols Detective Jin bagi penumbuk kat dia... ingat senang2 terlepas ke...

Geram betul tengok budak2 tu... tapi yela sebab runway kan tanpa didikan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2020 07:28 AM | Show all posts
Oni tu meme patut kita menyampah sebab ketua gangster mengambil kesempatan atas kekurangan bebudak tu. Tapi me meluat ngan minah yg team 1 lagi dgn heroin reporter tu, ajet bagus je buat cover ttg anak dr. Minah team 1 lagi tu apa fungsi dia adoiii nasiblah sekadar picisan je tayangan. Cip heroin reporter tu pun sengal gila glamer ke apa. Next ep rasa minah bongok tu ada buat hal lagi rasanya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
WeAiNe replied at 17-6-2020 07:28 AM
Oni tu meme patut kita menyampah sebab ketua gangster mengambil kesempatan atas kekurangan bebudak t ...

Oni tu takdelah gangster sangat pun... fight dengan Detective Jin pun lembik je... baru beberapa saat kena tumbuk... dah kalah... Hahaha... tapi dia licik la... kat cctv pun tak nampak muka... detective dapat info pun dari budak2 tu je...

Minah tu memang selalu dapat watak annoying... tapi takpelah sikit je scene dia...

Iols tak sabar nak tengok next episode... kenapa pulak ex classmate detective tu yang jadi doctor tu kena bunuh pulak... dia geng oni masa sekolah... adakah ahjussi cobbler tu suspectnya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya Ji Young... lama trauma, kena bunuh jugak... jahat giler la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 26-6-2020 11:05 PM
Kesiannya Ji Young... lama trauma, kena bunuh jugak... jahat giler la...

tula...atuk cobbler tu ke bunuh...
mcm dh x larat je kan...

serial killer yg bunuh org tua tu plak..
nmpk lembik je kn..
skali lawan..trus nmpk sado je..haha
klaka plak dorg ni byk btul cakap kn..
sdgkan dh kantoi dgn serial killer tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Fav aku watak profiler pyramid scheme MLM tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 29-6-2020 11:25 AM
Fav aku watak profiler pyramid scheme MLM tu.

hahaha..bijak kan dia..
sengal je menjual..

nape dia berhenti jd profiler ek?
iols termiss pape ke?
rs mcm x tau plak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 29-6-2020 02:14 PM
hahaha..bijak kan dia..
sengal je menjual..


sbb yg 'adik' dia tu ke? yg dia tak dpt tlg.. masuk penjara wpon tak bersalah..episode brp tah.. tak ingat dah
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 29-6-2020 06:19 PM
sbb yg 'adik' dia tu ke? yg dia tak dpt tlg.. masuk penjara wpon tak bersalah..episode brp tah.. t ...

aah...btulla...
ye la kot sbb tu..
terlupa plak pasal kes tu melibatkan famili dia...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dh abih tgk...

gile betul kes last skali tu kan...
gigihnya dh tua2 x larat nk jalan dh still nk membunuh..
ramai gile plak tu pengikut dia..huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 30-6-2020 04:38 PM
dh abih tgk...

gile betul kes last skali tu kan...

Iols pun dah habis tengok... bestlah citer ni... walaupun sengal2 sikit... tapi bila diorang investigate memang serious la kan...

Orang tua laki tu iols dah tau memang nampak jahat bila dia senyum masa Kang Ho hantar dia 10 tahun lepas... sebab takde bukti... paling tak sangka nenek tu... speechless kejap iols rupanya dia yang start jadi killer... quilt tu pun dia buat dari baju victims... giler la...

Saja je kan buat ending killer lagi sorang tu terlepas dari jail...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list