Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5662
View
145
Reply

[Tempatan] Kerajaan tak akan tunduk tuntutan pembela PATI seperti Maria Chin

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 27-5-2020 06:48 AM

PUTRAJAYA: Kerajaan tidak akan tunduk terhadap desakan mana-mana kumpulan hak asasi manusia yang mendakwa tindakan penahanan pendatang asing tanpa izin (PATI) sebagai diskriminasi.

Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yakkob menegaskan, kumpulan ini perlu sedar bahawa PATI memasuki negara ini secara haram, justeru wajar dikenakan tindakan undang-undang.

Saya tidak tahu jika ada mana-mana negara (di dunia) yang membenarkan mereka (PATI) yang masuk ke dalam negara itu tanpa dokumen yang sah bergerak dengan bebas.

"Walau apa alasan yang diberikan oleh kumpulan yang menentang tindakan kerajaan ini, kita tidak akan tunduk kepada mereka kerana tindakan kita adalah untuk menjaga kepentingan dan keselamatan rakyat kita," katanya pada sidang akhbar di sini, pada Selasa,

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai dakwaan kumpulan hak asasi manusia yang menyifatkan penahanan PATI sebagai mencabuli hak asasi manusia.

Mengulas lanjut Ismail Sabri berkata, kumpulan terbabit seharusnya berterima kasih kepada kerajaan yang melakukan ujian saringan COVID-19 terhadap PATI.

"Kalau PATI ini tidak ditangkap sedangkan mereka positif COVID-19, tentulah mereka menjadi golongan yang menyebarkan jangkitan ini kepada rakyat kita yang tidak bersalah," ujarnya.

Berikutan itu katanya, kumpulan hak asasi manusia terbabit perlu melihat tindakan kerajaan sebagai menjaga kepentingan umum.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/isu-pati-kerajaan-tidak-akan-tunduk-ismail-sabri-244387
Screenshot_2020-05-27-01-26-31-44.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-5-2020 02:07 AM | Show all posts
Kecoh betul minah ni... ltk jer  pati kat umah dia...sayang sgt kannn
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 04:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo nk mampus...mampus sorg2 la pompuan xpyh nk heret org lain sekali...dah tau pati ni antara penyumbang terbesar penyebaran covid and some more no records of them sbb kuar masuk cara illegal lagi ko nk sembang psl humanity bagai.. Mrk2 yg masuk secara haram ni awal2 dah xkisah psl hidup mati mrk sbb tu mrk sanggup tanggung risiko...diorg tau dah risiko kena tangkap kena deport segala...why bother??
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah nama kerajaan Malaysia.. Mmg utk rakyat malaysia bukan utk rakyat negara lain la Marina Chin oiiii.. Pergi mampos la dgn ang punya kemanusiaan.. Rakyat malaysia ada tanggungjawab utama kerajaan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalahnya dgn surrounded with barbed wire....bukannya dorang didera atau diberi layanan buruk.semua kebajikan spt kemudahan,mkn and ujian kesihatan dijaga.....barbed wire tu sbb bbrp kes sblm ni pati gigih melarikan diri kan?klu gov tak buat mcm ni,nanti lari lg....sedangkan barbed wire dulu pun ada yg gigih menyelinap kluar walaupun pakai sarung.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo x degil xde la sampai barbed wire tu...
dan lagi apa masalah maria chin ni.. hak asasi rakyat tempatan camne plak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
aku suka ismail sabri tegas dlm hal ni.. maria chin boleh pikir sendiri aaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Jom jabatan bawang rangers g serang marina chin nih...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:35 AM | Show all posts
Mamat ni pulak sape eh?
Nape diorang ni bodoh sgt.
Dekat area PKPD mmg ade barbed wire dr dulu lagi kan.
Abis ko nk suruh letak pendatang kt resort tepi laut kat pulau pangkor ke ape ni?
Phil.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ppuan ni bangsa pendatang tapi sibuk hal ehwal kjaan
Entah2 setiap tahun pg melawat opah oyang sedara mara kat mainland
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Memasing try hard nk jadik hero...tp xdpt sambutan
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
bongok punya maria nih
dia ni sama ada mmg bodoh tulen atau pura2 bodoh yg takntau mmg PATI ni bawak segala jenis penyakit
kalo bukan covid pun, skang ni msia dah ada penyakit kusta balik.
so kalo hang nak mampos,pi mampos sensorang la ye maria chin
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok xpayah letak barbed wire, pastu kita kasi address acik ni kat pati so boleh lari menumpang kat umah dia plak
Dia gian nak membela org tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 27-5-2020 07:06 AM
bongok punya maria nih
dia ni sama ada mmg bodoh tulen atau pura2 bodoh yg takntau mmg PATI ni bawa ...

mesti ade agenda la dah beria sgt tu... pati ttp pati.. takde dokumen hantar blk la
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
dah xde modal nak bangkang ke,bahahaha...asal boleh bangkang je,puiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak sokong sangat tindakkan tegas kerajaan. Yang tak sakit pun hantar segera ke negara asal. Kalau perempuan ni banyak bunyi lagi, tangkap dia dan arahkan buat kerja sukarela jaga pati di depot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn bagi muka kat pati..nanti dah kaya raya kat malaysia kau kata melayu bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Netizen xnak sembur ka twitter aunty ni..dia xtau ka kesan virus ni kalau pendatang x ditahan..silap2 aunty pun kena jangkitan tau.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon pihak berkuasa hantar 10 orang pati ni untuk dikuarantin dan dibelai di rumah maria chin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:34 AM | Show all posts
human right malaysia nie aku tengok kebanyakkannya adalah geng2 PH je.....masa PH memerintah, senyap je geng2 nie, masa naik PN....berebut2 kondem gomen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list